Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΑΣΣΟΣ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦ ΚΑΚΛΑΜ
  • [04] ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
  • [08] Τ/Δ ΚΟΜ/ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • [09] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΔΩΡΑ
  • [10] ΤΖΙΧΑΝΤ ΝΕΚΡΟΣ
  • [11] ΚΙΚΗΣ ΚΡΟΥΖ
  • [12] ΖΑΒΟΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • [13] ΠΑΦΟΥ ΘΛΙΨΗ
  • [14] ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ
  • [15] ΠΑΠΑΤΣΕΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Σημαντικές συνομιλίες Παπαδόπουλου - Σημίτη, αυτή την ώρα στην Αθήνα.

    Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται στο μεταίχμιο αποφάσεων, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    O Κόφι Ανάν δεν πιστεύει ότι θα εξυπηρετούσε μια νέα πρωτοβουλία, χωρίς δέσμευση για διευθέτηση στη βάση του σχεδίου του.

    Ο ρόλος της Αγκυρας στις λεγόμενες εκλογές στο ψευδοκράτος, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον.

    Δεν θέλει ο Ραούφ Ντενκτάς παρατηρητές στις λεγόμενες εκλογές του ψευδοκράτους. Πιθανή συνεργασία των δεξιών κομμάτων που τον υποστηρίζουν.

    Ο κυπριακής καταγωγής, επιστήμονας Παναγιώτης Ζαβός, επανέλαβε την πρόθεσή του για κλωνοποίηση ανθρωπίνου εμβρύου, μόλις εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, ώστε αυτό να είναι υγιές από κάθε απόψη.

    [02] ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΑΣΣΟΣ

    Η αντιμετώπιση πιθανών εξελίξεων στο Κυπριακό τους επόμενους μήνες και το θέμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο σχέδιο Αναν για να καταστεί πιο λειτουργικό και βιώσιμο, είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που έχουν στην Αθήνα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης. Στις συνομιλίες, οι οποίες άρχισαν το μεσημέρι και θα συνεχισθούν σε γεύμα εργασίας, αναμένεται να αναλυθούν τα σημεία που θα τεθούν από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο κατά τη συνάντησή του με τον Κόφι Ανάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αργότερα αυτόν τον μήνα. Σε λίγο ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦ ΚΑΚΛΑΜ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος άρχισε τις επαφές του στην Αθήνα με συνάντηση το πρωί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος αποκάλυψε ότι Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται στο μεταίχμιο αποφάσεων. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αποδέχθηκε πρόσκληση του κυρίου Στεφανόπουλου για επίσημη επίκεψη στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Η ημερομηνία της επίσκεψης θα καθορισθεί δια της διπλωματικής οδού. Ακολούθως ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε τιμή, χαρά και ικανοποίηση για την επίσκεψή του στη Βουλή των Ελλήνων. Η επίσκεψη, είπε ο κύριος Κακλαμάνης, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Κύπρος ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζει την προσπάθεια και τον αγώνα για την αποκατάσταση της ενότητάς της, απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα και συμβίωση όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σε συνθήκες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και προόδου. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι είναι ευχαρίστηση και τιμή του να επισκέπτεται τη Βουλή των Ελλήνων που πάντοτε συμπαραστέκεται στον αγώνα της Κύπρου και η συμβολή της ήταν αποφασιστικής σημασίας στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη διακηρυγμένη θέση της ότι η διεύρυνση αναπόφευκτα πρέπει να περιλαμβάνει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    [04] ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    O Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν πιστεύει ότι η επίλυση του Κυπριακού πριν από το Μάιο του 2004 θα επέτρεπε σε μια επανενωμένη Κύπρο να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν πιστεύει ότι θα εξυπηρετούσε οποιοδήποτε σκοπό να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία, παρά μόνο αν τα μέρη αποδείξουν την δέσμευσή τους για μια διευθέτηση στη βάση του σχεδίου του. Σε αναφορά του στο Κυπριακό στην ετήσια έκθεση προς τη Γενική Συνέλευση για τα πεπραγμένα των Ηνωμένων Εθνών, ο Κόφι Ανάν εκφράζει λύπη γιατί παρά τις εντατικές του προσπάθειες, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η άρση στους περιορισμούς δικίνησης είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας συνολικής διευθέτησης των ουσιωδών θεμάτων του προβλήματος, αναφέρει την έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας. Παραθέτει εξάλλου τα γεγονότα στη Χάγη και υπογραμμίζει ότι παρά τη συμφωνία των ενδιαφερομένων μερών να διαπραγματευθούν στη βάση του σχεδίου του, οι συνομιλίες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία και τον Απρίλιο του 2003 έκλεισε το γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του.

