Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΔΗΣΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [03] ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΣΥ
  • [04] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [05] ΑΜΥΝΑΣ ΤΖΙ 3
  • [06] ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [07] ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [08] ΤΟΥΡΚΟΑΝΕΡΓΙΑ
  • [09] ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [10] ΝΑΔΙΡ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [11] ΑΥΤΟ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ
  • [12] ΦΟΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔ
  • [13] ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ
  • [14] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [15] ΚΥΠΡΙΑ ΜΗΔΕΙΑ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/09/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Μετάβαση αξιωματούχων του στα κατεχόμενα για μελέτη προβλημάτων των εγκλωβισμένων αποφάσισε ο ΔΗΣΥ. Η ΕΔΕΚ εκφράζει αντίθεση στις επισκέψεις πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων.

    Ο Τόμας Γουέστον πραγματοποιεί επαφές με επισήμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό.

    Ο Υπουργός Αμυνας επιβεβαιώνει ότι διεξάγεται έλεγχος για το ενδεχόμενο όπλα της Εθνικής Φρουράς να έχουν περιέλθει στην κατοχή του Αττίλα.

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναμένεται να ασχοληθεί σήμερα με το θέμα της διασφάλισης των περιουσιών των Ελλήνων στα κατεχόμενα.

    Εξιχνιασθείσα θεωρεί η Αστυνομία την υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    [02] ΔΗΣΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Το πολιτικό γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε χθες βράδυ κατα πλειοψήφια τη μετάβαση αξιωματούχων του κόμματος στα κατεχόμενα για εξέταση των προβλημάτων των εγκλωβισμένων. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε τολμηρή την απόφαση, και πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να αποδειχθεί η στήριξη και η συμπαράσταση του κόμματος στους ανθρώπους, που επί 29 χρόνια κάνουν θυσίες για να κρατήσουν το Ριζοκάρπασο. Αναφερόμενος στο θέμα της επίδειξης διαβατηρίων στα όργανα του κατοχικού καθεστώτος, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι, ύστερα από έντονο προβληματισμό επικράτησε η άποψη πως για να επιτευχθεί ο στόχος επιβάλλεται η μετάβαση αντιπροσωπείας του κόμματος στην Καρπασία. Είπε επίσης ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας, τα οποία θα μεταβούν στα κατεχόμενα, θα ορισθούν σε συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου.

    [03] ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΣΥ

    Αντίθεση στη μετάβαση αντιπροσωπειών των κομμάτων στα κατεχόμενα εξέφρασε ο πρόεδρος του κινήματος σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Ο κύριος Ομήρου δήλωσε ότι η απόφαση του ΔΗΣΥ είναι απαράδεκτη και μη σοφή, κατά την έκφρασή του και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα θέματα αυτά. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Οέλμεκ, ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι η επίδειξη διαβατηρίων από πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους αποτελεί μορφή αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

    [04] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Επαφές στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους πραγματοποιεί ο ειδικός συντονιστής στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Γουέστον, στο πλαίσιο περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για το Κυπριακό. Ο κύριος Γουέστον θα έχει επαφές με τον επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κύπρου Λέοπολντ Μάουρερ και με εκπροσώπους του Γκίντερ Φερχόϊγκεν και του Χαβιέ Σολάνα. Νωρίς το απόγευμα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη για τα αποτελέσματα των επαφών του. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του σε Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη. Χθες ο κύριος Γουέστον βρισκόταν στο Λονδίνο, όπου συζήτησε το Κυπριακό με ανωτέρους λειτουργούς του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει την ευκαιρία να έχει σειρά επαφώ για το Κυπριακό, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    [05] ΑΜΥΝΑΣ ΤΖΙ 3

