Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Μεγάλο θα είναι το κόστος της ανοικοδόμησης του Κοσσυφοπεδίου
Μεγάλο θα είναι το κόστος της ανοικοδόμησης του Κοσσυφοπεδίου

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(29/07/99, 16.00 GMT)

Δεύτερος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου στην Αθήνα
Αρχισε σήμερα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να μην θιγούν θέματα που έχουν αποτελέσει αιτία προστριβών στο παρελθόν. Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών επεσήμαναν με ικανοποίηση το γεγονός της πραγματοποίησης των συνομιλιών, έστω και αν αυτές περιστρέφονται κυρίως γύρω από θέματα μάλλον ανώδυνα, όπως ο τουρισμός και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αρχισε στο Σαράγεβο η διεθνής διάσκεψη για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια
Αρχισε στο Σαράγεβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης η διήμερη διεθνής διάσκεψη για την σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αύριο καταφθάνουν εκεί ηγέτες από 40 χώρες. Από τις συζητήσεις θα αποκλεισθεί το επίσημο Βελιγράδι, ενώ θα συμμετάσχει η δημοκρατική αντιπολίτευση της Σερβίας.

Εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από τη Μάντλιν Ολμπράιτ
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάνλτιν Ολμπράιτ απηύθυνε έκκληση στους Αλβανούς κατοίκους του Κοσυφοπεδίου να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προβούν σε αντίποινα κατά του σερβικού πληθυσμού. Η κ. Ολμπράιτ δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος για τα εγκλήματα πολέμου, που - όπως είπε - έχει διαπράξει.

Κρατήσεις για το φόνο των δεκατεσσάρων Σέρβων αγροτών
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κοσυφοπέδιο, η Κ-FOR, δήλωσε πως συνεχίζεται η κράτηση τριών ατόμων, τα οποία ανακρίνονται για την ανάμειξη που ενδεχομένως είχαν στον φόνο δεκατεσσάρων Σέρβων αγροτών την περασμένη εβδομάδα στο χωριό Γράτσκο του κεντρικού Κοσυφοπεδίου. Και οι τρεις είναι Αλβανοί.

Ενταλμα συλλήψεως του θρησκευτικού ηγέτη στην Κίνα
Στην Κίνα, οι αρχές εξέδοσαν ένταλμα για τη σύλληψη του ηγέτη της θρησκευτικής οργάνωσης Φαλούν Γκονγκ, Λι Χοντζχί, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν τη συνεργασία της διεθνούς κοινότητας για τη σύλληψή του, ενώ ειδοποίησαν επίσης την Ιντερπόλ. Νωρίτερα, είχαν καταστραφεί στην Κίνα πάνω από ενάμισι εκατομμύριο έντυπα, που ανήκαν στην αίρεση Φαλούν Γκονγκ.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.