Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Συνεχίζεται η Ελληνοτουρκική προσπάθεια προσέγγισης
Συνεχίζεται η Ελληνοτουρκική προσπάθεια προσέγγισης

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(30/07/99, 06.20 GMT)

Δεύτερος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου στην Αθήνα
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα ο δεύτερος γύρος του Ελληνοτουρκικού διαλόγου, μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Αναμένεται ότι σήμερα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ορισμένα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως η Άγκυρα θα εγείρει και το θέμα των δραστηριοτήτων που, όπως λέει, αναπτύσσουν οι Κούρδοι αντάρτες στην Ελλάδα

Αντίκτυπος των δηλώσεων Γ. Παπανδρέου περί μειονότητας
"Η Άγκυρα δεν βλέπει καμία αλλαγή της Ελληνικής πολιτικής στο θέμα της μειονότητας της Δυτικής Θράκης". Αυτό είπε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σερμέτ Αταντσαλί ερωτώμενος από τον Τουρκικό Τύπο, με αφορμή την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ειχε πει ότι εφ'οσον δεν τίθεται θέμα αλλαγής συνόρων δεν τον απασχολεί εάν ορισμένα μέλη μιας μειονότητας θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τουρκικής καταγωγής. Οι δηλώσεις αυτές χαιρετίστηκαν από την Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Μπραβο Γιώργο".

Η διάσκεψη του Σαράγεβο εγκρίνει το σύμφωνο σταθερότητας στα Βαλκάνια
Στο Σαράγεβο ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη διεθνής διάσκεψη για την έγκριση του συμφώνου σταθερότητας στα Βαλκάνια. Στην σημερινή σύνοδο κορυφής θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο Ρώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Στεπάσιν, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ. Η Σερβία δεν έχει προσκληθεί στην συνάντηση  λόγω της παραμονής του προέδρου Μιλόσεβιτς στην εξουσία.

Νέα μέτρα του Βελγίου για τα τρόφιμα με διοξίνες
Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε να κλείσει 175 ακόμα φάρμες σε μια τελική προσπάθεια -όπως ανακοίνωσε, που αποσκοπεί στην επίλυση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί από τα μολυσμένα με καρκινογόνες διοξίνες τρόφιμα. Παράλληλα θα προχωρήσει στην καταστροφή 100 χιλιάδων τόννων βοδινού και χοιρινού κρέατος, πουλερικών και συναφών προϊόντων, που βρίσκονται στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες.

Κριτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά της Ρωσίας
Μία μόλις ημέρα μετά την έγκριση  νέου δανείου προς την Μόσχα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο αναπληρωτής διευθυντής του οργανισμού Στάνλευ Φίσερ κατηγόρησε την Ρωσία ότι το 1996 έκανε ψευδείς δηλώσεις σχετικά με το ύψος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων, συμπεριφορά που χαρακτήρισε απαράδεκτη.

Λουτρό αίματος στην Ατλάντα
Τέρμα έθεσε στην ζωή του ο άνδρας που ευθύνεται για το χθεσινό λουτρό αίματος στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώνοντας 12 άτομα.  Νωρίτερα είχε σκοτώσει εννέα ανθρώπους σε γραφεία εταιρείας της οποίας ήταν πελάτης, ενώ τρία ακόμα άτομα -που πιστεύεται ότι είναι η σύζυγος του δράστη και τα παιδιά του, βρέθηκαν νεκρά σε σπίτι νότια της Ατλάντα. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν μέχρι στιγμής απροσδιόριστα.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.