Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-02-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΟΣΧΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • [02] ΒΛΙΤΤΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ
  • [03] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΓΚΙΟΥΛ
  • [04] ΓΚΙΟΥΛ ΦΕΡΧΟ
  • [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [06] ΠΑΦΟΥ ΝΑΠΑ
  • [07] ΠΑΦΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ
  • [08] ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ ΚΛΟΠΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΜΟΣΧΑ ΕΚΡΗΞΗ

    Στους 40 έφθασαν οι νεκροί της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στο μετρό της Μόσχας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας την οποία διενήργησε γυναίκα καμικάζι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό. Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα βαγόνι του μετρό, ενώ αυτό βρισκόταν μέσα σε τούνελ. Την ώρα της έκρηξης το μετρό ήταν γεμάτο κόσμο ο οποίος μετέβαινε στην εργασία του.

    [02] ΒΛΙΤΤΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

    Υποπτο αντικείμενο που πιστεύεται οτι είναι εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από την οικία του δημάρχου Παραλιμνίου Νίκου Βλίτττη. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και διεξάγει έρευνες, ενώ αναμένονται πυροτεχνουργοί.

    [03] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΓΚΙΟΥΛ

    Ο ευρωπαίος επίτροπος για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόϊγκεν επιβεβαίωσε ότι θα παρευρίσκεται στις συνομιλίες που έχει συγκαλέσει για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύριος Φερχόϊγκεν που μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί πριν από την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η επανάληψη των συνομιλιών σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει ότι θα υπάρξει διευθέτηση. Πρόσθεσε ότι ο κύριος Ανάν δεν θα είχε συναινέσει να συγκαλέσει συνομιλίες αν ολες οι πλευρές δεν του έδιναν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Οι όροι του Γενικού Γραμματέα, είπε, είναι ξεκάθαροι και αντιλαμβάνομαι ότι τα εμπλεκόμενα μέρη τους έχουν αποδεχθεί. Ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι θα μεταβεί και ο ίδιος, επικεφαλής αντιπροσωπείας ανωτάτου επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων. Οπως μεταδίδει το Ρώυτερ, η παρουσία των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνομιλίες θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση ζητημάτων που συνδέονται με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην Κύπρο.

    [04] ΓΚΙΟΥΛ ΦΕΡΧΟ

    Από την πλευρά του ο Αμπτουλάχ Γκιούλ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας πριν από την πρώτη Μαϊου. Πρόθεσή μας, είπε, είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες πριν από το Μάιο, γι αυτό πρέπει να τις επιταχύνουμε.

    [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου ανέφερε ότι θα η ελληνική κυπριακή πλευρά πρέπει να μεταβεί στις συνομιλίες χωρίς να θέσει κανέναν όρο στον Κόφι Αναν. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Βασιλείου ανέφερε ότι σε περίπτωση που θέσουμε όρους στον Γενικό Γραμματέα καί τους απορρίψει, οι συνέπειες για την πλευρά μας θα είναι τεράστιες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν η πλευρά μας θέσει όρους καί η τουρκική πλευρά δηλώσει ότι αποδέχεται τους όρους του Γενικού Γραμματέα, είναι ως να κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στην Τουρκία καί της δίνουμε συγχωροχάρτι. Ο κύριος Βασιλείου διατύπωσε την εκτίμηση ότι αν υπάρχει καλή θέληση από όλες πλευρές οι τριάντα μέρες διαπραγματεύσεων είναι αρκετές για επίτευξη συμφωνίας και πρόσθεσε ότι οι πραγματικές προθέσεις της Αγκυρας θα φανούν στην τράπεζα των συνομιλιών. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι δεν χρειάζεται η μετάβαση των μελών του εθνικού συμβουλίου στη Νέα Υόρκη, διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αλλά στη Λευκωσία.

    [06] ΠΑΦΟΥ ΝΑΠΑ

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε ότι με εξουσιοδότηση της Ιεράς Συνόδου ο ίδιος και ο χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος θα έχουν προσωπικές συναντήσεις με όσους απέκτησαν γή της Εκκλησίας στην περιοχή Αγίας Νάπας. Κι αυτό, όπως είπε, για να μην διασυρθούν άνθρωποι οι οποίοι πιθανό να πλήρωσαν κανονικά τη γή που αγόρασαν. Μιλώντας στο Τρίτο, ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε ότι στον κατάλογο περιλαμβάνονται μερικές δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων καί επώνυμοι. Ανέφερε επίσης ότι οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν αγορές κατα την τελευταία πενταετία αλλά υπάρχουν καί ορισμένες που έγιναν πρίν από δέκα χρόνια. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες κάποια άτομα απέκτησαν γή σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, σε σημείο μάλιστα που το Κτηματολόγιο δεν δεχόταν την τιμή πώλησης που δήλωσαν καί τη διπλασίαζε, προκειμένου να πληρωθούν τα μεταβιβαστικά.

    [07] ΠΑΦΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ

    Νεαρός 23 ετών από την Πάφο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση αναφορικά με υπόθεση παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης κυνηγετικού όπλου. Ο νεαρός, που βρισκόταν σε ταβέρνα στο χωριό Κολώνη της Πάφου, είχε κάποια φιλονικία με τον Αριστο Αριστείδου 56 ετών, εργολάβο οικοδομών από τη Λευκωσία και σε κάποια στιγμή έφυγε λέγοντας ότι θα επιστρέψει. Αργότερα ρίφθηκε ένας πυροβολισμός στη γυάλινη προθήκη της ταβέρνας με αποτέλεσμα ο Αριστείδου να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο από τα σπασμένα γυαλιά.

    [08] ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ ΚΛΟΠΗ

    Τρείς νεαροί επιτέθηκαν σε ιδιοκτήτη καφεστιατορίου στον Ποταμό Γερμασόγειας και του έκλεψαν τριακοσιες δέκα λίρες. Οπως κατήγγηλε ο ιδιοκτήτης, οι τρεις νεαροί τον επισκέφτηκαν χθες βράδυ, ενώ βρισκόταν μόνος στο καφεστιατόριο. Του ζήτησαν να τους δώσει χρήματα, αλλά αυτός αρνήθηκε. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να διαφύγει από την πίσω πόρτα κρατώντας μια δερμάτινη τσάντα, που περιείχε τριακόσις δέκα λίρες. Εκεί τον ανέμεναν οι τρεις νεαροί οι οποίοι του επιτέθηκαν, πήραν τη τσάντα και τράπηκαν σε φυγή. Πιστεύεται ότι οι δράστες είναι αλλοδαποί.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι δυτικοί μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σημειωθεί παγετός τις αυγινές ιδιαίτερα ώρες.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 6 February 2004 - 10:09:33 UTC