Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

+JFK Junior 1961-1999
JFK Junior 1961-1999
Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(21/07/99, 13.30GMT)

Βρέθηκε το πτώμα του John F Kennedy Junior.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκε το βυθισμένο στη θάλασσα μικρό αεροσκάφος, από την πτώση του οποίου έχασαν, την Παρασκευή, τη ζωή τους ο John F Kenndy Junior, η σύζυγός του και η αδελφή της. Λέγεται ότι το πρώμα του John F Kennedy Junior βρέθηκε μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο είναι σχεδόν ανέπαφο και το οποίο εντοπίστηκε δέκα χιλιόμετρα από τις ακτές της Μασσαχουσέτης. Ακόμη δεν έχει βρεθεί η σύζυγός του και η αδελφή της.  Ο γυιός του πρώην αμερικανού προέδρου οδηγούσε ο ίδιος το αεροσκάφος, που χάθηκε από τα ραντάρ λόγω χαμηλής ορατότητας.

Τη λύση της συνομοσπονδίας απορρίπτει γιά άλλη μία φορά ο πρόεδρος Κληρίδης
Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε θέμα συνομοσπονδίας ή να δεχθούμε συνομιλίες με χαρακτήρα διακρατικό . Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις και τις εξαγγελλίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στην κατεχόμενη Κύπρο . Ο κ. Κληρίδης, σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου Αντένα, αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν διαμυνήσει στην Αγκυρα και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούλφ Ντεκτάς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουν την αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου.

Σύλληψη στελέχους του Πε-κα-κα
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ, ανακοίνωσε ότι ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Κούρδων Εργατών, του Πε-κα-κα, συνελήφθη στην Ευρώπη και μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Πρόκειται, είπε, για μια επιτυχή επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας. Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι η συλληφθείς είναι ο Τσεβάτ Σουσάλ, που δρούσε στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κος Σουσάλ συνελήφθη στην Γερμανία από Τούρκους πράκτορες. Στις αρχές του χρόνου συνελήφθη στην Κένυα ο ηγέτης του Πε-κα-κα, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ο Φίσερ σήμερα στην Αγκυρα
O Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία . Ο κ. Φίσερ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Σουλειμάν Ντεμιρέλ και με τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ. Η αίτηση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, το Κυπριακό και το Κουρδικό αναμένεται να είναι τα βασικά θέματα των συνομιλιών του κ. Φίσερ στην Αγκυρα .
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.