Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Διαδηλώσεις Κούρδων σε όλη την Ευρώπη
Διαδηλώσεις Κούρδων σε όλη την Ευρώπη

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(30/06/99, 0600GMT)

Πιέσεις δέχεται η Τουρκία
Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κάλεσαν την Τουρκία να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του ηγέτη των Κούρδων αυτονομιστών Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Γερμανία που έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Κοινότητος υπενθύμισε στην Τουρκία τον στόχο της να ενταχθεί στην Ευρωπαική Ενωση. Η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι δεν θα εκτελεσθεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.  Η πολιτική πτέρυγα του ΠεΚαΚά δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ένα νέο και επικίνδυνο δρόμο στο Κουρδικό, αλλά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ δήλωσε πως το δικαστήριο έκανε το καθήκον του.

Διαδηλώσεις κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Σερβία
Στη Γιουγκοσλαβία, ένας συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης οργάνωσε σήμερα συγκέντρωση στην πόλη Τσατσάκ, ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου Μιλόσεβιτς και την διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών. Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, αν και η αστυνομία είχε εμποδίσει την είσοδο άλλων που έρχονταν από το Βελιγράδι.

Εάν η Ολυμπιακή δεν αλλάξει, θα κλείσει, προειδοποιεί ο Ροντ Λιντς
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο νέος διευθυντής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο Ροντ Λιντς, είπε πως δεν αναμένει μείωση του προσωπικού, αλλά αλλαγή στη σύνθεσή του. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρείας, αλλά τόνισε πως η αλλαγή είναι αναγκαία.

Σε κρίσιμη καμπή το Βορειο-ιρλανδικό, δηλώνει ο Τόνι Μπλερ
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή οι συνομιλίες που αποσκοπούν στην άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η ειρηνευτική διαδικασία. Σήμερα, ας σημειωθεί, δίδεται στη δημοσιότητα η έκθεση που συνέταξε ανεξάρτητη, υπό Καναδό στρατηγό, επιτροπή η οποία θα αναφέρει πόσο πιθανός είναι ο πλήρης αφοπλισμός των παραστρατιωτικών οργανώσεων μέχρι το Μάιο του 2000.

Υπέρ της προώθησης της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα τάσσεται το Ιράν
Μιλώντας μετά τις συνομιλίες που είχε στην Τεχεράνη με τον Ελληνα Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, ο Πρόεδρος του Ιράν Μοχάμεντ Χαταμί δήλωσε πως το Ιράν είναι πρόθυμο να προωθήσει τη στρατιωτική υνεργασία με την Ελλάδα, αλλά, πρόσθεσε, καμία χώρα δεν θα πρέπει να αισθανθεί ότι απειλείται: μία τέτοια συνεργασία, είπε ο κ. Χαταμί, έχει ως στόχο να συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής αλλά και της υφηλίου γενικότερα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.