Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΛΗ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [02] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [03] ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [04] ΚΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • [06] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ
  • [07] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
  • [08] Δελτίο Καιρού ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΠΟΛΗ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν πριν από το μεσημέρι την Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεκατρείς τουλάχιστον άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες άλλοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκαν τέσσερις τουλάχιστον εκρήξεις σε κεντρικά σημεία της Πόλης και σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Πλήγηκαν το κτίριο της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας και κτίριο Τράπεζας στο κέντρο της Πόλης και πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Το δεκαόροφο κτίριο της Τράπεζας έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Κατέρρευσε επίσης η πρόσοψη του βρετανικού προξενείου, ενώ τεράστιες ζημιές σημειώθηκαν σε κτίρια και αυτοκίνητα. Πρακτορειακές πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βρετανικό προξενείο και τρεις στο κτίριο της τράπεζας. Αμέσως μετά τις εκρήξεις, που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα, έκλεισε το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα. Το περασμένο Σάββατο, από δύο ισχυρές εκρήξεις σε δύο εβραϊκές συναγωγές σκοτώθηκαν 25 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τριακόσια. Η Τουρκία έχει δεχθεί πολλές απειλές από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάηντα αφότου είχε ανακοινώσει ότι θα απέστελλε στρατεύματα το Ιράκ.

    [02] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα και στο Ιράκ όπου δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν. Ισχυρή έκρηξη, προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο στα γραφεία Κουρδικού κόμματος στο Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν έξι. Η έκρηξη προκλήθηκε κοντά στα γραφεία της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν του Τζαλάλ Ταλαμπανί, που προεδρεύει του ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου. Στην πόλη Ραμαντί, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στα γραφεία του τοπικού συμβουλίου που δορίσθηκε από την αμερικανική διοίκηση. Η πόλη βρίσκεται στο λεγόμενο σουνιτικό τρίγωνο, στα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, όπου προβάλλεται η μεγαλύτερη αντίσταση εναντίον των αμερικανών στρατιωτών. Εξάλλου στην πόλη Κερμπάλα, δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη πυρομαχικών που σημειώθηκε στο σχολείο τους. Τα πυρομαχικά εξερράγησαν μέσα σε μία από τις τάξεις του σχολείου.

    [03] ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τη νέα φορολογία των αυτοκινήτων που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο. Η Βουλή αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εγκρίνει το νομοσχέδιο κατά την απογευματινή συνεδρία της. Σύμφωνα με εισηγητική έκθεση του υπουργείου Συγκοινωνιών που συνοδεύει το νομοσχέδιο, προνοείται, μεταξύ άλλων, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος εγγραφής των μηχανοκινήτων οχημάτων, εκτός των φορτηγών με μικτό βάρος πέραν των δώδεκα τόνων, γίνεται με βάση τον κυβισμό της μηχανής του οχήματος και την οικονομία στα καύσιμα και όχι το απόβαρο του, το είδος του καυσίμου που χρησιμοποιεί και την ηλικία του.

    [04] ΚΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας χαρακτήρισε την πρόταση της Κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων ισοζυγισμένη, ριζοσπαστική και επαναστατική. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι η πρόταση δεν επιδέχεται διαφοροποιήσεων. Είπε επίσης ότι με την πρόταση γίνονται πιο φθηνά σχεδόν όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, διατηρούνται στην αγορά τα μεταχειρισμένα μέχρι τουλάχιστον τριών χρόνων και παραχωρούνται εκπτώσεις σε αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους. Αναφερόμενος ειδικότερα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κύριος Καζαμίας είπε ότι τα μεσαίου κυβισμού μέχρι 1650 κυβικά διατηρούν τις τιμές τους και ορισμένα τις μειώνουν.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη φορολογία των αυτοκινήτων και δεν θα φέρει ένσταση στην κατάθεσή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο κύριος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί έγιναν αποδεκτές τρεις από τις πέντε τροποποιήσεις που ζητούσε το κόμμα του. Πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να υιοθετηθούν και οι άλλες δύο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για διαφορές, οι οποίες δικαιολογούν σύγκρουση και αντιπαράθεση. Ο Πρόεδρος του Δησύ απέρριψε τις επικρίσεις για καταστροφική αντιπολίτευση καί τόνισε ότι το κόμμα του πολιτεύεται με σοβαρότητα καί υπευθυνότητα.

    [06] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ

    Εκδήλωσεις διαμαρτυρίας για τη νέα πρόταση πραγματοποιούν σήμερα οι Σύνδεσμοι Μεταπωλητών Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων καί των Ιδιωκτητών Σχολών Οδηγών. Στις οκτώ καί τριάντα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο ΚΕΒΕ των μελών του Συνδέσμου Μεταπωλητών μεταχειρισμένων. Μέλη του Συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι πορεία πρός τη Βουλή όπου θα επιδώσουν υπομνήματα. Εξ άλλου στις τρεις το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ιδιοκτητών των Σχολών Οδηγών. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ενοικιάσεως παρουσιάζεται ικανοποιημένος από τις νέες διευθετήσεις και δεν θα προχωρήσει στη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων.

    [07] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλα τα μέρη στο Κυπριακό να εκφράσουν το συντομότερο δυνατό την πολιτική τους βούληση για να ξαναρχίσουν συνομιλίες για λύση του προβλήματος με βάση το σχέδιο Ανάν. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανταμ Ιριλάι δήλωσε ότι αυτές είναι οι απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτές μεταφέρει ο συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον στις συνομιλίες του στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρες. Η θέση της Ουάσινγκτον, τόνισε, είναι να δει την τουρκοκυπριακή πλευρά να αποδέχεται το σχέδιο Ανάν και να αρχίσει σοβαρές διαπραγματεύσεις. Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο κύριος Ιριλάι τόνισε ότι το σημαντικό είναι πώς θα ερμηνευθούν οι δηλώσεις του από τους διάφορους παίκτες στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο Τόμας Γουέστον φθάνει σε λίγο στην Κύπρο, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αγκυρα και την Αθήνα. Ο κύριος Γουέστον θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου.

    [08] Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλάσσα ταραγμένη και τοπικά έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους είκοσι-τρεις βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους δεκατρείς στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 20 November 2003 - 16:35:05 UTC