Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό των επιτρόπων
Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό των επιτρόπων

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(09/07/99, 1400GMT)

Ο Πρόντι ανακοινώνει την σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 νέων επιτρόπων της Κομισιόν. Την θέση του αρμόδιου για τις εξωτερικές υποθέσεις της κοινότητας αναλαμβάνει ο βρετανός, πρώην  κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κρις Πάττεν, ενώ υπεύθυνος για θέματα  διεύρυνσης της Ενωσης αναλαμβάνει ο γερμανός Γκύντερ Φερχόυγκεν -πρώην υπουργός για την Ευρώπη. Η ελληνίδα επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τον τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διπλωματική προσπάθεια για την Μέση Ανατολή
Ο νέος ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την πρώτη τους συνάντηση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την προοπτική μιας νεάς ώθησης στην ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή. Πρόκειται για το πρώτο ταξείδι στο εξωτερικό του κυρίου Μπάρακ, μόλις τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μιας διπλωματικής προσπάθειας για αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή. Αύριο ο κύριος Μπάρακ θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και την Τρίτη με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ. Συνήθως η πρώτη επίσκεψη κάθε νέου ισραηλινού ηγέτη στο εξωτερικό ήταν στην Γουάσιγκτον.

Καταγγελίες για μεγάλο ομαδικό τάφο στο Κοσσυφοπέδιο
H διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο λέει ότι ερευνά πληροφορίες για έναν ομαδικό τάφο στον οποίο έχουν θαφτεί έως και 350 πτώματα, κοντά στο Πέτς. Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο που έχει βρεθεί στο Κοσσυφοπέδιο. Εκπρόσωπος της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης είπε ότι οι εκτιμήσεις  για τον αριθμό των πτωμάτων στον ομαδικό τάφο βασίζονται στα όσα λένε οι αλβανοί.

Ναί στην ηλιοθεραπεία λένε βρετανοί επιστήμονες
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Βρετανία επέκριναν την εκστρατεία των αρχών και των οργανώσεων υγείας για την αποφυγή της ηλιοθεραπείας. Σε άρθρο στην Βρετανική Ιατρική Επιθεωρηση η ομάδα των επιστημόνων αναφέρει οτι οι προειδοποιησεις για την σχεση του ήλιου με τον καρκίνο του δέρματος έχουν πάρει μορφή υστερίας. Ετσι, λένε, πολύς κόσμος στερείται τα πλεονεκτήματα από την έκθεση στον ήλιο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.