Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-06-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΘΗΑΙΝΟΥ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [03] ΟΜΗΡΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [04] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΣ
  • [05] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [06] ΚΙΡΚΟΥΚ ΝΕΚΡΟΣ
  • [07] ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [08] ΕΥΡΩ ΠΟΔΟ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

  • [01] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΘΗΑΙΝΟΥ

    Σε οδικό δυστύχημα που έγινε την αυγή στο παλαιό δρόμο Αθηαίνου-Λάρνακας σκοτώθηκε ο Χάρης Παμπόρης, τριάντα-δύο χρόνων, από την Αθηαίνου, υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρεία στο Δάλι.

    Σύμφωνα με την αστυνομία το δυστύχημα συνέβη, όταν ο Παμπόρης, τετρακόσια μέτρα από την έξοδο των Λυμπιών, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να παρεκκλίνει της πορείας του και να ανατραπεί σε παρακείμενο χωράφι, με υψομετρική διαφορά δύο μέτρων.

    Ο Παμπόρης, ο οποίος δεν ήταν προσδεδεμένος στη ζώνη ασφαλείας, εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

    Ο Παμπόρης καταλείπει σύζυγο και ένα κοριτσάκι τεσσάρων χρόνων.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος του ψευδοκράτους για αναβάθμιση της συμμετοχής του στην Οργάνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης δήλωσε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Ταυτόχρονα, όμως, παραδέχθηκε ότι η παρουσία του ψευδοκράτους στην Οργάνωση με το όνομα που αναφέρεται στο σχέδιο Ανάν, έχει τη σημασία της και δεν είναι ευνοϊκή εξέλιξη για την ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η Ισλαμική Διάσκεψη δεν είναι όργανο συγκροτημένο και με αποφασιστικές αρμοδιότητες ούτε και υπήρξε ποτέ φιλική με την Κύπρο για θρησκευτικούς λόγους.

    Τόνισε ωστόσο, ότι στην Ισλαμική υπάρχουν χώρες που διάκεινται πολύ φιλικά προς την Κύπρο και οι οποίες παρεμβαίνουν και παρεμποδίζουν την αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε πλήρες μέλος της Οργάνωσης και αυτό, είπε, η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν το αγνοεί.

    Αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας και προς την Κύπρο, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι αν και δεν υπάρχει ακόμη καμμιά πληροφόρηση, η Αγκυρα πρέπει να ανακοινώσει σήμερα τις προθέσεις της.

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, πληροφορίες ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία με το όνομα '' Κύπρος '' ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κανονισμούς και δεν είναι επιλογή της Τουρκίας με ποιό όνομα θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    [03] ΟΜΗΡΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι είναι απορριπτέο και πρέπει να αποδοκιμαστεί η προσπάθεια αναβάθμισης των κατεχομένων στην Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Ο κύριος Ομήρου είπε, ωστόσο, ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός για την Τουρκία και το ψευδοκράτος, διότι δεν υπάρχει Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος μέσα στο διεθνές νομικό σύστημα.

    Θα υπήρχε, πρόσθεσε, εάν το Κυπριακό λυόταν με βάση το σχέδιο Αναν.

    Ο κύριος Ομήρου επεσήμανε ότι αυτό που επιχειρείται είναι μια αναγνώριση σε εισαγωγικά, μη υπαρκτού νομικού μορφώματος από άποψη διεθνούς δικαίου.

    [04] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΣ

    Νέος Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης εξελέγη ο Τούρκος καθηγητής Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, Διευθυντής του Ισλαμικού Ινστιτούτου Ερευνών.

    Ο Ιχσάνογλου εξελέγη ύστερα από ψηφοφορία, κατά τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.

    Εξασφάλισε από τον πρώτο γύρο τριάντα-δύο ψήφους, ενώ οι ανθυποψήφιοί του απο την Μπαγκλαντές και τη Μαλαισία πήραν από 12 ψήφους ο καθένας.

    [05] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Στο Ιρακ αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη δυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις Ιρακινοί.

    Απο την έκρηξη καταστράφηκαν ένα αστυνομικό όχημα και ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε ξένους υπήκοους.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρώητερ ότι μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και ξένοι υπήκοοι.

    [06] ΚΙΡΚΟΥΚ ΝΕΚΡΟΣ

    Στο Ιρακ ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί στην πόλη Κιρκούκ, ανώτερο αξιωματούχο πετρελαϊκής εταιρείας.

    Πρόκειται για τον Κχάζι Ταλαμπανί κουρδικής καταγωγής.

    Σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Ταλαμπανί, με προορισμό το σπίτι του, σκοτώνοντας τον ίδιο και τραυματίζοντας σοβαρά τον οδηγό του.

    [07] ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Σε επ΄ αόριστον αναστολή των εργασιών τους προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμου Σκυροδέματος, σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη τσιμέντου, η οποία, όπως αναφέρουν, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οικοδομών.

    Σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου δεν μπορούν να προμηθεύσουν την αγορά με επαρκείς ποσότητες.

    Η κατάσταση, προστίθεται, επιδεινώνεται και απο τις εξαγωγές τσιμέντου.

    [08] ΕΥΡΩ ΠΟΔΟ

    Η εθνική Ελλάδας δίνει απόψε τον δεύτερό της αγώνα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, με αντίπαλο την Ισπανία.Ο αγώνας αρχίζει στις επτά.

    Στις εννιά και σαράντα-πέντε, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τη Ρωσία.

    Και οι δύο αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από το ΡΙΚ 2.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα ορεινά δυνατό να φέρουν μεμονωμένες βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια παράλια και στους 27 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 16 June 2004 - 10:47:38 UTC