Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΑΝΩ
  • [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΤΙΜΕΣ
  • [03] ΠΑΜΠΙΝΟΣ
  • [04] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΙΩΣΗ
  • [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
  • [06] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [07] ΡΟΓΚ ΟΛΑ
  • [08] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [09] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΑΝΩ

    Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων επέβαλαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών ύστερα από την απελευθέρωση των τιμών από χθες το μεσημέρι. Ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας, ανακοινώνοντας την ελευθεροποίηση των τιμών, είπε ότι αυτές θα καθορίζονται πλέον από το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης ενώ θα υπάρχει αυξομείωση, με βάση τις τιμές του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

    [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΤΙΜΕΣ

    Εξάλλου σε δηλώσεις σήμερα στο Τρίτο του ΡΙΚ ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για προστασία του καταναλωτή σε περιπτώσεις αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, οι οποίες κρίνονται αδικαιολόγητα υψηλές και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τις εξαντλήσει και να εφαρμόσει αυστηρά το νόμο. Ο κύριος Λιλλήκας απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση στις εταιρείες να μην επιχειρήσουν να αποκομίσουν άμεσα καί μεγάλα κέρδη, αλλά να κινηθούν στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και να επιβάλουν λογικές αυξήσεις. Ο κύριος Λιλλήκας είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου στη διεθνή αγορά καί θα τις συγκρίνουν με τις τιμές που πωλούνται στην Κύπρο και σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι υπάρχει απόκλιση θα παρεμβαίνουν.

    [03] ΠΑΜΠΙΝΟΣ

    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Παμπίνος Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι τιμές των καυσίμων ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία καί πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση ξεπερνά τα έξι σέντ το λίτρο. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Χαραλάμπους διευκρίνησε ότι οι πρατηριούχοι δεν έχουν κέρδος από τις αυξήσεις των καυσίμων καθώς η προμήθειά τους καθορίζεται απο τον αριθμό των λίτρων που πωλούν καί όχι από την τιμή μους. Ανέφερε ακόμα ότι στον καθορισμό των τιμών οι εταιρείες πρόσθεσαν καί τις ζημιές που είχαν τα τελευταία χρόνια λόγω του συστήματος που ίσχυε.

    [04] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΙΩΣΗ

    Μερική χαλάρωση παρατηρήθηκε σήμερα στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, αλλά δεν αποκλείεται νέα άνοδος καθώς και η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία δεν θεωρείται ότι θα ικανοποιήσει την αυξανόμενη συνεχώς παγκόσμια ζήτηση. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη μειώθηκε σήμερα κατά οκτώ σεντ και πωλείται στα 41 κόμα 64 σεντ το βαρέλι. Χθες το αργό πετρέλαιο είχε κλείσει στην τιμή- ρεκόρ των σαράντα ενός δολλαρίων και 72 σεντ.

    [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αναμένεται να δώσει σήμερα στο Γενικό Εφορο Εκλογής Λάζαρο Σαββίδη τη γνωμοδότηση του αναφορικά με τη συμβατότητα του κυπριακού εκλογικού νόμου με την ευρωπαϊκή οδηγία, ώστε ο κύριος Σαββίδης να αποφασίσει οριστικά για το θέμα της δεύτερης κατανομής εδρών στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι έχει καταλήξει στις σκέψεις του και ότι αυτό που απομένει είναι να διατυπωθούν γραπτώς. Είπε επίσης ότι η γνωμάτευση θα είναι μακροσκελής και θα περιέχει όλο το αναγκαίο υλικό το οποίο θα δικαιολογεί τις σκέψεις του. Ο κύριος Κληρίδης διευκρίνησε ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κοινοτική οδηγία, αλλά για μορφή κοινοτικού δικαίου και γι' αυτό χρειάστηκε κάποιος χρόνος προκειμένου να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα.

    [06] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ακέλ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας για τις ευρωεκλογές, θα εναρμονίσει τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Κύπρο με τις Ευρωπαϊκές και θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν οξύνσεις και αντιπαραθέσεις. Ο κύριος Κατσουρίδης που μιλούσε στο περιθώριο επαρχιακής συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ Λάρνακας-Αμμοχώστου στη Λάρνακα, για παρουσίασση των υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές, είπε ότι η συνδιάσκεψη αυτή, αποτελεί ουσιαστικά και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ακέλ.

    [07] ΡΟΓΚ ΟΛΑ

    Φθάνει το απόγευμα στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζιακ Ρογκ ως προσκεκλημένος του προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της Δοέ, Κίκη Λαζαρίδη. Τον κύριο Ρογκ θα υποδεχθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Παιδείας, Πεύκιος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκης Λαζαρίδης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Τίτος Χριστοφίδης. Στην Κύπρο θα έλθουν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου και ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χήκεη. Στις έξι το απόγευμα ο κύριος Ρογκ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις επτά θα δώσει διάλεξη στο ξενοδοχείο "Χίλτον" με θέμα "Ολυμπιακές προκλήσεις".

    [08] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Πολύτεκνος από το Μουτουλλά έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην περιοχή Καλοπαναγιώτη. Πρόκειται για τον Χριστάκη Νικολάου Χαραλάμπους, σαρανταέξι χρόνων μηχανοδηγό. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση ο Χαραλάμπους έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε στό δρόμο Ατσά-Καλοπαναγιώτη, με αποτέλεσμα αυτό να κτυπήσει στο προστατευτικό περιτείχισμα του δρόμου. Στη συνέχεια, αφού εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κτύπησε βίαια σε ανάχωμα και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο αυλάκι. Ο θάνατος του Χριστάκη Χαραλάμπους ήταν ακαριαίος.

    [09] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Ενας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης ανταρτών με ρουκέτες, σε στρατιωτική βάση βορειοδυτικά της Βαγδάτης. Η επίθεση που έγινε χθες το απόγευμα είχε στόχο την ειδική αμερικανική δύναμη που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της Ιρακινής πρωτεύουσας. Τους τελευταίους 14 μήνες σκοτώθηκαν στο Ιράκ 580 αμερικανοί στρατιώτες.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 23 στα δυτικά και στους 21 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα πραμείνει κυρίως αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 25 May 2004 - 12:32:57 UTC