    [05] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό και ειδικότερα ο ρόλος της Αγκυρας στις λεγόμενες εκλογές στο ψευδοκράτος είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου με ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου, στην Ουάσιγκτον. Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Παπανδρέου θα ζητήσει από την Ουάσιγκτων να διατηρήσει το ενδιαφέρον της στο Κυπριακό και να αυξήσει τις πιέσεις προς την Τουρκία. Ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα με τον Ειδικό Συντονιστή για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Γουέστον, τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Μπούς, Κοντολίζα Ράις και τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. Αύριο θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, και ακολούθως με την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Εκτός από το Κυπριακό, ο κύριος Παπανδρέου θα συζητήσει επίσης τις εξελίξεις στο Ιράκ, το Μεσανατολικό, τα ελληνοτουρκικά, και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [06] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής Φόλκερ Ρούχε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Τουρκίας-Γερμανίας στην τουρκικη εθνοσυνέλευση Αχμέτ Γιασάρ. Ο κύριος Ρούχε τόνισε στο συνομιλητή του την ανάγκη προόδου στο Κυπριακό μέχρι το 2004 και διερωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζονται οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν, αφού ο Τούρκος Πρωθυπουργός λέγει ότι αποδέχεται το σχέδιο ως βάση για λύση. Ο Τούρκος βουλευτής απάντησε πως ούτε και ο ίδιος γνωρίζει τους λόγους της μη επίλυσης του Κυπριακού. Παραδέχθηκε εξάλλου ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί σε μια κοινή βάση για να μην αποτελέσει εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

    Δεν επιθυμεί ο Ραούφ Ντενκτάς την παρουσία παρατηρητών στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κυπρισλί" με τίτλο "Μπράβο" τον κατηγορεί ότι συμπλέει με τους Ελληνοκύπριους και τον καλεί να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να στείλει παρατηρητές στα κατεχόμενα, αφού, όπως υποστηρίζει, έτσι οι λεγόμενες εκλογές θα αποκτήσουν νομιμότητα.

    [08] Τ/Δ ΚΟΜ/ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Τα δεξιά κόμματα στα κατεχόμενα, τα οποία υποστηρίζουν την πολιτική Ντενκτάς, προσπαθούν να συνενωθούν στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, αντιπροσωπεία του Κόμματος Δικαιοσύνης, είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, ενώ σήμερα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με το Κόμμα Εθνικιστικής Δικαιοσύνης, το ισλαμικό Δικό μας Κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ειρήνης. Τα εκτός ψευδοβουλής, δεξιά κόμματα, υποστηρίζουν κάθοδο της δεξιάς με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που απορρίπτουν όμως τόσο το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.

    [09] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΔΩΡΑ

    Ο Ραούφ Ντεντκάς παραδέχεται εμμέσως ότι δωροδοκεί Τουρκοκυπρίους από μυστικά κονδύλια του λεγόμενου προεδρικού, ισχυριζόμενος ότι αυτά δίνονται ως βοήθεια. Επιτιθέμενος στην εφημερίδα "Αφρίκα" επειδή αποκάλυψε τα ονόματα 59 ατόμων που εισέπραξαν διάφορα ποσά, ύψους 15 δισεκατομμυριών λιρών Τουρκίας, για άγνωστες υπηρεσίες, ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι πρόκειται για πρόσωπα που χρειάζονται βοήθεια. Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι τόσο αυτοί που διοχέτευσαν τα ονόματα, όσο και οι δημοσιογράφοι που τα έγραψαν, χρηματίζονται, δήθεν, από μυστικά κονδύλια ξένων κρατών.

    [10] ΤΖΙΧΑΝΤ ΝΕΚΡΟΣ

    Μαχητής της ισλαμικής οργάνωσης Τζιχάντ σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρών της Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με ισραηλινή στρατιωτική πηγή, το μέλος της Τζιχάντ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει από σπίτι του, το οποίο είχαν περικυκλώσει οι ισραηλινές δυνάμεις.

    [11] ΚΙΚΗΣ ΚΡΟΥΖ

    Επιλύεται οριστικά το θέμα της μετάβασης Κυπρίων ατμοπλοϊκώς στην Ελλάδα με συμφωνία που επετεύχθη σε χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα του υπουργού Συγκοινωνιών καί Εργων Κίκη Καζαμία με τον υπουργό Εθνικής Ναυτιλίας της Ελλάδας Γιώργο Πασχαλίδη. Σε δηλώσεις στο τρίτο ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε την πρόταση της Κύπρου να μπορούν να αποβιβάζονται σε ελληνικά λιμάνια άτομα τα οποία ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια κλειστού περιηγητικού κύκλου. Ο κύριος Καζαμίας διευκρίνισε ότι οι επιβάτες θα αποβιβάζονται σε λιμάνια νησιών καί από εκεί θα παίρνουν τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά. Είπε επίσης αυτό που απομένει τώρα είναι η ετοιμασία των πρακτικών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συμφωνία να εφαρμοστεί από φέτος. Ο υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας αποδέχθηκε το αίτημα της Κύπρου για παροχή θέσεων σε ναυτικές σχολές της Ελλάδας.

