Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 
Καπνός από τους βομβαρδισμούς υψώνεται πάνω από το Βελιγράδι
Καπνός από τους βομβαρδισμούς υψώνεται πάνω από το Βελιγράδι

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(1-6-99, 1230GMT)

Γιουγκοσλαβία: Το 48ωρο της διπλωματίας - Nέες Ρωσικές προτάσεις κομίζει ο Βίκτωρ Τσερνομύρντιν
Διήμερο έντονης διπλωματικής κινητικότητας από σήμερα καθώς ο Ρώσος ειδικός απεσταλμένος για τα Βαλκάνια Βίκτωρ Τσερνομύρντιν, που δήλωσε ότι κομίζει νέες Ρωσικές προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, συναντάται στην Γερμανία με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αύριο μεταβαίνει στο Βελιγράδι. Χθες έγινε γνωστό ότι η Γιουγκοσλαβία προτίθεται να δεχτεί τις βασικές αρχές της συμφωνίας-πλαίσιο του Ομίλου των 8.

Νέα θύματα μεταξύ των αμάχων
Σφοδρότατοι χθες τη νύχτα οι βομβαρδισμοί. Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί και πάνω απο 20 οι τραυματίες από τον χθεσινό βομβαρδισμό της πόλης Νόβι Παζάρ, όπου επλήγη πολυκατοικία. Τα γιουγκοσλαβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πάνω από τριάντα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τις Νατοικές επιθέσεις χθες τη νύχτα.

Δίκη Οτσαλάν - χωρίς ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη η σημερινή δεύτερη μέρα
Στην δεύτερη της μέρα η δίκη του Κούρδου αυτονομιστή ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία. Κατά την χθεσινή πρώτη μέρα ο κύριος Οτσαλάν απηύθηνε έκκληση για ειρήνη, ζήτησε να του χαριστεί η ζωή και άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, χρηματοδοτούσε το ΠΚΚ. Η δεύτερη μέρα της δίκης δεν μεταδίδεται ζωντανά από την Τουρκική τηλεόραση.

Μπερίσα: Υπεύθυνη η Αλβανική αστυνομία για τον θάνατο του Ελληνα ομήρου
Ευθύνες στην Αλβανική αστυνομία επέρριψε ο αρχηγός της Αλβανικής αντιπολίτευσης Σάλι Μπερίσα για τον φόνο του Ελληνα ομήρου στο Ελβασάν.

Σήμερα η απόφαση για τα Βελγικά κοτόπουλα και αυγά με διοξίνη
Ο Κοινοτικός Επίτροπος για θέματα Γεωργίας, Φρανς Φίσλερ, αναμένεται σήμερα να αποφασίσει αν θα συστήσει απαγόρευση στις πωλήσεις Βελγικών κοτόπουλων και αυγών που βρέθηκαν να περιέχουν διοξίνη, χημική ουσία που συνδέεται με τον καρκίνο.

Εκταφές αγνοουμένων στην Κύπρο
Νέα σελίδα ανοίγει σήμερα για την υπόθεση των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων από τα γεγονότα του καλοκαιριού του 1974, με την εκταφή λειψάνων ατόμων θαμμένων σε κοιμητήρια στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Τα άτομα αυτά εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή αλλά και στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.
 

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.