Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-07-02

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΝΕΟ
  • [02] ΕΛΛΑΣ ΝΙΚΗ
  • [03] ΔΕΛΑΣ ΔΗΛΩΣΗ
  • [04] ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΔΗΛΩΣΗ
  • [05] ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
  • [06] ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  • [07] ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  • [08] ΤΑΣΣΟΣ ΕΛΛΑΣ
  • [09] ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
  • [10] ΕΛΛΑΣAGB
  • [11] ΜΑΤΣΑΚΗΣ
  • [12] ΠΑΦΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [13] ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΝΕΟ

    Μέσα σε εθνικό παραλήρημα ολόκληρη η Ελλάδα και ο απανταχού ελληνισμός συνεχίζουν από χθες το βράδυ ένα ξέφρενο ατελείωτο πανηγύρι για το θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας επί της Τσεχίας με 1-0. Από την ώρα που ο Τραϊανός Δέλλας έκαμε το όνειρο της Ελλάδας πραγματικότητα χαρίζοντας, με ένα εξαιρετικό τέρμα, την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής με την Πορτογαλία, όλοι οι Ελληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους ανά το παγκόσμιο πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη επιτυχία. Η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως επίσης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συγχάρηκαν τα παιδιά του Ρεχάγκελ, όπως αποκαλούνται οι Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, ενώ οι εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ τους στον αγώνα.

    [02] ΕΛΛΑΣ ΝΙΚΗ

    Η νίκη της Εθνικής Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Το ασημένιο τέρμα της Ελλάδας πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας με μια εκπληκτική κεφαλιά. Ετσι την ερχόμενη Κυριακή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Πορτογαλία διεκδικώντας το τρόπαιο στο στάδιο Ντα Λούζ της Λισαβόνας.

    [03] ΔΕΛΑΣ ΔΗΛΩΣΗ

    Ο Τραϊνός Δέλλας, ο οποίος σημείωσε το πολύτιμο τέρμα της Εθνικής Ελλάδας, δήλωσε ότι ψες έγινε το ανεπανάληπτο Ο Δέλλας ανέφερε πως όταν ο Τσάρτας κτυπούσε το κόρνερ είδε το ρολόϊ του και ήταν δεκατέσσερα και 36. Παρακάλεσα, πρόσθεσε, τον Θεό και είπα αν είναι να μπει το τέρμα, ας μπεί τώρα. Και κάπου, είπε ο Δέλας, εισακούστηκα.

    [04] ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΔΗΛΩΣΗ

    Ο αρχιτέκτονας της ιστορικής νίκης της Εθνικής Ελλάδας, Οτο Ρεχάγκελ, δήλωσε ότι το όνειρο συνεχίζεται. Είναι, πρόσθεσε, ένα αληθινό θαύμα. Ο Οτο Ρεχάγκελ είπε ότι εδώ που έφθασαν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι οι αληθινοί νικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

    [05] ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

    Εκατοντάδες Ελληνες και Κύπριοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για τη Πορτογαλία και να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου μεταξύ Ελλάδας - Πορτογαλίας. Φίλαθλοι απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου συρρέουν στα τουριστικά πρακτορεία για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο και να βρεθούν στο πλάι της Εθνικής Ελλάδας και να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου.

    [06] ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδας για τη μεγάλη της νίκη εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχήθηκε στην Εθνική να σημειώσει την ίδια νίκη και στον τελικό. Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος σε τηλεγράφημά του προς την Εθνική Ελλάδας τη συγχαίρει για τη χαρά και την εθνική υπερηφάνεια που έδωσε στους Ελληνες και τους εύχεται την Κυριακή να πάρουν στην Ελλάδα και το κύπελλο. Τις ευχαριστίες του προς το Θεό και τα συγχαρητήριά του προς τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε ακόμα ότι προσεύχεται για την κατάκτηση και του κυπέλλου, που αξίζει, όπως ανέφερε, στα παιδιά μας που αγωνίζονται και σε όλους τους Ελληνες.

