Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(03/08/99, 0700 GMT)

Περισσότεροι απο 500 νεκροί ο απολογισμός του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στην Ινδία
Στην Ινδία, τα συνεργεία διάσωσης συνέχισαν να εργάζονται πυρετωδώς ολόκληρη την νύχτα αναζητώντας περισσότερα θύματα αλλά και επιζώντες του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος που κόστισε την ζωή, όπως τουλάχιστον πιστεύεται εως την στιγμή αυτή, σε περισσότερους απο 500 επιβάτες ενω οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1000. Οι αρχές έχουν διατάξει την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της σύγκρουσης των δυο επιβατικών αμαξοστοιχιών αλλά όπως επισημαίνει η διευθύνση των ινδικών σιδηροδρόμων, ολα τα στοιχεία δείχνουν πως αιτία της σύγκρουσης ηταν βλάβη στο σύστημα σηματοδότησης. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός για τους σιδηροδρόμους ανακοίνωσε την παραίτηση του.

H ορθόδοξη εκκλησία στο Κοσσυφοπέδιο ζητά την απομάκρυνση του Μιλόσεβιτς
Στις φωνές που ζητούν την απομάκρυνση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απο την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας, προστίθεται τώρα και αυτή του επικεφαλής της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κοσυφοπέδιο, του επισκόπου Αρτεμίου που προχώρησε ακόμη περισσότερο ζητώντας και την προσαγωγή του γιουγκοσλάβου προεδρου στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία. Μιλώντας σε συγκέντρωση κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πόλη Βάλιεβο της δυτικής Σερβίας, ο επίσκοπος Αρτέμιος τόνισε επίσης την ανάγκη εθνικής ενότητας και εκδημοκρατισμού της χώρας και κατέληξε οτι η σερβική εκκλησία υποστηρίζει ενεργά κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην απομάκρυνση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στο μεταξύ στο Βελιγράδι επαναλαμβάνει απο χθες τις μεταδόσεις του ο ανεξάρτητος ραδιοφωνικός σταθμός Στούντιο Β92 που συστεγάζεται την φορά αυτή με τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στον ηγέτη του κόμματος σερβικής ανανέωσης, Βουκ Ντράσκοβιτς

Ο βρετανός υπουργός άμυνας,Τζορτζ Ρόμπερτσον, θα είναι - κατά πάσα πιθανότητα - ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ
Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου Γενικού Γραμματέα της Ατλαντικής συμμαχίας από τους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών μελών της που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Πιθανώτερος διάδοχος του Χαβιέ Σολάνα είναι ο Βρετανός υπουργός άμυνας Τζορτζ Ρόμπερτσον. Ο κ. Ρόμπερτσον είναι αποδεκτός απο την Ουάσιγκτων και πιστεύει οτι η παρουσία του θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της με το ΝΑΤΟ. Αλλα τρεις χώρες της Συμμαχίας δεν έχουν δώσει την έγκριση τους για τον διορισμό του κ. Ρόμπερτσον και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά γερμανική εφημερίδα μία απο αuτές είναι η Ελλάδα αν και οι σημερινοί Φαινάνσιαλ Ταιμς αναφέρουν το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.