Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Ελλάδα και Τουρκία προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση στις σχέσεις τους
Ελλάδα και Τουρκία προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση στις σχέσεις τους

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(27/07/99, 1500 GMT)

Θετικές αντιδράσεις για τον ελληνοτουρκικό διάλογο
Ολοκληρώθηκαν  στην Αγκυρα οι συνομιλίες που είχαν χθες και σήμερα Ελληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι. Και οι δύο πλευρές μίλησαν για την θετική ατμόσφαιρα μες στην οποία διεξήχθησαν οι συνομιλίες στις οποίες συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της προστασίας του περιβάλλοντος. Νέες συνομιλίες θα γίνουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα με θέματα, μεταξύ άλλων, την οικονομική συνεργασία και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, η Τουρκία σκοπεύει να θίξει το θέμα της υποστήριξης που, όπως ισχυρίζεται, παρέχει η Ελλάδα στους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες, --κατηγορίες που απορρίπτει η Ελλάδα.

Στο Κοσσυφοπέδιο ο Ελληνας πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός  Κώστας Σημίτης που επισκέφθηκε τους Ελληνες στρατιώτες στο Κοσυφοπέδιο δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρεπει να υιοθετήσει μία πιο σφαιρική και συνεπή στρατηγική στα Βαλκάνια κι αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που θα πρέπει να γίνουν για να ενταχθούν οι χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου στην ευρωπαική οικογένεια. Ο κ. Σημίτης δεν παρέλειψε ν'αναφερθεί και στον ιδαίτερο και ξεχωριστό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα και λόγω της γεωγραφικής της θέσεως αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Τη χορήγηση νέας βοηθείας στα Βαλκάνια ζήτησε ο ΟΗΕ
Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών στα Βαλκάνια απηύθυναν εκκληση για τη χορήγηση έκτακτης βοηθείας ύψους τετρακοσίων και πλέον εκατομμυρίων δολλαρίων μέχρι τα τέλη του έτους.  Ο ΟΗΕ εξήγησε πως χρειάζεται το κονδύλιο αυτό λόγω των νέων προβλημάτων που έχουν παρουσιασθεί, όπως των Σέρβων και των τσιγγάνων που ζητούν καταφύγιο στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και οι οποίοι έχουν δεχθεί επιθέσεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Συνάντηση Μπάρακ-Αραφάτ
Εχει ιδιαίτερη σημασία για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή η συνάντηση σήμερα, έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, του πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Θέμα των συνομιλιών θα είναι τα ειρηνευτικά σύμφωνα τα οποία είχε μεν αποδεχθεί αρχικώς η προηγούμενη κυβέρνηση του Ισραήλ  αλλά αργότερα αρνήθηκε να εφαρμόσει με το επιχείρημα ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είχαν τηρήσει τις υποχρεώσεις τους στον τομέα της ασφαλείας.

Κίνδυνος για τις αρκούδες
Εκθεση του Διεθνούς Ταμείου για την Φύση τονιζει οτι η λαθροθηρία, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η αποψίλωση των δασών απειλούν με εξαφάνιση τις άγριες αρκούδες.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.