Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-09-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΙΚ
  • [02] ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ
  • [03] ΗΠΑ ΟΠΛΑ
  • [04] ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • [05] ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΤΙΡΙΟ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΤΙΡΙΟ
  • [07] ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
  • [08] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [09] ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΦΤΕΡ
  • [10] ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ TΡITH 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΙΚ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η περίοδος μέχρι το Δεκέμβριο δεν προσφέρεται για ανάληψη πρωτοβουλίας στο Κυπριακό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε αναμένεται να αρχίσει νέα διαδικασία. Σε αποκλειστικές δηλώσεις στον απεσταλμένο του Ρικ στις Βρυξέλλες Γιάννη Νικολάου ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι όλοι αντιλαμβάνονται, ότι η κατάληξη του σχεδίου Ανάν δεν είναι το τέλος του δρόμου και ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στις εξελίξεις και να αρχίσουμε νέα προσπάθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει και διαγραφή του παρελθόντος. Απλώς, είπε, δεν μπορούμε να παραμείνουμε προσκολλημένοι στις αντιδικίες και στο τι οδήγησε στο "ναι" και στο "όχι" στο δημοψήφισμα. Σε ερώτηση κατά πόσον οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μια νέα πρωτοβουλία δεδομένων και των δηλώσεων του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Μαρκ Γκρόσμαν, μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: Καλύτερα να μείνουμε στις δηλώσεις Γκρόσμαν.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση φιλική και έξω από όλες τις προβλέψεις και τα δημοσιεύματα για τις σχέσεις Κύπρου- Ηνωμένων Πολιτειών.

    [02] ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ

    Αβάσιμη εικασία χαρακτήρισε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών τις πληροφορίες ότι ο Κόφι Ανάν στέλνει απεσταλμένο στην περιοχή σε διερευνητική αποστολή για το Κυπριακό. Η θέση, είπε, του Γενικού Γραμματέα δεν έχει αλλάξει και αυτή τη στιγμή, δεν προτίθεται να στείλει το βοηθό του Κίραν Πρέντεργκαστ ή κάποιον άλλο στην περιοχή.

    [03] ΗΠΑ ΟΠΛΑ

    Ο Αναπληρωτής Επρόσωπος Τύπου του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ανταμ Ιριλάι δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία στην Κύπρο, όπλα που αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ποιοί ήταν οι όροι της άδειας πώλησης των όπλων αυτών. Υποστήριξε επίσης ότι δεν γνωρίζει τι είδους όπλα χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή στην Κύπρο, και αν αυτά είχαν αγοραστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [04] ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Σημαντικά στοιχεία έρχονται στο φώς αναφορικά με την κατάρρευση σκάλας σε υπό ανέγερση οικοδομή στην Εγκωμη με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ινδών εργατών. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Σταύρος Κλεάνθους σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙκ αποκάλυψε ότι ο εργολάβος της συγκεκριμένης οικοδομής ήταν τρίτης τάξης καί δεν μπορούσε να εκτελέσει ένα τέτοιο έργο. Ο κύριος Κλεάνθους επέρριψε ευθύνες και στον εργοδότη, ο οποίος, όπως είπε, δεν είχε το δικαίωμα να αναθέσει το έργο σε εργολάβο τρίτης τάξης.

    [05] ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΤΙΡΙΟ

    Ο Αντρέας Φιλίππου το αρχιτεκτονικό γραφείο του οποίου είχε την ευθύνη της μελέτης και της κατάθεσης των σχεδίων για την οικοδομή, δήλωσε ότι μηχανικοί του γραφείου του προειδοποίησαν επανειλημμένα για την ανάγκη υποστήλωσης της σκάλας. Ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι τα σχέδια δεν είχαν εφαρμοστεί σωστά και δεν έγινε η δοκός στο πλατύσκαλο, η οποία θα υποστήλωσε τα σκαλιά. Παρα τίς επανειλημμένες προειδοποιήσεις καί τις ρητές οδηγίες, είπε ο κύριος Φιλίππου, η δοκός δεν μπήκε καί ουσιαστικά η σκάλα αιωρείτο.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΤΙΡΙΟ

    Εξάλλου ο ιδιοκτήτης του κτιρίου Λάμπρος Χριστοφή εξέφρασε άγνοια για το ότι ο εργολάβος ήταν τρίτης τάξης καί δεν μπορούσε να εκτελέσει έργα αυτού του εμβαδού. Δήλωσε επίσης άγνοια για τις προειδοποιήσεις του αρχιτεκτονικού γραφείου αναφορικά με την ανάγκη τοποθέτησης της δοκού και πρόσθεσε ότι αν το γνώριζε θα προχωρούσε στη λήψη άμεσων μέτρων. Ο κύριος Χριστοφή ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την περίπτωση της σκάλας, πρόκειται για μια καλή οικοδομή, στην οποία θα στεγαζόταν και ο ίδιος.

    [07] ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

    Υπόμνημα με τα αιτήματά τους θα αποστείλουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι σιτοπαραγωγοί και αν δεν πάρουν θετική απάντηση μέχρι τις 8 Οκτωβρίου θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο με τους γεωργικούς ελκυστήρες τους. Η απόφαση λήφθηκε ψες σε παγκύπρια συγκέντρωση των σιτοπαραγωγών στην Αθηαίνου. Μεταξύ των αιτημάτων των σιτοπαραγωγών είναι η επιπλέον επιδότηση ανά δεκάριο κατά πέντε λίρες, επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου, ίση μεταχείριση των προσφύγων σιτοπαραγωγών των χωριών με εκείνους που διαμένουν στις πόλεις και άμεση πληρωμή της εσοδείας από τον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών.

    [08] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Η τιμή του αργού πετρελαίου ξεπέρασε σήμερα τα πενήντα δολλάρια το βαρέλι καθώς η αβεβαιότητα για την παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία αυξάνει τους φόβους για εξάρθρωση των προμηθειών εν όψει του Χειμώνα. Η τιμή του αμερικανικού λάϊτ ανέβηκε σήμερα στην αγορά της Συγκαπούρης κατά 71 σεντ και έφθασε στα 50 κόμμα 35 σεντ το βαρέλι. Η τιμή αυτή θεωρίται η ψηλότερη αφ' ότου άρχισαν να τηρούνται στατιστικά στοιχεία εδώ και είκοσι ένα χρόνια. Η Νιγηρία θεωρείται ο έβδομος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου.

    [09] ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΦΤΕΡ

    Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας αντιδρούν σήμερα οι κάτοικοι των δήμων της περιοχής, όπου χθες έγινε το φονικό δυστύχημα με επτά μαθητές νεκρούς και 30 τραυματίες. Σήμερα παραμένουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία της Λαμίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο όπου έγινε το δυστύχημα. Στο μεταξύ σε ένδειξη πένθους τα σχολεία στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά αύριο, ενώ ματαιώθηκε το καλλιτεχνικό μέρος της αποψινής τελετής λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

    [10] ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Νεαρός από τον Υψωνα, συνελήφθη χθες από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, σε σχέση με τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλκής-Απόλλωνα. Στα επεισόδια είχαν τραυματισθεί ένας λοχίας και ένας αστυνομικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας. Σήμερα αναμένεται να αποφασισθεί κατά πόσον ο συλληφθείς θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 29 στα δυτικά και τα βόρεια και στους 27 στα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 28 September 2004 - 10:55:01 UTC