Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-04-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] TAΣΣΟΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [04] ΣΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΛΟΣΟΝ
  • [06] ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ
  • [07] ΘΑΥΛΑΝΔΗ ΝΕΚΡΟΙ
  • [08] ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής συναντώνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο το συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας, μετά τα δημοψηφίσματα του περασμένου Σαββάτου. Θα αποφασίσουν επίσης τα νέα βήματα για προώθηση λειτουργικής λύσης του Κυπριακού. Ο απεσταλμένος του ΡΙΚ στην ελληνική πρωτεύουσα Γιάννης Νικολάου μετέδωσε ότι η Αθήνα και η Λευκωσία θα κινηθούν και για αντιμετώπιση των κραδασμών από τις αντιδράσεις ιδιαίτερα χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων. Θα υπάρξει επίσης προγραμματισμός ενεργειών και πρωτοβουλιών προς τη διεθνή κοινότητα με στόχο την επεξήγηση των λόγων που οδήγησαν τον Κυπριακό Ελληνισμό να πει ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 28 Μαίου.

    [02] TAΣΣΟΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Οι επαφές του Προέδρου Παπαδόπουλου άρχισαν στις δέκα και τριάντα με συνάντηση με τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο. Στις 4 το απόγευμα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα αρχίσει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου τη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και τον αρχηγό του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επιστρέφει στην Κύπρο λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ.

    [03] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια κρίσιμη συνεδρία κατά την οποία θα μελετηθεί ο κανονισμός που θα ρυθμίζει θέματα που αφορούν την γραμμή αντιπαράταξης στην Κύπρο μετά την ένταξη της νήσου στην Ευρωπαϊκή Ενωση την πρώτη Μαϊου. Με τον κανονισμό καθορίζεται ποιοί και πώς θα διέρχονται από τη διαχωριστική γραμμή και ποιά προϊόντα επιτρέπεται να διακινούνται. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι μέσω του κανονισμού θα υλοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης των Τουρκοκυπρίων, η οποία κατατέθηκε προχθές στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων. Χθες ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν ανακοίνωσε την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανοίξει γραφείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, ώστε να διασφαλίζεται ο έλεγχος της ροής των κοινοτικών κονδυλίων για την οικονομική ανάπτυξη του βορείου τμήματος της Κύπρου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν συνιστά αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    [04] ΣΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο τίθεται αργά το απόγευμα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τα μέλη του Σώματος θα συνέλθουν στις πέντε και τριάντα σε ανοιχτή συνεδρία ενημερωτικού χαρακτήρα και με τη συμμετοχή αντιπροσώπων, εμπλεκομένων χωρών στο ζήτημα της Κύπρου. Μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται ότι θα προβεί σε δήλωση. Προσχέδιο της δήλωσης έχουν ετοιμάσει η Βρετανία και όπως μεταδίδεται ορισμένα μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, φέρουν ενστάσεις σε σημεία του περιεχομένου του. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Βρετανία προσπαθεί μέσω της δήλωσης να υιοθετηθεί έμμεσα το σχέδιο Ανάν και να γίνεται αναφορά στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΛΟΣΟΝ

    Συνάντηση πενήντα λεπτών είχε το πρωί ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό πρεσβευτή Μάικλ Κλόσον. Κληθείς μετά τη συνάντηση να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρίτσιαρντ Μπάουτσιερ, για την Κύπρο, ο κύριος Κλόσον περιορίστηκε να πει ότι ο κύριος Μπάουτσιερ μίλησε εκ μέρους της Αμερικανικής κυβέρνησης.

    [06] ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί στην Ελλάδα με επίκεντρο τον χερσαίο χώρο του Αντιρρίου. Η δόνηση καταγράφηκε στις δέκα και είκοσι-επτά και ήταν μεγέθους πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Οπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 12 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, στην Πάτρα, αλλά και σε ολόκληρο το νομό Αχαϊας. Σύμφωνα με τα πρώτα σήματα, που έδωσαν ορισμένα αστυνομικά τμήματα της σεισμόπληκτης περιοχής, ως τις έντεκα το πρωί δεν υπήρχαν πληροφορίες για ζημιές.

    [07] ΘΑΥΛΑΝΔΗ ΝΕΚΡΟΙ

    Στη Θαϋλάνδη, περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε τέμενος, στην πόλη Πατανί, στα νότια της χώρας. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν άνδρες της αστυνομίας επέδραμαν σε τέμενος, όπου είχαν καταφύγει δεκάδες μουσουλμάνοι αυτονομιστές. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ενενήντα πέντε άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας της Θαϊλάνδης και νεαρούς μουσουλμάνους αντάρτες στις νότιες επαρχίες της χώρας.

    [08] ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον παλαιστίνιο ακαδημαϊκό Σάρι Νουσέϊμπεχ που θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες του σχεδίου ειρήνης για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύρραξης. Ο καθηγητής Νουσέιμπεχ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του πανεπιστημίου Αλ Κούντς στην ανατολική περιοχή των Ιεροσολύμων συνελήφθη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους από άνδρες της ισραηλινής αστυνομίας, ενώ μετέβαινε σε ένα από τα κτίρια του Πανεπιστημίου.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, που κατά τόπους θα πυκνώνουν και πιθανόν να φέρουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 22 στα δυτικά και στους 16 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και τοπικά δυνατόν να σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 28 April 2004 - 10:49:41 UTC