Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Μαζική έξοδος των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο
Μαζική έξοδος των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο

Η επικαιρότητα από το BBC
(18/06/99, 0900GMT)

Συμφωνία Ουάσιγκτον - Μόσχας γιά το Κοσυφοπέδιο
Η γεφύρωση των διαφορών Ουάσιγκτον - Μόσχας γιά τη ρωσική παρουσία στο Κοσυφοπέδιο  επετεύχθη έπειτα από διαπραγματεύσεις τριών  ημερών  μεταξύ αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων στο Ελσίνκι . Η συμφωνία προβλέπει την αποστολή ρωσικής δύναμης 3.600 ανδρών  στο Κοσυφοπέδιο . Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος απ αυτό που επεδίωκε η ρωσική πλευρά ενώ παράλληλα δεν θα υπάρχει ένας ξεχωριστός ρωσικός τομέας  όπως αρχικά είχε ζητήσει η Μόσχα.

Κλίμα αισιοδοξίας στη σύνοδο του Ομίλου των Οκτώ στην Κολωνία
Οι ηγέτες των  επτά περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών και της Ρωσίας συνεχίζουν τις εργασίες τους στην Κολωνία. Ενα από τα βάσικα θέματα πρός συζήτηση θα είναι η ενσωμάτωση της ρωσικής οικονομίας στην παγκόσμια οικονομία. Ο Ομιλος των Οκτώ έχει ήδη αποφασίσει την παραγραφή χρεών του τρίτου κόσμου που ξεπερνούν τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.Ο πρόεδρος Κλίντον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Γιέλτσιν την Κυριακή.

Στο Τορίνο οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2006
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε το Τορίνο της Ιταλίας γιά τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του έτους 2006. Ηταν η πρώτη φορά που έγινε διαγωνισμός μετά το σκάνδαλο  στο  Σόλτ Λέικ. Το Τορίνο συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό ψήφων απ ότι η ελβετική πόλη-θέρετρο  Σιόν .  Πιό συγκεκριμένα το Τορίνο έλαβε 53 ψήφους έναντι 36 της Σιόν . Για να αποφευχθεί ένα νέο σκάνδαλο παρεμφερές με αυτό του Σόλτ Λέικ τα μέλη της ΔΟΕ  δεν είχαν το δικαίωμα να επισκεφθούν τις πόλεις που διεκδίκησαν του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006.

Πριγκιπικοί γάμοι στη Βρετανία
Στη Βρετανία  συνεχίζονται οι προετοιμασίες γιά το γάμο του νεώτερου υιού της βασίλισσας Ελισαβετ , του πρίγκιπα Εδουάρδου , με τη Σόφι Ρίς Τζόουνς υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ο γάμος θα γίνει στον πύργο του Ουίνσδορ στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου. Ο αριθμός των προσκεκλημένων ανέρχεται σε 550 και οι γυναίκες θα φορούν βραδυνό φόρεμα χωρίς καπέλο ενώ κανείς από τους άνδρες δεν θα είναι ντυμένος με στρατιωτικά.
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.