Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-10-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΕΣΘΟΝΙΑ
  • [02] ΑΚΕΛ ΠΟΛΙΤΗΣ
  • [03] ΨΕΥΔΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [04] ΕΛΛΑΣ ΣΑ
  • [05] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [06] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [07] ΕΛΛΑΔΑ ΧΙΟΝΙΑ
  • [08] ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΕΣΘΟΝΙΑ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος άρχισε το πρωί επίσημη επίσκεψη στην Εσθονία. Η επίσκεψη άρχισε με ειδική τελετή υποδοχής του Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο από τον ομόλογό του Αρνολντ Ρούτελ. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών. Ο απεσταλμένος του Ρικ Γιάννης Νικολάου μετέδωσε ότι οι κύριοι Παπαδόπουλος και Ρούτελ είχαν κατ' ιδίαν συνομιλίες, οι οποίες διευρύνθηκαν στη συνέχεια με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών Κύπρου και Εσθονίας. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος πήγε στην Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, από το Ελσίνκι όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη. Σε δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΡΙΚ, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στη Φιλανδία δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση κατανοεί τις απαιτήσεις, που θέτει η Κύπρος για παραχώρηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.

    [02] ΑΚΕΛ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι απορρίπτει με βδελυγμία ύβρεις και συκοφαντίες σε βάρος του και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα του Δημήτρη Χριστόφια που διατυπώνονται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στην εφημερίδα "Πολίτης". Σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασε σε διάσκεψη Τύπου ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Κατσουρίδης το Πολιτικό Γραφείο του Ακέλ, που συζήτησε σε τακτική συνεδρία του το θέμα, θεωρεί τη συμπεριφορά της εφημερίδας απαράδεκτη και καταδικαστέα. Αναφέρει ακόμα ότι υπονομεύει το ήθος που πρέπει να χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή, πλήττει τους θεσμούς και κουρελιάζει κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το Ακέλ, προστίθεται στην ανακοίνωση, θεωρεί επίσης ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του και αντιπολιτεύεται καθημερινά το Κόμμα, όπως και την ηγεσία του, αντιδεοντολογικά και αστήρικτα. Η επίθεση, τονίζεται, άρχισε από τη στιγμή που φάνηκε πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συνταχθεί με εκείνους που επιδιώκουν και εργάζονται για την κάθετη διάσπαση του εσωτερικού μετώπου, την υπόσκαψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και την προώθηση πολιτικών με τις οποίες διαφωνεί το ΑΚΕΛ.

    [03] ΨΕΥΔΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή συνάντηση των ηγετών του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς και του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακκιντζί για σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης. Οπως γράφει ο τουρκικός τύπος αιτία της μη επίτευξης συμφωνίας είναι ο Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι ακόμα έτοιμο να απαντήσει κατά πόσον επιθυμεί συμμετοχή σε τρικομματικό συνασπισμό. Ο Μουσταφά Ακιντζιή δήλωσε ότι προγραμματίζεται και δεύτερη συνάντηση. Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι τα αρμόδια όργανα του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν σε σχήμα στο οποίο θα μετέχει και το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας του Μουσταφά Ακιντζί.

    [04] ΕΛΛΑΣ ΣΑ

    Η Ελλάδα αναμένεται να εκλεγεί μεθαύριο το απόγευμα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2005-2006. Υποψήφιες χώρες για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι επίσης η Αργεντινή, η Δανία, η Ιαπωνία και η Τανζανία που θα διαδεχθούν την Αγκόλα, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Πακιστάν και τη Χιλή. Οι υποψήφιες χώρες για μια θέση μη μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας εκλέγονται για θητεία δύο χρόνων και συνήθως δεν έχουν αντίπαλο, καθώς επιλέγονται από πριν, ανάλογα με την περιοχή στην οποία ανήκουν. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ανταπόκριση του από τη Νέα Υόρκη μεταδίδει ότι ο σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή και οι πετυχημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, στάθηκαν σημαντικοί παράγοντες για τη συνεχή βελτίωση που παρατηρείται στην εικόνα της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

    [05] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Σημαντική πτώση κατά δύο σχεδόν δολάρια το βαρέλι, σημειώθηκε χθες βράδυ στις τιμές του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε στα 52 δολάρια και 50 σεντ το βαρέλι. Νωρίτερα η τιμή του αργού πετρελαίου είχε εκτιναχθεί στα 54 δολλάρια και 45 σεντ το βαρέλι, δημιουργώντας νέο ρεκόρ. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ άγγιξε τα 51 δολλάρια και 50 σεντ το βαρέλι, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε και έκλεισε στα 49 δολλάρια και 50 σεντ.

    [06] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στην ανατολική Βαγδάτη τη στιγμή που περνούσε στρατιωτική φάλαγγα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί 1072 αμερικανοί στρατιώτες.

    [07] ΕΛΛΑΔΑ ΧΙΟΝΙΑ

    Κακοκαιρία επικρατεί στην Ελλάδα και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα επομενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Χθες από καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους δημιουργήθηκαν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες και την ηλεκτροδότηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου η οδός Πειραιώς πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί οδηγοί.

    [08] ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗ

    Τα κόμιστρα αστικών, αγροτικών και υπεραστικών λεωφορείων και τα κόμιστρα αγροτικών και υπεραστικών ταξί αυξάνονται από μεθαύριο Παρασκευή μεταξύ δώδεκα και εικοσιπέντε τοις εκατό. Ενδεικτικά το κόμιστρο για μια διαδρομή με αστικό λεωφορείο μέχρι εννέα χιλιόμετρα αυξάνεται από πενήντα σε εξήντα σεντ, ενώ οι εβδομαδιαίες κάρτες θα στοιχίζουν επτά λίρες και δεκαπέντε σέντ. Για φοιτητές και μαθητές το κόμιστρο σε αστικό λεωφορείο αυξάνεται στα πενήντα σεντ, ενώ για τα παιδιά ορίστηκε στα σαράντα σεντ. Ενστολοι εθνοφρουροί και κάτοχοι κοινωνικής κάρτας θα συνεχίσουν να διακινούνται δωρεάν. Αυξήσεις θα υπάρξουν και στα κόμιστρα των αγροτικών λεωφορείων που θα επηρεάσουν κυρίως τους μαθητές της υπαίθρου. Για παράδειγμα το πενθήμερο δελτίο για μαθητές θα ανέρχεται στις έντεκα λίρες και εξηνταπέντε σέντ. Τα νέα κόμιστρα καθορίστηκαν με διάταγμα του υπουργού Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικές νεφώσεις, δυνατόν να φέρουν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 27 στα δυτικά και στους 21 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 13 October 2004 - 13:56:15 UTC