Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-04-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟΡΕΑ ΝΕΟΤΕΡΑ
  • [02] ΕΦΟΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ
  • [04] ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΕΟ
  • [05] ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΡΜΑ
  • [06] ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙΜΑΚΛΙ
  • [07] ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΚΟΡΕΑ ΝΕΟΤΕΡΑ

    Ο Ερυθρός Σταυρός της Βορείου Κορέας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι από το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα σκοτώθηκαν τελικά 54 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι χίλιοι διακόσιοι σαράντα-εννέα. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται ότι θα αυξηθεί καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο της διάσωσης. Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Βορείου Κορέας δήλωσε στο Πεκίνο ότι η έκρηξη πιστεύεται ότι προκλήθηκε από εκρηκτικά που μετέφερε εμπορική αμαξοστοιχία και τα οποία προορίζονταν για μεταλλεία. Είπε επίσης ότι από την έκρηξη καταστράφηκαν χίλιες οκτακόσιες πενήντα κατοικίες κοντά στη πόλη Ρίογκ-Τσιόν και έξι χιλιάδες άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ισοπεδώθηκαν επίσης δώδεκα δημόσια κτίρια.

    [02] ΕΦΟΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ολα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του αυριανού δημοψηφίσματος επί του σχεδίου Αναν για επίλυση του Κυπριακού. Ο Γενικός Εφορος Δημοψηφίσματος Κυριάκος Τριανταφυλλίδης σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ ανέφερε ότι τα ψηφοδέλτια έχουν παραδοθεί στις επαρχιακές διοικήσεις και οι έφοροι στις επαρχίες ενημέρωσαν το προσωπικό και τους παρέδωσαν το υλικό. Για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα εργαστούν περίπου πεντέμισυ χιλιάδες υπάλληλοι. Με νόμο που ενέκρινε χθες η Βουλή καθορίστηκε όπως η ψηφοφορία αρχίσει στις επτά το πρωί και ολοκληρωθεί στις έξι το απόγευμα, με διακοπή μιας ώρας από τις δώδεκα μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα γίνει στα κατα τόπους εκλογικά κέντρα, γεγονός που θα επιταχύνει τη διαδικασία και αναμένεται ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις επτά καί τριάντα στο συνεδριακό κέντρο και στη συνέχεια θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κύριος Τριανταφυλλίδης ανακοίνωσε ότι για την έκδοση εκλογικών βιβλιαρίων, οι πολίτες μπορούν να αποτείνονται μέχρι τις δύο σήμερα το απόγευμα στην Υπηρεσία Εκλογών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δημοψήφισμα το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Υπουργείο Εσωτερικών στα τηλέφωνα: 22-867639, 22-867613 και 22-867614. Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσουν στην ιστοσελίδα www.dimopsifisma2004.net

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ

    Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει ετοιμάσει σχέδιο δράσης για ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ο βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι η αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται από αύριο το πρωί σε πλήρη κινητοποίηση σε όλα τα εκλογικά κέντρα με αυξημένες περιπολίες, εφεδρείες και γενικά θα λαμβάνει προληπτικά μέτρα ασφάλειας. Αναφορικά με τα οδοφράγματα, ο κύριος Χαραλάμπους είπε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία ότι θα κλείσουν. Ταυτόχρονα κάλεσε τους ελληνοκυπρίους οι οποίοι προτίθενται να μεταβούν στα κατεχόμενα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς έχουν παρατηρηθεί κάποια επεισόδια από τους γκρίζους λύκους σε βάρος των τουρκοκυπρίων.

    [04] ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΕΟ

    Στην ελληνοκυπριακή κοινότητα είναι εγγεγραμμένα στον εκλογικό κατάλογο τετρακόσιες- ογδόντα χιλιάδες εκατόν- εξήντα-πέντε άτομα. Επίσης 392 εγκλωβισμένοι είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικό κατάλογο. Θα λειτουργήσουν 1,075 εκλογικά κέντρα. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική. Για να είναι έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει το σύμβολο του σταυρού, του Χί ή του Νί. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρείται άκυρο, ενώ άκυρα θεωρούνται και τα λευκά ψηφοδέλτια.

    [05] ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΡΜΑ

    Τερματίζεται οριστικά σήμερα η λειτουργία του Διϋλιστηρίου Λάρνακας. Οπως δήλωσε χθες στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής του Διϋλιστηρίου Μάριος Μιλτιάδου, η μονάδα θα συνεχίσει να υπάρχει ως εταιρεία μέχρι το τέλος του μήνα, οπόταν θα αποχωρήσουν πενήντα έως πενήντα-πέντε υπάλληλοι, των οποίων οι υπηρεσίες τερματίζονται. Ανέφερε ακόμα ότι οι υπάλληλοι του τερματικού θα ανέρχονται σε τριάντα-πέντε. Οι εργασίες μετατροπής του Διυλιστηρίου σε τερματικό σταθμό θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου που αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη φάση. Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.

    [06] ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙΜΑΚΛΙ

    Δεκαεπτάχρονος μαθητής από το Καιμακλί τραυματίσθηκε σοβαρά σε ψεσινό τροχαίο και ο οδηγός αυτοκινήτου, το οποίο συγκρούστηκε με με τη μοτοσυκλέττα που οδηγούσε ο μαθητής, εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Τραυματίας είναι ο Γιώργος Γρηγορίου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Το δυστύχημα συνέβη δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στην οδό Κολοκοτρώνη στο Καϊμακλί. Η αστυνομία καλεί το κοινό εάν γνωρίζει κάτι για το δυστύχημα να επικοινωνήσει με την Τροχαία Λευκωσίας ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

    [07] ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    Εγινε το πρωί η κλήρωση του λαχείου της Ενωσης Συντακτών Κύπρου. Ο αριθμός 107- 256 κερδιζει διαμέρισμα αξίας 57 χιλιάδων λιρών και ο αριθμός 161-641 ένα αυτοκίνητο αξίας 18 χιλιάδων τετρακοσίων λιρών.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα θα σχηματίζονται τοπικές νεφώσεις, που θα φέρουν κατά τόπους βροχές και δυνατόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και στους 13 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 23 April 2004 - 13:35:34 UTC