Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΟΜΠΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ
  • [02] ΜΑΚΣΕΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΡΩΜΗ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • [05] ΡΙΚ ΓΕΝΙΚΟΣ
  • [06] ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [07] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [08] ΚΥΒΕΙΑ ΠΑΦΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΛΟΜΠΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ

    Με παρεμβάσεις του Ελληνο-αμερικανικού λόμπι στο Κογκρέσο σταμάτησαν οι προσπάθειες Αγκυρας- ψευδοκράτους και της γραφειοκρατίας του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να καθιερώσουν απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τα κατεχόμενα. Ο Πρόεδρος της "Αμέρικαν 'Εαρλαϊνς" με επιστολή του προς τον Πρόεδρο των "Τουρκικών Αερογραμμών" τον πληροφόρησε ότι η αμερικανική εταιρεία αδυνατεί να εκτελέσει την απευθείας πτήση που προγραμμάτιζε, για οικονομικούς λόγους. Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η εταιρεία επικαλείται επίσης ως λόγους για λήψη της απόφασής την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα, αλλά και τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας. Οπως είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα, η "Aμέρικαν 'Εαρλαϊνς" θα πραγματοποιούσε από τον Ιανουάριο του 2005, μια φορά την εβδομάδα, πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Παρόλον ότι η πτήση θα γινόταν με αεροσκάφος των "Τουρκικών Αερογραμμών" θα είχε τα διακριτικά της αμερικανικής εταιρείας. Ωστόσο, μέλη της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Αμερικανικής Βουλής, με επικεφαλής τους Ρόμπερτ Μενέντες και Μάριο Μπαλάρτ, είχαν στείλει αυστηρή προειδοποίηση προς την εταιρεία να μην προχωρήσει στις πτήσεις.

    [02] ΜΑΚΣΕΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντένις Μακσέην ανέφερε ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό από τη στιγμή που απερρίφθη έστω και από τη μια πλευρά στην Κύπρο. Εκείνο που μπορεί να γίνει, πρόσθεσε, είναι αυτό που είπε και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ό,τι δηλαδή θα μπορεί να επανέλθει στο Κυπριακό αν υπάρξει σαφής ένδειξη πως και οι δύο πλευρές διαθέτουν τη βούληση για λύση. Ο κύριος Μακσέην έδωσε χθες προφορική κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων στο πλαίσιο έρευνας της επιτροπής για το Κυπριακό.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΡΩΜΗ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχωρεί σε λίγο στη Ρώμη, όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι το Κυπριακό ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 17 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα αποφασισθεί η παραχώρηση ή όχι στην Τουρκία ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για την ιταλική πρωτεύουσα, μέσω Θεσσαλονίκης, στις δώδεκα και τριάντα και οι δηλώσεις στις οποίες αναμένεται να προβεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

    Φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν το πρωί πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την τριακοστή- πρώτη επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας. Σε ψήφισμα που επέδωσαν οι φοιτητικές οργανώσεις καταδικάζουν την πολιτική και την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου πριν από τριαντα-ένα χρόνια. Παράλληλα κατηγορούν την τότε Αμερικανική κυβέρνηση ότι άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο. Οι οργανώσεις καλούν επίσης την διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων και να αναπτύξει νέες πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των μόνιμων ανησυχιών της Ελληνοκυπριακής πλευράς για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Καταδικάζουν επίσης την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζουν, ενέργεια της κυβέρνησης Μπούς για αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων, Πόφνε, σε συνεργασία με τις Φοιτητικές Ενώσεις Εσωτερικού και την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Στην Αθήνα στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    [05] ΡΙΚ ΓΕΝΙΚΟΣ

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Μάριος Μαυρίκιος κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόθεσή της για μείωση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος από εικοσιένα σε δεκαέξι κόμμα πέντε εκατομμύρια λίρες. Ο κύριος Μαυρίκιος ανέφερε ότι το ΡΙΚ από το περασμένο καλοκαίρι είχε ανταποκριθεί στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση των εξόδων στα πλαίσια της οικονομικής περισυλλογής στον κρατικό προϋπολογισμό υποβάλλοντας αναθεωρημένο προϋπολογισμό μειωμένο κατα δύο εκατομμύρια λίρες. Η κυβέρνηση, ωστόσο, ζητά μείωση ύψους πέραν του σαράντα τοις εκατόν. Με τη μείωση που προτείνει η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Μαυρίκιος θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και στην καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους για το Δεκέμβριο καθώς και για τον δέκατο-τρίτο.

    [06] ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ληστεία σε φούρνο διεπράχθη χθες βράδυ στη Λεμεσό. Γύρω στις δέκα το βράδυ νεαρός άνδρας φέροντας κουκούλα στο κεφάλι, εισήλθε σε υποκατάστημα της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών, στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελντ και υπό την απειλή μαχαιριού απέσπασε από την πωλήτρια το ποσό των σαράντα περίπου λιρών και εξαφανίστηκε.

    [07] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Η αστυνομία Λεμεσού συνέλαβε χθες βράδυ επτά νεαρούς σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σχολεία της πόλης. Αρχικά συνελήφθη ένας δεκαεξάχρονος μαθητής στο δωμάτιο του οποίου βρέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ανακρινόμενος ο μαθητής παραδέχθηκε ότι έκλεψε τους υπολογιστές από το σχολείο του. Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε άλλους πέντε μαθητές ηλικίας δεκαέξι έως δεκαεπά ετών κι' να εικοσάχρονο. Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν σε επτά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορα σχολεία της Λεμεσού.

    [08] ΚΥΒΕΙΑ ΠΑΦΟΣ

    Εκστρατεία για πάταξη της κυβείας την περίοδο των Χριστουγέννων έχει αρχίσει η αστυνομία. Στην Πάφο άνδρες του ειδικού κλιμακίου που έχει συσταθεί για τοΝ σκοπό αυτό πραγματοποίησαν χθες βράδυ εφόδους σε λέσχες και καφενεία της πόλης συλλαμβάνοντας επ' αυτοφόρω έξι άτομα. Οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν γραπτώς ενώ κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους εικοσιτέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 25 στα νότια και στους δεκατρείς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 17 November 2004 - 11:56:43 UTC