Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
  • [02] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΚΑΙΡΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟ
  • [04] ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
  • [05] ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΑΕΡΟ
  • [06] ΠΑΤΑΤΑΤΡΑΚ ΚΑΡΥΟΣ
  • [07] ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΕΡΟ
  • [09] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ

    Τη σημασία της προσφοράς της Κύπρου στον Ευρωστρατό, με εγκαταστάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας.

    Η Κύπρος χθες στις Βρυξέλλες, μέσω του υπουργού Αμυνας, έθεσε στη διάθεση της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για επιχειρήσεις ταχείας επέμβασης, τη στρατιωτική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, τη ναυτική βάση Ζυγίου, μια μονάδα υγειονομική και μια μεταφορών.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο κύριος Μαυρονικόλας ανέφερε ότι πρόκειται για μια προσφορά που βάζει την Κύπρο μέσα στον πολιτική χάρτη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, προσφέρει στην οικοδόμηση του Ευρωστρατού, ισότιμα με τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Αναφορικά με πληροφορίες ότι η Βρετανία δεν είδε με θετικό φακό την προσφορά της Κύπρου, ο κύριος Μαυρονικόλας είπε ότι δεν είναι σίγουρος για κάτι τέτοιο, αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση.

    [02] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Ανησυχία εξέφρασαν δύο Αμερικανοί Βουλευτές για πρόσφατες ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Μάικλ Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνι, με επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, που στάληκε επίσης στον Πρόεδρο Μπους και τη μελλοντική υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, ζητούν να πληροφορηθούν εάν οι πρόσφατες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν απόκλιση από την πολιτική της μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Οι δύο βουλευτές αναφέρονται ειδικότερα σε ενέργειες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και της υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη. Εκφράζουν παράλληλα απογοήτευση που λειτουργοί της Ομοσπονδιακής Αεροπορίας διερευνούν τρόπους πραγματοποίησης πτήσεων προς τα κατεχόμενα.

    [03] ΚΑΙΡΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟ

    Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα στην Κύπρο, άνκαι ο καιρός είναι ελαφρά βελτιωμένος. Η θερμοκρασία είναι δύο βαθμούς πιο ψηλή από χθες, ενώ ελαφρώς εξασθενημένη είναι και η ένταση των ανέμων. Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κυριάκος Θεοφίλου δήλωσε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι η ψυχρή αέρια μάζα εξακολουθεί να επηρεάζει την Κύπρο και η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει σήμερα στους δεκατέσσερις βαθμούς, παραμένοντας οκτώ βαθμούς πιό κάτω από την κανονική για την εποχή. Είπε επίσης ότι σήμερα θα υπάρχει ηλιοφάνεια καί δεν αναμένονται πολλές βροχές και χιόνια. Ανάλογη θα είναι η εικόνα καί αύριο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο την Πέμπτη καί την Παρασκευή νέο ψυχρό σύστημα θα επηρεάσει την Κύπρο με βροχές και ισχυρούς ανέμους. Αναφερόμενος στη βροχόπτωση ο κύριος Θεοφίλου ανέφερε ότι μέχρι χθές είχε καλυφθεί το 117 τοις εκατόν της κανονικής για το μήνα Νοέμβριο.

    [04] ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

    Τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν προβλήματα σε διάφορα σχολεία των ορεινών περιοχών, τα οποία έμειναν σήμερα κλειστά. Συγκεκριμένα δεν λειτούργησαν τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης Ομόδους, Αγρού και Λεμύθου, καθώς και το Δημοτικό Κυπερούντας.

    [05] ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΑΕΡΟ

    Ο υπουργός Εργασίας Χρίστος Ταλιαδώρος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση εμπλοκής στις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων στις Κυπριακές Αερογραμμές, θα υπάρξουν ανεπανόρθωτες συνέπειες. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Ταλιαδώρος τόνισε ότι επείγει η επίτευξη σύγκλισης, τουλάχιστον σε ορισμένα βασικά ζητήματα καί πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν καί σήμερα καί αν χρειαστεί και αύριο, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα.

    [06] ΠΑΤΑΤΑΤΡΑΚ ΚΑΡΥΟΣ

    Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν μεθαύριο Πέμπτη οι πατατοπαραγωγοί, σε περίπτωση κατα την οποία η κυβέρνηση δεν προβεί στην κάλυψη των ζημιών τους, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών. Ο εκπρόσωπος Τύπου των Πατατοπαραγωγών Αντρέας Κάρυος δήλωσε στο ΡΙΚ ότι την Πέμπτη το πρωί οι παραγωγοί θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους σε διάφορα σημεία καί θα αποφασίσουν το σημείο όπου θα γίνει η δυναμική αντίδραση. Είπε επίσης ότι δεν έχει αποφασισθεί ακόμα αν θα αποκοπούν δρόμοι, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να δώσει την ένδειξη της δυναμικότητας της διαμαρτυρίας. Η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα των πατατοπαραγωγών, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας απάντησε ότι ικανοποίησή του αντίκειται στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [07] ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑ

    Στη Λάρνακα η αστυνομία προχώρησε στην πρώτη δίωξη εκπαιδευτικού, ο οποίος διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο φροντιστήριο. Αντρες της αστυνομίας, έχοντας εξασφαλίσει δικαστικό ένταλμα, μετέβησαν χθες το απόγευμα στην οικία συνταξιούχου εκπαιδευτικού, ύστερα από πληροφορία ότι λειτουργούσε ιδιωτικό φροντιστήριο χωρίς άδεια. Την ώρα του αστυνομικού ελέγχου, ο εκπαιδευτικός παρέδιδε μάθημα σε πέντε μαθητές. Ο ύποπτος καταγγέλθηκε και θα κληθευθεί αργότερα.

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΕΡΟ

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Επισκοπής αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας για εμπλουτισμό του υδροφορέα της περιοχής με νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Οι κάτοικοι απέκοψαν στις οκτώ και τριάντα το πρωί, για δέκα περίπου λεπτά, την κυκλοφορία στο δρόμο Κολοσσίου- Κουρίου, καλώντας το υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του. Η Κοινοτική Αρχή Επισκοπής υποστηρίζει ότι σε περιόδους πολυομβρίας, όπως η συγκεκριμένη που διανύουμε, είναι παράδοξο να χύνουμε το καθαρό νερό από την υπερχείλιση των φραγμάτων στη θάλασσα και να εμπλουτίζουμε τα υπόγεια στρώματα με νερό του αποχετευτικού. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο βουλευτής του Δησύ Χρήστος Πουργουρίδης, ο οποίος ενέγραψε το θέμα, με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, για να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

    [09] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς δίνει απόψε στο στάδιο Καραισκάκη τον κρισιμότερο αγώνα του στο Τσιάμπιονς λήγκ, με αντίπαλο την Ισπανική Λα Κορούνια, και χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στήν επόμενη φάση, νοουμένου ότι δεν θα χάσει η Λίβερπουλ από τη Μονακό. Ο αγώνας Ολυμπιακού-Λα Κορούνια, που είναι για την πέμπτη αγωνιστική του Τσιάμπιονς Λιγκ, θα αρχίσει στις εννέα και σαράντα πέντε.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά ψυχρός για την εποχή, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων και παροδικά μέχρι ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους δύο βαθμούς στα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και ψυχρός, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να εμφανίζονται νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βόρειοι ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους εννέα στα δυτικά και στους τρείς βαθμούς υπό το μηδέν στα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 23 November 2004 - 15:29:42 UTC