Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σπίτι Σέρβων στο Πετς έχει παραδοθεί στις φλόγες
Σπίτι Σέρβων στο Πετς έχει παραδοθεί στις φλόγες

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(27/06/99, 0900 GMT)

Αντεκδικήσεις από την Αλβανική πλευρά και εμπρησμοί στο Κοσσυφοπέδιο.
Στην Πρίστινα και σε άλλες πόλεις, όπως η Μιτροβίτσα, Αλβανοί πυρπόλησαν κατοικίες Σέρβων αλλά και τσιγγάνων, τους οποίους θεωρούν συνεργάτες των Σέρβων. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι στο Πετς, στο βορρά, και στην πόλη Γκνίλανε, στο νότο, οι Σέρβοι που έχουν απομείνει είναι τρομοκρατημένοι, φοβούμενοι επιθέσεις των Αλβανών, και λένε ότι θα φύγουν μαζικά από το Κοσσυφοπέδιο αν δεν έχουν άμεσα την προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων.

Εκκληση Αννάν για τη Σερβία
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν, σε συνέντευξή του στο BBC, απηύθυνε έκκληση στη Δύση να μην αποκλείσει την Σερβία από την ανθρωπιστική βοήθεια, και, αντιθέτως, να βοηθήσει τον Σερβικό πληθυσμό να ανακάμψει από τις δέκα εβδομάδες της Νατοικής βομβιστικής επιχείρησης. Μπορεί οι Σέρβοι, είπε ο Γενικός Γραμματέας, να έπεσαν ως ένα βαθμό θύματα της πολιτικής τους ηγεσίας, δεν πρέπει όμως να τιμωρηθούν διπλά.

Οι Ρώσοι στο Κοσσυφοπέδιο
Εφθασε στο Κοσσυφοπέδιο το πρώτο απόσπασμα ρώσων στρατιωτών. Καθήκον των Ρώσων στρατιωτών, είπε ο διοικητής τους, να είναι αμερόληπτοι, να διασφαλίσουν την επιστροφή των προσφύγων και να αποτρέψουν την έξοδο του Σερβικού πληθυσμού.

Παραμένει το αδιέξοδο στο Βορειο-ιρλανδικό
Οι πρωθυπουργοί της Βρεταννίας και της Ιρλανδίας έχουν δώσει προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για την σύγκλιση του εκτελεστικού οργάνου της Βορείου Ιρλανδίας. Οι ενωτικοί προτεστάντες αρνούνται να συμμετάσχουν στο εκτελεστικό όργανο, και να συνεργαστούν με την πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ, το Σιν Φέιν, αν προηγουμένως δεν αρχίσει ο ΙΡΑ να παραδίδει τα όπλα του.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.