Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σπίτι Σέρβων στο Πετς έχει παραδοθεί στις φλόγες
Σπίτι Σέρβων στο Πετς έχει παραδοθεί στις φλόγες

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(25/06/99, 1530GMT)

Λεηλασίες στο Κοσσυφοπέδιο - 14 νεκροί στην Πρίστινα
Καθώς οι Αλβανοί πρόσφυγες επιστρέφουν μαζικά στο Κοσσυφοπέδιο, αυξάνονται οι ανησυχίες για ένταση του κύματος βίας στην σερβική αυτή επαρχία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο 14 άτομα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Πρίστινα, ενώ υπάρχουν αναφορές για  λεηλασίες περιουσιών και επιθέσεις εκδίκησης εναντίον Σέρβων, εκ μέρους των Αλβανών. Στην πόλη Πέτς, σπίτια Σέρβων και τσιγγάνων έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ δυνάμεις της Κ-FOR προσπαθούν να απεγκλωβίσουν περισσότερους από 400 Σέρβους που πολιορκούνται σε εκκλησίες από οπλισμένους Αλβανούς.

Εγκρίθηκε η αποστολή Ρωσικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Η ρωσική Άνω Βουλή αποφάσισε την αποστολή Ρωσικών στρατευμάτων στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου. Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ  προβλέπει την ανάπτυξη Ρωσικής δύναμης 3.600 ανδρών στον  Αμερικανικό, Γαλλικό και Γερμανικό τομέα.
Εκφράζονται όμως φόβοι ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου θα επιφυλάξουν εχθρική υποδοχή στους Ρώσους, τους οποίους θεωρούν συμμάχους των Σέρβων.

Αποφεύγει να δεσμευτεί για το Κυπριακό ο ΟΗΕ
Τα Ηνωμένα Έθνη αποφεύγουν να δεσμευτούν ότι το μοντέλο της δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας θα αποτελέσει τη βάση νέων συνομιλιών Κληρίδη- Ντεντκάς. Αυτό προέκυψε από συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Λονδίνο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν έπειτα από τη συνάντηση του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ.

Ανησυχίες για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή
Ανησυχίες εκφράστηκαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, μετά τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς του Νοτίου Λιβάνου από το Ισραήλ. Οι πρωθυπουργοί του Λιβάνου και της Ιορδανίας είπαν ότι κινδυνεύουν οι ελπίδες για αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας, ενώ η ραδιοφωνία της Συρίας επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη κυβέρνηση του Ισραήλ.

Μνημείο για το Ολοκάυτωμα στο Βερολίνο
Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδια για την κατασκευή στο κέντρο του Βερολίνου ενός μνημείου για τους Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος. Το μνημείο θα αποτελείται από ένα πεδίο με 3.000 τσιμεντοκολώνες και θα περιλαμβάνει κέντρο τεκμηρίωσης του Ολοκαυτώματος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.