    [07] ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    Τα συγχαρητήρια του μαζί με τις ευχές του για μια νίκη την Κυριακή απηύθυνε σε τηλεγράφημα του προς τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Ελλάδας ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος τονίζοντας ότι τους περιμένει να τους συγχαρεί και από κοντά στο γυρισμό τους. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι η Εθνική Ελλάδας, η ομάδα όλων των Ελλήνων, όπως είπε, έκαμε το όνειρο πραγματικότητα. Απέδειξε, τόνισε, πως όταν υπάρχει πίστη, μεθοδικότητα και συλλογική προσπάθεια τα πάντα είναι εφικτά. Ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, στον ομοσπονδιακό προπονητή και στους συνεργάτες του, καθώς και σε όλους τους συντελεστές της ιστορικής, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία. Στην καρδιά όλων, κατέληξε, είναι ήδη Κυπελλούχοι.

    [08] ΤΑΣΣΟΣ ΕΛΛΑΣ

    Απροσδόκητη χαρακτήρισε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος την όλη πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε σε αυστριακούς δημοσιογράφους στη Βιέννη όπου από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας. Αυστριακή δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο Παπαδόπουλο αν μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, μπορεί να έχει ως παράδειγμα επιτυχίας για τους στόχους της, την πρόκριση μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Απάντησε ότι η Ελλάδα είχε αρκετή τύχη, ενώ επιπλέον δεν είχε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε καταστάσεις εκτός γηπέδου που επηρέαζαν τον αγώνα.

    [09] ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

    Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η νίκη της Ελλάδας στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και τα πρακτορεία στοιχημάτων νίκη της Ελλάδας παίζεται δύο προς ένα, έναντι εκατό και ογδόντα προς ένα που παιζόταν στην αρχή του Πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη της Ελλάδας έναντι της Πορτογαλίας το ογδόντα προς ένα, έγινε 24 προς ένα και μετά τη νίκη επί της Γαλλίας 8 προς ένα.

    [10] ΕΛΛΑΣAGB

    Ο χθεσινοβραδυνός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας κατέγραψε νέο ρεκόρ τηλεθέασης και το ΡΙΚ Δύο από το οποίο μεταδόθηκε ο αγώνας, ήταν πρώτο με μεγάλη διαφορά από όλα τα ιδιωτικά κανάλια για όλο το εικοσιτετράωρο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εη Τζι Μπι, ο αγώνας συγκέντρωσε μερίδιο τηλεθέασης που έφθασε το ογδόντα κόμμα τέσσερα τοις εκατόν και τηλεθέαση μέσου λεπτού είκοσι-έξι κόμμα έξι τοις εκατόν.

    Το ποσοστό αυτό καταγράφηκε από τις έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυκτα, χρονική περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε το τέρμα της Εθνικής Ελλάδας.

    [11] ΜΑΤΣΑΚΗΣ

    Ετοιμος είναι ο φάκελος της Αστυνομίας για το θέμα του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη και εντός της ημέρας θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης καί δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου, προσθέτοντας ότι ζητείται από τον Γενικό Εισαγγελέα να αξιολογήσει το υλικό και να αποφανθεί κατα πόσον δικαιολογείται η κίνηση της διαδικασίας γιά άρση της βουλευτικής ασυλίας του κυρίου Ματσάκη.

    [12] ΠΑΦΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε ότι στη σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα εισηγηθεί όπως δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις ατασθαλίες στην Εκκλησία. Μιλώντας στο Ρικ ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε ότι αρχικά ήταν αντίθετος με την δημοσιοποίηση του πορίσματος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι από τη στιγμή που έχει διαρρεύσει σε ένα μέσο ενημέρωσης, το σωστό είναι να δοθεί σε όλους.

    [13] ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ

    -Στην Τουρκία, δεκαεννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τριάντα ένας τραυματίσθηκαν από ισχυρό σεισμό μεγέθους πέντε κόμμα ενός βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που συγκλόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας. - Εξάλλου από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην επαρχία Βαν στη νοτιανατολική Τουρκία, την ώρα που περνούσε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον κυβερνήτη της επαρχίας Βαν, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 15. -Στο Ιράκ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν όταν αντάρτες έπληξαν με ρουκέτες δύο ξενοδοχεία στη Βαγδάτη, όπου διαμένουν ξένοι.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριάντα-εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα-τέσσερις στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους είκοσι-εννέα στα δυτικά και τις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 2 July 2004 - 13:08:06 UTC