Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-08-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΗΚ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΕΡΕΥΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
  • [06] ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [07] ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  • [08] ΤΥΦΩΝΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗ
  • [09] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΨΕ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2005

  • [01] ΑΗΚ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Σοβαρές αδυναμίες, ιδιαίτερα όσον αφορά τον έλεγχο που ασκούσε ή έπρεπε να ασκήσει η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ, διαπιστώνει ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο, Θεμιστοκλής Εργατούδης.

    Ταυτόχρονα διαπιστώνει και σοβαρές αδυναμίες όσον αφορά την αξιολόγηση κάποιων αποτελεσμάτων από πλευράς της διαχειριστικής επιτροπής.

    Ο κύριος Εργατούδης παρέδωσε το πρωί το πόρισμα της έρευνάς του στον υπουργό Εμπορίου.

    Ο Γιώργος Λιλλήκας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί ανοικτά στο θέμα, αφού πρώτα μελετήσει το πόρισμα.

    [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποβάλλει αργότερα σήμερα αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Βουλής προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον άμεσο διορισμό ανεξάρτητων ερευνητικών επιτροπών, για την αεροπορική τραγωδία.

    Ενόψει της υποβολής του αιτήματος συνήλθε το πρωί η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος στις δώδεκα και τριάντα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο Πρόεδρος του Δησύ ανέφερε ότι η Βουλή έχει τη δυνατότητα να εκδώσει είτε ψήφισμα είτε απόφαση διά της οποίας να καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε ορισμένες ενέργειες οι οποίες κατά την κρίση του κοινοβουλίου θεωρούνται απαραιτήτως αναγκαίες για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είπε, με τέτοιας έκτασης τραγωδία, ουδείς γνωρίζει τί γίνεται από πλευράς ευθυνών, όσων τυχόν τις έχουν, είτε πολιτικών είτε πειθαρχικών είτε ποινικών.

    [03] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή δεν θα προσφέρει οτιδήποτε και πρόσθεσε ότι στόχος του Δησύ είναι η δημιουργία εντυπώσεων.

    Είπε επίσης ότι πρόθεση του Δησύ είναι να υποκατασταθούν οι πρακτικές της Βουλής και οι εξουσίες της κυβέρνησης.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κατσουρίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται ένα θέμα συζητείται πρώτα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ακολούθως αποστέλλεται στην ολομέλεια.

    Στην προκειμένη περίπτωση, είπε, ο Δησύ ζητεί το ανάποδο.

    Είπε επίσης ότι εξουσία για διορισμό ανεξάρτητων επιτροπών έχει το υπουργικό Συμβούλιο και όχι η Βουλή.

    [04] ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής Νίκος Πιττοκοπίτης δήλωσε ότι και από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που θα διεξαχθεί είναι δυνατό να διαφανούν ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες για την αεροπορική τραγωδία.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Πιττοκοπίτης επανέλαβε ότι θα διεξαχθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος σε βάθος για να διαφανεί κατά πόσον εφαρμόζονταν οι κανονισμοί, αν γινόταν έλεγχος και σε πιο βαθμό, αν υπήρξαν παραλείψεις, ελλείψεις και αμέλεια και κάτω από ποιες προϋποθέσεις παραχωρούνταν οι άδειες κι αν εφαρμόζονταν οι όροι.

    [05] ΕΡΕΥΝΑ ΑΤΤΙΚΗ

    Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στο χώρο της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό Αττικής για εντοπισμό των σορών των τριών θυμάτων των οποίων αγνοείται η τύχη.

    Πρόκειται για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου πενήντα- τεσσάρων ετών και τη σύζυγό του Καλλιόπη, σαράντα-εννέα ετών από το Πέρα Χωρίο Νήσου και την Ανδριανή Χρυσάνθου εξήντα-τριών ετών από τη Μοσφιλωτή.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διευρεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχισθούν και αυτή την εβδομάδα, μέχρις ότου εξαντληθεί και η τελευταία ελπίδα.

    [06] ΟΡΦΑΝΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Πέραν των είκοσι μαρτύρων θα εξετάσει η Ελληνική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, κλιμάκιο της οποίας, υπό τον Πρόεδρό της Ακριβό Τσολάκη φθάνει απόψε στην Κύπρο.

    Ο Πρόεδρος της αντίστοιχης Κυπριακής Επιτροπής Κώστας Ορφανός δήλωσε το πρωί στο Τρίτο ότι το κλιμάκιο θα έχει αύριο το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου και μετά θα αρχίσει η εξέταση μαρτύρων από την Πολιτική Αεροπορία, την εταιρεία '' Ηλιος '' και από συγγενείς θυμάτων οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν κάποια στοιχεία να καταθέσουν.

    Είπε επίσης ότι η εξέταση μαρτύρων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ.

    Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, να κληθούν και άλλοι μάρτυρες, οπότε θα παραταθεί η παραμονή του ελληνικού κλιμακίου στην Κύπρο.

    [07] ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε σήμερα πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι καθώς λόγω του τυφώνα Κατρίνα, που πλήττει αυτές τις μέρες τον κόλπο του Μεξικού, έχει περιοριστεί η παραγωγή και έχουν κλείσει ορισμένα διυλιστήρια.

    Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε στα 70 δολλάρια και 80 σεντ το βαρέλι, αλλά έκλεισε, τελικά, στα 69 δολάρια και 85 σεντ.

    [08] ΤΥΦΩΝΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗ

    Ο τυφώνας Κατρίνα, με σφοδρούς ανέμους και κύματα που ξεπερνούν τα είκοσι-οκτώ μέτρα ύψος, αναμένεται να πλήξει τη Νέα Ορλεάνη εντός της ημέρας.

    Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τα σπίτια τους κατευθυνόμενοι προς ασφαλέστερες περιοχές.

    Ο τυφώνας Κατρίνα πέρασε από τη Λουϊζιάνα, το Μισσισιπί και τη Φλώριδα αφήνοντας πίσω του επτά νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

    [09] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΨΕ

    Με το ντέρμπι Νέας Σαλαμίνας - Ανόρθωσης, που θα διεξαχθεί στο στάδιο Αμμόχωστος Αμπέρια, ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος.

    Ο αγώνας αρχίζει στις οκτώ και άμεση περιγραφή του θα μεταδίδεται απο το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι το απόγευμα ο καιρός.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και τα βόρεια και στους 27 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 31 August 2005 - 20:07:24 UTC