Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στο Βελιγράδι αναζητούν προστασία οι Σέρβοι πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο
Στο Βελιγράδι αναζητούν προστασία οι Σέρβοι πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο
Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(16/07/99, 1530GMT)

Συστηματική εκστρατεία των Αλβανών εναντίον των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου καταγγέλει ο ΟΗΕ
Η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες λέει ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου συνεχίζουν  τις πράξεις αντεκδίκησης με μια συστηματική εκστρατεία φόνων, απαγωγών και διωγμών των Σέρβων από την επαρχία. Εκπρόσωπος της Αρμοστείας στην Γενεύη είπε οτι η κατάσταση των μειονοτήτων επιδεινώνεται καθημερινά και η προστασία τους αποτελεί το κυριότερο μέλημα αυτή την στιγμή. Πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί στην πρωτευουσα Πρίστινα και στο Πρίζρεν, εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε καταφύγια και τμήματα πόλεων έχουν μεταβληθεί σε γκέτο για τον Σερβικό πληθυσμό. Ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Γενεύη μεταδίδει ότι παρ' όλο που αναμένονταν πράξεις αντεκδίκησης, η έκταση των όσων συμβαίνουν στο Κοσσυφοπέδιο έχει συγκλονίσει τους υπαλλήλους των οργανώσεων αρωγής.

Προσπάθεια διάσωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Βόρειο Ιρλανδία
Καταβάλλονται προσπάθειες για διάσωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Βόρειο Ιρλανδία μετά την άρνηση του μεγαλυτέρου κόμματος των Προτεσταντών -των Ενωτικών του Ωλστερ-  να συμμετάσχει μαζι με την πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ -το κόμμα Σιν Φέιν- στο νέο εκτελεστικό όργανο της Βορείου Ιρλανδίας αν προηγουμένως δεν αρχίσει ο αφοπλισμός του ΙΡΑ. Ο ηγέτης των Ενωτικών Ντέηβιντ Τριμπλ ζήτησε συνομιλίες με τα άλλα κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας λέγοντας ότι θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα
προβλήματα τους. Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρυ Ανταμς χαρακτήρισε τον μη σχηματισμό του οργάνου σοβαρό πλήγμα και καθοριστική στιγμή για την ειρηνευτική διαδικασία.

Βίαια επεισόδια εναντίον μεταναστών στην Ισπανία
Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη Ταράσα της βορειοανατολικής Ισπανίας, κοντά στην Βαρκελώνη, μετά από τρεις νύχτες βίαιων επεισοδίων εναντίον βορειοαφρικανών μεταναστών. Η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις για να προστατεύσουν τζαμιά, καταστήματα και κοινοτικά κέντρα, που έχουν αποτελέσει στόχους επιθέσεων λευκών κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την μετανάστευση. Τα επεισόδια άρχισαν μετά από συγκρούσεις νεαρών Ισπανών και Μαροκινών στις αρχές της εβδομάδας και κλιμακώθηκαν μετά την συμμετοχή σε αυτά ακροδεξιών οργανώσεων.

Ρώσος δημοσιογράφος απορρίπτει κατηγορίες για προδοσία
Ρώσος στρατιωτικός δημοσιογράφος που δικάζεται κατηγορούμενος για προδοσία και κατασκοπεία υπεραμύνθηκε της αθωότητας του χαρακτηρίζοντας τις εναντίον του κατηγορίες κατασκευασμένες. Ο Πλοίαρχος Γκριγκόρι Πάσκο είπε ότι πρόκειται για εκδικητική ενέργεια επειδή είχε αποκαλύψει στοιχεία για την ρίψη ραδιενεργών αποβλήτων από τον Ρωσικό στόλο του Ειρηνικού στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.