Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το Αιγαίο μένει έξω από τις μελλοντικές ελληνο-τουρκικές συνομιλίες
Το Αιγαίο μένει έξω από τις μελλοντικές ελληνο-τουρκικές συνομιλίες

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(01/07/99, 0630GMT)

Ικανοποίηση ΗΠΑ για τις συνομιλίες Παπανδρέου - Τζέμ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Νέα Υόρκη. Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε υψηλού επιπέδου επαφές μέσα στους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων τους. Οι δύο πλευρές λένε ότι θα αποφύγουν τα κύρια θέματα που προκαλούν εντάσεις στις σχέσεις τους, όπως το Αιγαίο ή το Κυπριακό, και θα επικεντρωθούν σε τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει πρόοδος, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός και η καταπολέμηση του εγκλήματος.

Με πρόστιμο απειλεί την Ελλάδα η Κομισιόν
Η Ευρωπαική Επιτροπή  αποφασίζει σήμερα την προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή προστίμου ύψους  περίπου 1.600.000 δραχμών την ημέρα, επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να μην σέβεται και να μην εφαρμόζει την κοινωνικού χαρακτήρα κοινοτική νομοθεσία.

Κρίσιμη ώρα για τις συνομιλίες στη Βόρειο Ιρλανδία
Διεκόπησαν αργά τα ξημερώματα της Πέμπτης οι συνομιλίες για την διάσωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρειο Ιρλανδία, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία. Οι συνομιλίες επαναλαμβάνονται τό μεσημέρι, παρότι η προθεσμία που είχε θέσει η βρετανική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση τους εξέπνευσε τα μεσάνυχτα. Οι Ενωτικοί του Ολστερ (που είναι το μεγαλύτερο κόμμα των Προτεσταντών) αρνούνται να λάβουν μέρος στο νέο εκτελεστικό όργανο για την Βόρειο Ιρλανδία μαζί με την πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ,  το κόμμα Σιν Φέιν, εάν δεν αρχίσει ο ΙΡΑ την παράδοση των όπλων.

Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν απόρρητα έγγραφα για τον Πινοσέτ
Η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιεύει χιλιάδες απόρρητα μέχρι τώρα ντοκουμέντα για το καθεστώς του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αγκούστο Πινοσέτ. Τα έγγραφα αφορούν στην περίοδο 1973-1978 και πιστεύεται οτι θα αποκαλύψουν τον αμερικανικό ρόλο στην Χιλή καθώς και το κατά πόσο η Γουάσιγκτον είχε πλήρη γνώση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το στρατιωτικό καθεστώς του Πινοσέτ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.