Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
  • [02] ΑΝΤΡΟΣ ΧΡΗΜΑ
  • [03] ΚΟΥΤΣΟΥ ΧΡΗΜΑ
  • [04] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΧΡΗΜΑ
  • [05] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑ
  • [06] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΤΙΝΑ
  • [07] ΑΝΤΡΟΣ ΝΤΙΝΑ
  • [08] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΤΙΝΑ
  • [09] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΙ ΠΤΩΜΑΤΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Σε αποκάλυψη σοκ προέβη ψες ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, κατά την επιστροφή του από την Εσθονία, παρεμβαίνοντας στη διένεξη του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια με την εφημερίδα "Πολίτης".

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι τα Ηνωμένα Εθνη και άλλοι διέθεσαν χρήματα πριν από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου για να υποστηριχθεί το σχέδιο Ανάν. Επικαλέστηκε μάλιστα επιστολή του Αλβαρο ντε Σότο προς τον ίδιο, στην οποία γράφει ότι έχουν διατεθεί χρήματα στην Κύπρο πριν από το δημοψήφισμα, γιατί τα Ηνωμένα Εθνη και άλλοι θεώρησαν ότι αυτή είναι μια δικοινοτική προσπάθεια, η οποία έπρεπε να ενισχυθεί οικονομικά.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η επιστολή του εστάλη, όταν ο ίδιος είπε στον κύριο ντε Σότο ότι είχε τέτοιες πληροφορίες.

    Σχολιάζοντας τα όσα καταλογίζει στον κύριο Χριστόφια η εφημερίδα "Πολίτης", ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε επί λέξει: "είναι ακόμη μια περίπτωση που αρπάζονται από φράσεις που έχουν λεχθεί ψιθυριστά από κάποιους, ότι τάχατες ελέχθησαν από το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, για να κτισθεί μια ολόκληρη ιστορία.

    Για να προσθέσει ότι είναι κάπως οξύμωρο να οχυρώνονται πίσω από τον ισχυρισμό ότι πρέπει να τεκμηριωθούν οι κατηγορίες. Ασφαλώς, είπε ο πρόεδρος Παπαδόπουλους, δεν υπάρχουν αποδείξεις με χαρτόσημα για όσα διαβάζει και όσα ακούει γι αυτούς, που γίνονται, όπως είπε, συμμέτοχοι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, ώστε να υπάρξει τεκμηρίωση.

    Πολλά πράγματα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάγονται από τη συμπεριφορά, ενώ άλλα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

    [02] ΑΝΤΡΟΣ ΧΡΗΜΑ

    Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου Παπαδόπουλου ότι τα Ηνωμένα Εθνη και άλλοι διέθεσαν χρήματα πριν από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου για να υποστηριχθεί το σχέδιο Ανάν. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε δηλώσεις στο τρίτο ανέφερε ότι ο Πρόεδρος είπε αυτά που γνωρίζει. Είπε επίσης πως δεν είναι νοητό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να συντηρούν την αντιπαράθεση και να συμπεριφέρονται είτε ηθελημένα είτε άθελά τους, με τρόπο που εξυπηρετεί θέσεις ξένων για το Κυπριακό.

    [03] ΚΟΥΤΣΟΥ ΧΡΗΜΑ

    Ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού ανέφερε ότι είναι καθαρή η δήλωση του προέδρου. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κουτσού ανέφερε ότι αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να διερευνήσει πού διατέθηκαν τα χρήματα αυτά. Είπε επίσης ότι η μόνη πηγή από την οποία θα μπορούσαν να δοθούν οι απαντήσεις είναι ο ίδιος ο κύριος ΝτεΣότο. Ο Αλβαρο Ντε Σότο έχει υποχρέωση, είπε, είτε να διαψεύσει τον πρόεδρο είτε να πεί πόσα εκατομμύρια διατέθηκαν και ποιοί τα πήραν. Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του Πολίτη για τις δηλώσεις του Προέδρου, με τίτλο " Η δημοκρατία στο γύψο", ο κύριος Κουτσού είπε ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός καί δεν δίνει την πραγματική εικόνα. Είπε επίσης ότι εφημερίδα θα πρέπει να στραφεί πρός τον κύριο Ντε Σότο καί να τον καλέσει να αποκαλύψει πώς διατέθηκαν τα χρήματα αυτά.

