Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τραυματίας λιβανέζος πυροσβέστης στο χειρουργείο
Τραυματίας λιβανέζος πυροσβέστης στο χειρουργείο

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(25/06/99, 0945GMT)

Ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο
Το Ισραήλ εξαπέλυσε τις σφοδρότερες -την τελευταία τριετία-  αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος του Λιβάνου, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ατόμων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Η κυβέρνηση του Λιβάνου χαρακτήρισε τις Ισραηλινές επιδρομές ως "πράξεις βαρβαρότητας" ενώ το Τελ-Αβίβ είπε ότι πρόκειται περί αντιποίνων για προηγούμενες επιθέσεις με ρουκέτες, που εξαπολύθηκαν από τον Νότιο Λίβανο.

Λεηλασίες στο Κοσσυφοπέδιο
Σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανόφωνοι πρόσφυγες που επιστρέφουν στο Κοσσυφοπέδιο επιδίδονται σε λεηλασίες περιουσιών και επιθέσεις εκδίκησης εναντίον Σέρβων. Στην πόλη του Πέτς, σπίτια Σέρβων και τσιγγάνων έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ Ιταλικές δυνάμεις της Κ-ΦOR προσπαθούν -σύμφωνα με πληροφορίες, να απεγκλωβίσουν περισσότερους από 400 Σέρβους που έχουν αποκλεισθεί σε εκκλησίες από οπλισμένους Αλβανόφωνους. Ανταποκριτής του BBC στην Πρίστινα μεταδίδει ότι  πανικός έχει καταλάβει τους Σέρβους μετά την δολοφονία τριών ομοεθνών τους -υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Πρίστινα- και τις λεηλασίες Σερβικών καταστημάτων και επιχειρήσεων από εξαγριωμένο πλήθος Αλβανοφώνων.

Απόφαση για αποστολή Ρωσικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Στην Μόσχα η Άνω Βουλή αποφάσισε την αποστολή Ρωσικών στρατευμάτων στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου. Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ  προβλέπει την ανάπτυξη Ρωσικής δύναμης 3.600 ανδρών στον  Αμερικανικό, Γαλλικό και Γερμανικό τομέα.

Νέος γενικός διευθυντής στο BBC
Πολιτική αντιδικία έχει προκαλέσει στην Βρετανία ο διορισμός του Γκρέγκ Ντάϊκ στην θέση του Γενικού Διευθυντή του BBC. Το Συντηρητικό κόμμα εξέφρασε την ανησυχία του για την επιλογή αυτή, που  μπορεί -όπως λέει - να βλάψει την ανεξαρτησία του BBC. Ο κύριος Ντάϊκ είχε στο παρελθόν δωρήσει στο Εργατικό κόμμα 25 εκατομμύρια δραχμές. Το διοικητικό συμβούλιο της Βρετανικής ραδιοτηλεόρασης που προέβη στον διορισμό, είπε ότι ο κύριος Ντάϊκ έδωσε ικανοποιητικές εγγυήσεις ότι θα διακόψει κάθε δεσμό με πολιτικά κόμματα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.