Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Κίνα υπερηφανεύεται για την πυρηνική της τεχνολογία
Η Κίνα υπερηφανεύεται για την πυρηνική της τεχνολογία
Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(15/07/99, 1530GMT)

Η Κίνα λέει πως μπορεί να κατασκευάσει βόμβα νετρονίου
H Κίνα επιβεβαίωσε οτι διαθέτει την τεχνογνωσία για την κατασκευή βόμβας νετρονίου -ενός θανατηφόρου πυρηνικού όπλου που όμως αφήνει ανέπαφα τα κτίρια- και την τεχνογνωσία για την κατασκευή πιο εύχρηστων, μικρού μεγέθους πυρηνικών κεφαλών. Πάντως το Πεκίνο διέψευσε τις κατηγορίες ότι έκλεψε την εν λόγω τεχνολογία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στο Πεκίνο, η Κίνα επιθυμεί να δείξει πως είναι ικανή να αποκτήσει την πιο σύγχρονη τεχνολογία χωρίς την βοήθεια της κατασκοπείας.

Απελευθέρωσε δύο ομήρους ο ένοπλος στην Βόρειο Ελλάδα
Ενοπλος Αλβανός που έχει καταλάβει λεωφορείο απελευθέρωσε δύο από τους επτά ομήρους του. Το λεωφορείο παραμένει  ακινητοποιημένο κοντά στην Φλώρινα καθώς οι ελληνικές αρχές δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει την πορεία του προς την Αλβανία, όπως απαιτεί ο ένοπλος, που ζητά και λύτρα.

Κινδυνεύει η ειρηνευτική διαδικασία στην Βόρειο Ιρλανδία
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει το θέμα ολόκληρης της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Βόρειο Ιρλανδία μετά την άρνηση των προτεσταντικών κομμάτων να προτείνουν υποψηφίους για τον σχηματισμό ενός νεόυ κοινού οργάνου άσκησης της  εκτελεστικής εξουσίας. Ο ηγέτης του κύριου κόμματος των προτεσταντών, Ντέηβιντ Τριμπλ, επανέλαβε ότι προϋπόθεση για να συνεργαστεί με το κόμμα Σιν Φέιν -πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ- είναι να αρχίσει πρώτα ο αφοπλισμός του ΙΡΑ.

Επέστρεψε στο Κοσσυφοπέδιο ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα
Ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ο θεωρούμενος από πολλούς ως κύριος πολιτικός ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου επέστρεψε στο Κοσσυφοπέδιο μετά από απουσία δύο μηνών. Στα σύνορα τον υποδέχτηκαν  εκατοντάδες οπαδοί του που τον επευφημούσαν. Ο κύριος Ρουγκόβα είπε ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, αξίωμα που δεν αναγνωρίζει το Βελιγράδι.  Αλλά οι επικριτές του αλβανού ηγέτη πιστεύουν πως έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα από τότε που συνάντησε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.