Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανησυχίες για βίαιες κουρδικές διαδηλώσεις ανάλογες με εκείνες κατά την σύλληψη Οτσαλάν
Ανησυχίες για βίαιες κουρδικές διαδηλώσεις ανάλογες με εκείνες κατά την σύλληψη Οτσαλάν

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(30/06/99, 1500GMT)

Αισιόδοξος για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways
Σε συνέντευξή του προς την Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο διευθύνων σύμβουλος των Βρετανικών Αερογραμμών Μπομπ Εϊλινγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ολυμπιακής. Αναφέρθηκε στο ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα στην ανοικοδόμηση των Βαλκανίων: η Αθήνα, είπε, είναι ο φυσικός κόμβος της περιοχής κι επεσήμανε την τεράστια σημασία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων. Οσον αφορά το φλέγον θέμα των απολύσεων, αυτό, είπε ο κύριος Εϊλινγκ, θα κριθεί από την επιτυχία της διαχείρισης της Ολυμπιακής από την Speedwing.

Βίαια επεισόδια στη Γερμανία λόγω του θέματος Οτσαλάν
Βόμβες μολότοφ ερρίφθησαν εναντίον τουρκικων επιχειρήσεων και πολιτιστικών κέντρων σε εννέα τουλάχιστον πόλεις της Γερμανίας η οποία, μαζί με άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει καλέσει την Τουρκία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο πρόεδρος του εξόριστου κοινοβουλίου των Κούρδων κάλεσε την κουρδική κοινότητα στην Ευρώπη να αποφεύγει τη βία. Προειδοποίησε, όμως, την Τουρκία για τις επιπτώσεις που θα έχει η εκτέλεση του αρχηγού του ΠεΚαΚά.

Επίκειται η λύση του Κυπριανού, δηλώνει ο Γλαύκος Κληρίδης
Σε συνέντευξή του σε τουρκοκυπριακή εφημερίδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κάνει την πρόβλεψη ότι θα υπάρξει λύση μέσα σε έξι-επτά μήνες. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε ήδη από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να καλέσει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο σε νέες διαπραγματεύσεις το ερχόμενο φθινόπωρο με στόχο την επανένωση του νησιου.

Σε κρίσιμη καμπή το Βορειο-ιρλανδικό
Εκπνέει απόψε τα μεσάνυκτα η προθεσμία που είχε δοθεί στα πολιτικά κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο νέο εκτελεστικό όργανο που θ'αρχίσει να λειτουργεί στην επαρχία αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επιμένει πως δεν πρόκειται να παραταθεί η αρχική προθεσμία.  Οι Ενωτικοί του Ολστερ (που είναι το μεγαλύτερο κόμμα των Προτεσταντών) αρνούνται να λάβουν μέρος στο νέο εκτελεστικό όργανο μαζί με την πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ, δηλ. το κόμμα Σιν Φέιν, εάν δεν αρχίσει ο ΙΡΑ την παράδοση των όπλων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.