Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
  • [02] ΚΑΦΟΥΡΗ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ
  • [03] Π. ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΦΟΥΡΗ
  • [04] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΦΟΥΡΗ
  • [05] ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΚΑΦΟΥΡΗ
  • [06] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
  • [07] ΤΑΣΣΟΣ ΠΡΕΣΣΕΡ
  • [08] ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

    Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση του θανάτου της τριανταεπτάχρονης Ελένης Ζαχαρίου Καφουρή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά την υποβολή της σε ωοληψία, σε κλινική της Λεμεσού, στο πλαίσιο διαδικασίας για εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής ζήτησε σήμερα την κατάθεση καταλόγου με τις παράνομες κλινικές που λειτουργούν στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Καράς ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των παράνομων κλινικαρχών, για να μάθει ο κόσμος ποιοί είναι. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, γιατρός Αρχιμήδης Δάφνης, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν είναι ντεντέκτιβ, για να δώσει το συγκεκριμένο κατάλογο στη δημοσιότητα. Αντιπρότεινε μάλιστα όπως δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τις νόμιμες κλινικές, για να είναι ενήμερος ο κόσμος. Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής στη σημερινή συνεδρία της ενημερώθηκε επίσης για την αλληλογραφία Υπουργείου Υγείας και Γενικής Εισαγγελίας, αναφορικά με τη λειτουργία της κλινικής στη Λεμεσό, στην οποία συνέβη το περιστατικό με την άτυχη Ελένη Καφουρή. Οπως τονίστηκε στην Επιτροπή, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο Εφορος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Κωνσταντίνος Μαλλής ζήτησε από την Εισαγγελία να ανασταλεί η λήψη απόφασης για δίωξη της συγκεκριμένης κλινικής. Ο Διευθυντής Διοίκησης του Υπουργείου Υγείας Γεώργιος Προύντζος ανέφερε ότι ο κύριος Μαλλής απουσιάζει στο εξωτερικό και δεν μπορεί να πει τίποτε για τους λόγους. Στο φάκελο της υπόθεσης, πρόσθεσε, δεν υπάρχει ο,τιδήποτε γραπτό για τους λόγους που ο κύριος Μαλλής ζήτησε την αναστολή της δίωξης.

    [02] ΚΑΦΟΥΡΗ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ

    Στο μεταξύ ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ελένης, Χριστόδουλος Ταραμουντάς, σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, εξέφρασε έκπληξη για την χθεσινή απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου να εκδώσει διάταγμα για αναβολή της νεκροψίας. Ο κύριος Ταραμουντάς επεσήμανε ότι λόγω της καθυστέρησης, υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν ή να χαθούν κάποια στοιχεία. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι δημιουργούνται ερωτήματα από το γεγονός ότι ο σύζυγος της άτυχης Ελένης δεν είχε κληθεί να μεταβεί καί αυτός στην κλινική όπου θα γινόταν η ωοληψία, προκειμένου να δώσει σπέρμα. Ο κύριος Ταραμουντάς μίλησε για ανεπίτρεπτες καί εγκληματικές παραλείψεις από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας καί πρόσθεσε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον Εφορο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, Κωνσταντίνο Μαλλή, γιατί δεν επέβαλε το κλείσιμο της κλινικής, η οποία λειτουργούσε χωρίς άδεια.

    [03] Π. ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΦΟΥΡΗ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να ταυτίζεται η λειτουργία της κλινικής χωρίς άδεια, με το θάνατο της τριανταεπτάχρονης. Μπορεί, είπε, να συνδέονται, αλλά δεν ταυτίζονται. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι μόλις η Εισαγγελία έλαβε την επιστολή του κυρίου Μαλλή, με την οποία εκαλείτο η υπηρεσία να λάβει μέτρα εναντίον της κλινικής η οποία λειτουργούσε χωρίς άδεια, η νομική υπηρεσία απευθύνθηκε στην αστυνομία και την κάλεσε να κάμει έρευνες, να ασκήσει ποινική δίωξη καί να κλείσει την κλινική. Ωστόσο αργότερα ο κύριος Μαλλής, με νέα επιστολή, ζητούσε τερματισμό της λήψης μέτρων χωρίς ωστόσο να δίδει εξηγήσεις για τους λόγους. Ο κύριος Κληρίδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αστυνομία έπρεπε να είχε κινηθεί αμέσως.

    [04] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΦΟΥΡΗ

    Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αντώνης Βασιλείου δήλωσε ότι η επιστολή του κυρίου Μαλλή κοινοποιήθηκε και στον Σύλλογο, ο οποίος αμέσως κάλεσε τον γιατρό είτε να συμμορφωθεί είτε να κλείσει την κλινική. Ο κύριος Βασιλείου διευκρίνισε ότι οι αρμοδιότητες του Συλλόγου αφορούν τους γιατρούς καί όχι τις κλινικές.

    Είπε επίσης ότι ο Σύλλογος θα αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών, τα οποία θα εξετάσει σε συνεδρία την ερχόμενη Τρίτη, για να διαπιστωθεί κατα πόσον υπάρχει παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας.

    [05] ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΚΑΦΟΥΡΗ

    Ο Μάριος Ματσάκης, ο οποίος θα παραστεί στη νεκροτομή εκπροσωπώντας τον γιατρό της κλινικής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των στοιχείων από την καθυστέρηση των δύο ημερών. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Ματσάκης ανέφερε ότι την ίδια άποψη έχει και ο κυβερνητικός ιατροδικαστής καί το Δικαστήριο το οποίο εξέδωσε το διάταγμα για αναβολή της νεκροτομής. Είπε επίσης ότι ο ίδιος θα εκδώσει το πόρισμά του σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής καί όχι σύμφωνα με το ποιόν εκπροσωπεί.

    [06] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε το πρωί συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη. Ο κύριος Κακλαμανης απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διαβίβασε την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού λαού για τα όσα έχουν κάνει η Βουλή των Ελλήνων και ο Πρόεδρός της, στην προσπάθεια για τη δικαίωση του αγώνα της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Από την πλευρά του, ο κύριος Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων, ως εντολοδόχος του Ελληνικού λαού, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού μέχρι τη δικαίωση του αγώνα του για αποκατάσταση της ενότητας και ανεξαρτησίας της Κύπρου. Εξ άλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν ανέκαθεν και παραμένει στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού από την αρχή των αγώνων του για εξεύρεση λύσης, μακριά από τη διχοτόμηση και καταπάτηση των δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού για τη συνεπή και σταθερή συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στον αγώνα του κυπριακού λαού.

    [07] ΤΑΣΣΟΣ ΠΡΕΣΣΕΡ

    Στη μία μετά το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, η οποία θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ-ΕΝΑ και το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του Ρικ. Ως εκ τούτου η εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα" θα αρχίσει στις δύο μετά το μεσημέρι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα αναχωρήσουν για την Κύπρο γύρω στις επτά το βράδυ.

    [08] ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

    Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η διακίνηση Τουρκοκυπρίων προς τις ελεύθερες περιοχές λόγω των αργιών του Ραμαζανίου. Χθες, σχεδόν ενδεκάμισυ χιλιάδες Τουρκοκύπριοι επισκέφθηκαν τις ελεύθερες περιοχές. Χίλιοι διακόσιοι Ελληνοκύπριοι μετέβησαν στα κατεχόμενα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικές όμως νεφώσεις δυνατόν να φέρουν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στις δυτικές περιοχές, δυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 28 November 2003 - 7:58:14 UTC