Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Κίνα υπερηφανεύεται για την πυρηνική της τεχνολογία
Η Κίνα υπερηφανεύεται για την πυρηνική της τεχνολογία
Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(16/07/99, 0700GMT)

O Κοέν καλεί για επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό χωρίς όρους
Ο Αμερικανός υπουργός αμύνης, Γουίλιαμ Κοέν, τόνισε χθές ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουν χωρίς όρους οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει ν'ασκήσει πιέσεις σε Αγκυρα και Αθήνα για το Κυπριακό και πως η επίλυση των ελληνοτουρικών διαφορών επαφίεται στις κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών. Η τουρκική κυβέρνηση, όμως, φρόντισε να κάνει σαφές πως δεν θα υποστηρίξει την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου, όπως έχει ζητήσει ο Ομιλος των Οκτώ,  εάν δεν αναγνωρισθεί η ούτως καλουμένη Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου ως ισότιμος εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Συνωμοσία κατά της Κύπρου": Νέο αποκαλυπτικό βιβλίο για την Τουρκική εισβολή
Η Βρετανία είχε στείλει ειδική δύναμη στην Κύπρο το 1974 για ν'αποτρέψει την επικείμενη τουρκική εισβολή, αλλά η Ουάσινγκτον είχε αρνηθεί να την βοηθήσει, αποκαλύπτει βιβλίο που εκδόθηκε χθές στο Λονδίνο.Ο Μπρενταν Ο' Μάλεϊ, δημοσιογράφος των Times του Λονδίνου και ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου μίλησε στην Ελληνική Εκπομπή του ΒΒC για το βιβλίο του που περιέχει νέα και αποκαλυπτικά στοιχεία για την τουρκική εισβολή.

Νέα προσπάθεια για να σωθεί η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία
Συνάντηση με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της Βορείου Ιρλανδίας ζήτησε για σήμερα η Βρετανίδα υπουργός για θέματα Βορείου Ιρλανδίας, Μο Μόλαμ. Η πρωτοβουλία της κ. Μόλαμ έρχεται μετά την άρνηση του μεγαλυτέρου κόμματος των Προτεσταντών να συμμετάσχει, μαζι με το Σιν Φέιν, στο νέο εκτελεστικό όργανο της Βορείου Ιρλανδίας αν δεν αρχίσει ο ΙΡΑ την παράδοση του οπλοστασίου του. Νωρίτερα ο Βρετανος πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ είχε δηλώσει οτι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του προβλήματος.

"Αγγελιοφόρος της αλλαγής" δηλώνει ο Εχούντ Μπάρακ
Αγγελιοφόρος της αλλαγής και αποφασισμένος να συμβάλει  στην αναζωογώνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή δήλωσε οτι είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ. Ο κύριος Μπάρακ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτων για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κλίντον, διαβεβαίωσε  ότι το Ισραήλ θα τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.