    [04] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΧΡΗΜΑ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε επιεικώς απαράδεκτη τη δήλωση του προέδρου Παπαδόπουλου, προσθέτοντας ότι αποτελεί άλλο ένα κρίκο σε μια αλυσίδα που συνιστά αναχρονισμό και λασπολογία χωρίς προηγούμενο. Ο κύριος Παπαπέτρου προκάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στον κύριο Ντε Σότο καί την απάντηση που πήρε ώστε να μπορέσουν όλοι να σχηματίσουν σωστή εικόνα. Ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για καθαρή συκοφαντία.

    [05] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑ

    Ο βουλευτής των Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι γίνονταν αυτά τα πράγματα.

    Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος διαθέτει φάκελλο ολόκληρο με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γιούνοπς χρηματοδοτούσαν σειρά από σεμινάρια, συναντήσεις και επισκέψεις για προώθηση του σχεδίου Ανάν.

    Ωστόσο, ο κύριος Περδίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα έπρεπε να παρέμβει σε μια αντιπαράθεση των οπαδών του ναι και του όχι.

    [06] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΤΙΝΑ

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταχωρηθεί το κατηγορητήριο εναντίον της υπουργού Υγείας Ντίνας Ακκελίδου. Ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι σύμφωνα με τους δικαστικούς κανόνες θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί και να προειδοποιηθεί η κυρία Ακκελίδου και μετά να προχωρήσει η διαδικασία για να κατηγορηθεί. Η υπουργός Υγείας βρίσκεται στο εξωτερικό.

    [07] ΑΝΤΡΟΣ ΝΤΙΝΑ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα από τη συμμετοχή της υπουργού Υγείας Ντίνας Ακκελίδου στο Υπουργικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος το έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο.

    Σε δηλώσεις χθες βράδυ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έδωσε πλήρη κάλυψη στην κυρία Ακκελίδου αναφέροντας ότι διαφωνεί με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν εγείρεται θέμα πολιτικής ευθιξίας. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι αυτοί που ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι, κατα την έκφρασή του, θα πρέπει να δούν και τα κίνητρά της στα οποία δεν υπήρχε δόλος. Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι το κόμμα του θα αναμένει το αποτέλεσμα, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΑΚΕΛ διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του με θάρρος καί παρρησία έναντι οποιουδήποτε πολιτειακού αξιωματούχου.

    [08] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΤΙΝΑ

    Ο βουλευτής του Δήκο Αντρέας Αγγελίδης επανέλαβε ότι ήταν αχρείαστη η έρευνα και η ποινική διαδικασία, προσθέτοντας ότι το θέμα θα έπρεπε να είχε θεωρηθεί λήξαν από τη στιγμή που το δικαστήριο θεώρησε πως η επιστολή της κυρίας Ακκελίδου δεν συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι αν υπήρχε αδίκημα θα το έθετε το ίδιο το δικαστήριο και πρόσθεσε ότι δεν επρόκειτο για παρέμβαση της υπουργού αλλά για εσφαλμένη διαδικασία. Αναφερόμενος στην πολιτική πτυχή ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από τη συμμετοχή της υπουργού Υγείας στο υπουργικό Συμβούλιο.

    [09] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΙ ΠΤΩΜΑΤΑ

    Εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί τα πτώματα των χειριστών των δύο διθέσιων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Εφ 16, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν χθες στις τρεις το απόγευμα από τα ραντάρ. Τα πτώματα ανευρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια των αεροσκαφών, διαμελισμένα και απανθρακωμένα, σε δύσβατη περιοχή του Πηλίου. Στην περιοχή όπου συνετρίβησαν τα δύο αεροσκάφη επικρατούσαν χθες πυκνή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Τα δύο μοιραία αεροσκάφη εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση και επέστρεφαν για προσγείωση.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά θα σχηματισθούν νεφώσεις και δυνατό να φέρουν βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι έως λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 15 October 2004 - 12:19:37 UTC