Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αποχαιρετισμός καθώς οι πρόσφυγες αναχωρούν για το ταξείδι της επιστροφής
Αποχαιρετισμός καθώς οι πρόσφυγες αναχωρούν για το ταξείδι της επιστροφής

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(28/06/99, 1500 GMT)

Αρχίζει ο οργανωμένος επαναπατρισμός των Αλβανών προσφύγων
Αρχισε σήμερα, υπό την εποπτεία της αρμόδιας υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ, ο οργανωμένος επαναπατρισμός Αλβανών στις εστίες τους στο Κοσσυφοπέδιο. Τα πρώτα λεωφορεία μεταφέρουν περίπου 400 πρόσφυγες από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Πρίστινα. Στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αποστολές με λεωφορεία για τον γυρισμό των προσφύγων στις εστίες τους. Υπολογίζεται ότι συνολικά υπάρχουν 400 χιλιάδες εναπομείναντες Αλβανοί στους προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ άλλοι τόσοι έχουν ήδη επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρόγραμμα της K-FOR για επανεγκατάσταση των Σέρβων
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη άρχισε να υλοποιεί πρόγραμμα για την επανεγκατάσταση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου στα χωριά τους. Οπλισμένη αυτοκινητοπομπή της ειρηνευτικής δύναμης συνόδευσε περίπου 20 οικογένειες κατά τον γυρισμό τους στο χωριό Σέρμπσκι Μπαμπούς, νοτίως της Πρίστινα. Σε άλλες περιοχές όμως συνεχίστηκαν οι πράξεις αντεκδίκησης με θύματα Σέρβους. Το σερβικό χωριό Μπελοπόλιε λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους Αλβανούς, υπό το βλέμμα Ιταλικών στρατευμάτων της K-ΦΟΡ.

Επίθεση Πατριάρχη Παύλου προς τον Μιλόσεβιτς
Η κεφαλή της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Πατριάρχης Παύλος, προέβη στην πιο σκληρή και απροκάλυπτη αποκήρυξή του προς τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οπως είπε, την μεταλύτερη ευθύνη για το ό,τι συνέβη στους Σέρβους έχει ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς και κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη αν λάβουν εκτάκτως μέτρα για να διασφαλίσουν την επιβίωση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

Στο Μαυροβούνιο ο Αλέξανδρος της Γιουγκοσλαβίας
Στο Μαυροβούνιο αρχίζει σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο διεκδικητής του γιουγκοσλαβικού θρόνου, Αλέξανδρος της Γιουγκοσλαβίας. Θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον Ζόραν Τζίντζιτς, από τη Σερβική αντιπολίτευση.

Τσοβόλας: Ξεπούλημα η συμφωνία για την Ολυμπιακή
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, που επεσκέφθη το Λονδινο αυτό το Σαββατοκυριακο, μιλώντας στην Ελληνική υπηρεσια του ΒΒΣ,  ειπε ότι είναι ορατή η δυσαρέσκεια των Ελλήνων βουλευτών, ακόμη και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, για τη σύμβαση σχετικά με την Ολυμπιακή και τόνισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την επιτευχθείσα συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως ξεπούλημα της Ολυμπιακής.

Σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής 'Ενωσης - Λατινικής Αμερικής
Περισσότεροι από 40 ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, καταφθάνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για να συμμετάσχουν στην πρώτη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των περιοχών αυτών. Το θέμα του εμπορίου αναμένεται να κυριαρχήσει στις εργασίες της διήμερης συνόδου κορυφής, αλλά ανταποκριτές μεταδίδουν ότι οι συζητήσεις των ηγέτων θα περιστραφούν γύρω και από αλλα θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η τρομοκρατία και τα ναρκωτικά.

Αλγερινοί Ισλαμιστές απειλούν το Βέλγιο με αιματοκύλισμα
Οι αρχές του Βελγίου αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά την απειλή που απήυθυνε Αλγερινή Ισλαμική οργάνωση, η οποία είπε ότι θα αιματοκυλήσει την χώρα εάν η Βελγική κυβέρνηση δεν απελευθερώσει μαχητές της που κρατούνται στις φυλακές, μετά από την καταδίκη τους τον περασμένο μήνα από Βελγικό δικαστήριο.  Η Βελγική κυβέρνηση συνέστησε ειδική επιτροπή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.