    [12] ΖΑΒΟΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Ο κυπριακής καταγωγής, επιστήμονας Παναγιώτης Ζαβός, επανέλαβε την πρόθεσή του για κλωνοποίηση ανθρωπίνου εμβρύου, μόλις εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, ώστε αυτό να είναι υγιές από κάθε απόψη. Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λονδίνο ο κύριος Ζαβός είπε ότι το πότε θα μπορεί να γίνει αυτό χρονικά, είναι άγνωστο. Ο κύριος Ζαβός διαβεβαίωσε ότι πριν από την τελική απόφαση για την κλωνοποίηση, θα ληφθούν υπ'όψιν επιστημονικά, ηθικά και άλλα κριτήρια, ενώ η κλωνοποίηση θα γίνει σε χώρα στην οποία δεν απαγορεύεται. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι το εργαστήριό του στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζει συνεργασία με κλινική του Λονδίνου, για την εφαρμογή της μεθόδου γενετικής διάγνωσης πριν από την εμφύτευση εμβρύου στην μήτρα γυναίκας με σκοπό τον αποκλεισμό κληρονομικών ασθενειών και για την δυνατότητα επιλογής φύλου του παιδιού. Ο κύριος Ζαβός, αναχώρησε χθές βράδυ για την Κύπρο όπου θα παραμείνει για μερικές ημέρες.

    [13] ΠΑΦΟΥ ΘΛΙΨΗ

    Θλίψη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος για το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος αναγκάσθηκε να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής και συγγενείς του Προκαθήμενου της Εκκλησίας. Σχολιάζοντας δηλώσεις του δικηγόρου του Χρυσόστομου Φιλίππου, ότι η Ιέρα Σύνοδος δεν είχε δικαίωμα να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δύο υπαλλήλους, αφού δεν εργάζονται στο δημόσιο, ο Πάφου Χρυσόστομος απάντησε απλώς ότι τώρα το λόγο έχει ο νόμος και ότι οι οποιεσδήποτε απαντήσεις θα δίνονται από τους νομικούς συμβούλους. Ο ίδιος, είπε, φώναζε τόσο καιρό επειδή αγαπά την Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Πάφου απέφυγε επίσης να πει κατά πόσον ο Αρχιεπίσκοπος έχει ενημερωθεί για τις αποφάσεις που πήρε χθες η Ιερά Σύνοδος. Ο Χρυσόστομος Φιλίππου, λογιστής της Αρχιεπισκοπής και ο Ιωσήφ Δημητρίου, οδηγός του Αρχιεπισκόπου, τέθηκαν χθες από την Ιερά Σύνοδο σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες, για διευκόλυνση διεξαγωγής έρευνας για οικονομικές ατασθαλίες στην Αρχιεπισκοπή.

    [14] ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

    Σε προσωπικές διαφορές που έχουν σχέση με τον κόσμο της νύκτας, αποδίδονται εκ πρώτης όψεως τα κίνητρα των δραστών του εμπρησμού αυτοκινήτων που έγινε τα ξημερώματα στην Λάρνακα. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την φωτιά υπέστησαν ζημιές δύο αυτοκίνητα πολυτελείας και μιά μοτοσυκλέττα μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτησία του Ιωάννη Καλαϊτζίδη, 22 ετών, από την Γεωργία, υπαλλήλου εστιατορίου. Οι ζημιές ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες λίρες. Από την φωτιά υπέστη ζημιές και τρίτο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στα άλλα αυτοκίνητα. Από έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα καθότι στην σκηνή βρέθηκε εύφλεκτη ύλη και δύο εστίες φωτιάς.

    [15] ΠΑΠΑΤΣΕΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε χθές βράδυ από ανακοπή καρδίας, σε ηλικία 86 ετών, ο Παπα Παναγιώτης Τσέστος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις τέσσερις το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας. Της κηδείας θα προστεί ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Σημαντικές συνομιλίες Παπαδόπουλου - Σημίτη, αυτή την ώρα στην Αθήνα.

    Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται στο μεταίχμιο αποφάσεων, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    O Κόφι Ανάν δεν πιστεύει ότι θα εξυπηρετούσε μια νέα πρωτοβουλία, χωρίς δέσμευση για διευθέτηση στη βάση του σχεδίου του.

    Ο ρόλος της Αγκυρας στις λεγόμενες εκλογές στο ψευδοκράτος, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον.

    Δεν θέλει ο Ραούφ Ντενκτάς παρατηρητές στις λεγόμενες εκλογές του ψευδοκράτους. Πιθανή συνεργασία των δεξιών κομμάτων που τον υποστηρίζουν.

    Ο κυπριακής καταγωγής, επιστήμονας Παναγιώτης Ζαβός, επανέλαβε την πρόθεσή του για κλωνοποίηση ανθρωπίνου εμβρύου, μόλις εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, ώστε αυτό να είναι υγιές από κάθε απόψη.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριαντα-ένας στα νότια παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 24 στα ψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ για να τραπούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς μέχρι βόρειους ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι σταδιακά λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και ανατολικά και στους 15 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 16 September 2003 - 20:30:22 UTC