Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Ελλάδα και Τουρκία προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση στις σχέσεις τους
Ελλάδα και Τουρκία προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση στις σχέσεις τους

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(27/07/99, 0630GMT)

Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος του ελληνοτουρκικού διάλογου
Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα αναμένεται να συνεχισθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος που άρχισε χθες στην Αγκυρα. Ενα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο αντιπροσωπείες θα είναι  η καταπολέμηση του οργανωμενου εγκλήματος και παρατηρητές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται η τουρκική πλευρά να ζητήσει τη συμβολή της Αθήνας στην αντιμετώπιση των κούρδων αυτονομιστών του ΠΚΚ. Κατά τις συνομιλίες στην Αγκυρα οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν σε θέματα σχετικά με τον τουρισμό, το εμπόριο και το περιβάλλον. Ο τουρκικός τύπος χαρακτήρισε την πρώτη χθεσινή συνάντηση "συνομιλίες χωρίς μεγάλες προσδοκίες".

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την σφαγή των Σέρβων αγροτών στο Κοσσυφοπέδιο
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την σφαγή, την περασμένη Παρασκευή, στο Κοσσυφοπέδιο 14 Σέρβων αγροτών. Το Συμβούλιο Ασφαλείας, που συζήτησε το θέμα μετά απο αίτημα της Γιουγκοσλαβίας, τόνισε οτι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες και ότι οι δράστες πρέπει να προσαχθούν στην δικαιοσύνη.

Στο Κοσσυφοπέδιο ο Ελληνας πρωθυπουργός
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέπτεται σήμερα το Κοσσυφοπέδιο για να επιθεωρήσει το ελληνικό τάγμα στο Ουρόσεβατς που συμμετέχει στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο. Οι Γιουγκοσλαβικές αρχές δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο -όπως δεν εχουν σχολιάσει και καμμιά άλλη επίσκεψη επισήμου στην περιοχή. Ο ανταποκριτής της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Βελιγράδι, Νίκος Φραγκόπουλος, μεταδίδει ότι η ελληνική πλευρά έχει λάβει μέτρα προκειμένου η επίσκεψη Σημίτη να έχει απόλυτα ουδέτερο χαρακτήρα.

Δικαιότερη κατανομή της ανθρωπιστικής βοηθείας ζητά ο ΟΗΕ
Η Υπάτη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Σαντάκο Ογκάτα, απηύθηνε έκκληση στις  κυβερνήσεις των δυτικών χωρών για την δικαιότερη κατανομή της ανθρωπιστικής βοηθείας. Η κυρία Ογκάτα είπε χαρακτηριστικά ότι χορηγήθηκε περισσότερη βοήθεια στους 850.000 πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο, παρά στα 4.000.000 προσφύγων στις χώρες της Αφρικής.

Εκτακτη βοήθεια ζητούν οι οργανώσεις αρωγής στο Κοσσυφοπέδιο
Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών στα Βαλκάνια ζήτησαν περισσότερα από 400.000.000 δολάρια έκτακτης βοηθείας για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση στο Κοσσυφοπέδιο. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε πει νωρίτερα ότι το 1/4 των σπιτιών στο Κοσσυφοπέδιο έχουν καταστραφεί και υπάρχει ανάγκη άμεσης εξεύρεσης στέγης για τους Αλβανούς πρόσφυγες εν όψει του χειμώνα.

Κίνδυνος για τις αρκούδες
Εκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για την Φύση τονιζει οτι η λαθροθηρία, η μόλυνση και η αποψίλωση δασών απειλούν όλα σχεδόν τα είδη αρκούδας, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν πλέον με εξαφάνιση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.