Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς μέχρι να αρχίσει η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς μέχρι να αρχίσει η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(10/06/99, 0900 GMT)

Αρχίζει η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων
Η αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα, ανήγγειλε ο στρατηγός Νεμπόισα Πάσκοβιτς, διοικητής της 3ης γιουγκοσλαβικής στρατιάς. Η αποχώρηση θα αρχίσει από τήν περιοχή Ποντούγιεβο, 30 χλμ. βορείως της Πρίστινα.

Σε αναμονή το Συμβούλιο Ασφαλείας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε την διατύπωση του κειμένου ψηφίσματος το οποίο επικυρώνει την ειρηνευτική συμφωνία καθώς και τον τερματισμό τών αεροπορικών βομβαρδισμών ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί την προώθηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσυφοπέδιο. Οι  ενστάσεις της Κίνας επί συγκεκριμένων άρθρων του προσχέδιου ψηφίσματος του ομίλου των 8, απερρίφθησαν, είναι επομένως άγνωστο ποιά στάση θα τηρήσει η Κίνα στην τελική ψηφοφορία η οποία θα ολοκληρωθεί εντος της ημέρας, μετά την παραλαβή επιστολής του γεν΄γραμματέα του ΝΑΤΟ που θα κοινοποιεί την κατάπαυση του πυρός.

Σκληρές διαπραγματεύσεις στην Μόσχα
Ο αναπληρωτής υπουργος εξωτερικών των ΗΠΑ Στρόουμπ Τάλμποτ συναντάται στην Μόσχα με τον απεσταλμένο της Ρωσσίας στα Βαλκάνια, Βίκτωρ Τσερνομύρντιν ενώ αμέσως μετά  θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στεπάσιν. Βασικό θέμα η προσέγγιση των δύο πλευρών στο μείζων πρόβλημα της ρωσσικής στρατιωτικής παρουσιας στο Κοσυφοπέδιο.

Ανακούφιση στό Βελιγράδι
Οι κάτοικοι του Βελιγραδίου και  άλλων μεγάλων πόλεων της Γιουγκοσλαβίας γιόρταζουν από χθες το τέλος του πολέμου με  ρίψη πυροτεχνημάτων, κορναρίσματα ακόμα και πυροβολισμούς. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την συμφωνία ως νίκη της γιουγκοσλαβίας και ειδικά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς επί του ΝΑΤΟ.

Ευρωεκλογές σε Βρετανία-Δανία-Ολλανδία
Εκλογές για τα μέλη του νέου ευρωπαικού κοινοβουλίου διεξάγονται σήμερα σε τρείς χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης--Βρετανία, Δανία, Ολλανδία--ενώ οι υπόλοιπες 12 θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους το σαββατοκύριακο. Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα στην Βρετανία αναμένεται να μειώσει σημαντικά το ποσοστό του λογω χαλαρής έως ανύπαρκτης προεκλογικής εκστρατείας.

Διογκώνεται το σκάνδαλο των μολυσμένων τροφίμων
Οι αρχές του Βελγίου διπλασιάζουν τώρα τον αριθμο των πτηνοτροφείων τα προιόντα των οποίων έχουν μολυνθεί με την καρκινογόνο ουσία διοξίνη. Ο κατάλογος του βελγικού υπουργείου υγιείας περιλαμβάνει τώρα περισσότερες από 1500 πτηνοτροφικές μονάδες.

Νέοι βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράκ
Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ βομβάρδισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στι Ιράκ μετά απο επίθεση που δέχτηκαν με αντιαεροπορικά πύρα στην ζώνη εναέριου αποκλεισμού στο βόρειο τμήμα της χώρας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.