    Ο υπουργός Αμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας επιβεβαίωσε ότι έχει διαταχθεί έρευνα αναφορικά με πληροφορίες ότι οπλα τύπου Τζι-Τρία της Εθνικής Φρουράς έχουν περιέλθει στα χέρια του Αττίλα. Οπως αποκάλυψε το ΡΙΚ, διερευνώνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί του ψευδοκράτους πήραν αυτόματα όπλα, που μετέφεραν στα αυτοκίνητά τους έφεδροι, κατά τη μετάβασή τους στα κατεχόμενα. Ο κύριος Μαυρονικόλας χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα, λέγοντας ότι άπτεται της ασφάλειας της πατρίδας. Σκοπός του ελέγχου που γίνεται είναι να διαπιστωθεί κατα πόσο λείπουν όπλα από την εφεδρεία. Ο κύριος Μαυρονικόλας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένο στοιχείο ότι όπλα της εθνικής φρουράς έχουν περιέλθει πράγματι στα χέρια του Αττίλα. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι έφεδροι, οι οποίοι πιθανό να έχουν περιπέσει στο λάθος αυτό, να φοβήθηκαν να το καταγγείλουν. Ο Υπουργός παρώτρυνε εφέδρους των οποίων τα όπλα ενδεχομένως να έχουν κατασχεθεί από τον Αττίλα να το αναφέρουν. Επίσης κάλεσε τους εφέδρους γενικά να επαναξιολογήσουν το χώρο φύλαξης των όπλων τους.

    [06] ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου συνήλθε το πρωϊ για να εξετάσει το επίμαχο θέμα των εικοσιπέντε θέσεων της Πολυτεχνικής σχολής, τις οποίες η αρνείται να παραχωρήσει, λόγω χαμηλής βαθμολογίας των υποψηφίων. Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι και η έκκληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για διάθεση των θέσεων. Πάντως, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Σταύρος Ζένιος εξέφρασε χθες, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, την εμμονή της Συγκλήτου στην άποψή της ότι δεν πρέπει να διατεθούν οι εικοσιπέντε θέσεις.

    [07] ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Ομοβροντία επικρίσεων από την τουρκοκυπριακή αντιπολιτευση αντιμετωπίζει ο Ραούφ Ντενκτάς για τη δήλωση του, ότι σε περίπτωση που αντικατασταθεί από τη θέση του διαπραγματευτή στο Κυπριακό, θα αρχίσει τον αγώνα έχοντας πίσω του το λαό της Ανατολίας. Οσα λέει το στόμα του Ντενκτάς, φαίνεται ότι δεν τα ακούν τα αυτιά του, ήταν η αντίδραση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. Επίσης έκαμε ειρωνικά σχόλια και για το γεγονός ότι παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Αττατούρκ, ο οποίος, όπως είπε, ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε έχοντας στο πλευρό τον τουρκικό λαό. Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός δήλωσε επίσης ότι ενώ ο Ντενκτάς ήλθε με το πουκάμισο, τώρα φεύγει με γούνες και παλάτια. Ο Μουσταφά Ακκιντζί, του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, ευχήθηκε ο Θεός να απαλλάξει τους Τουρκοκυπρίους από τον Ντενκτάς και τους παπαγάλους του, κατά την έκφρασή του, υπονοώντας τα κόμματα που τον στηρίζουν. Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι ο Ραούφ Ντενκτάς λασπολογεί εναντίον όλων, λόγω του πανικού που τον έχει καταβάλει από τις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, που οι Τουρκοκύπριοι τις αναμένουν με ανυπομονησία. Ο αρχηγός του Κομματος "Λύση και Ευρωπαϊκή Ενωση", Αλί Ερέλ κατηγόρησε τον Ντενκτάς κια τους ομοϊδεάτες του ότι οδήγησαν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους σε δύσκολες καταστάσεις. Κατά τον Ερέλ, εάν το Κυπριακό ήταν λυμένο, η Τουρκία θα είχε κάμει προ ετών βήματα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [08] ΤΟΥΡΚΟΑΝΕΡΓΙΑ

    Ανεργία μαστίζει τα κατεχόμενα, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι στην πλειοψηφία τους οι πτυχιούχοι πανεπιστημίων αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή να εργαστούν στις ελεύθερες περιοχές ως οικοδόμοι. Απογοήτευση, προσθέτει, αναμένει και όσους ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν στο λεγόμενο δημόσιο, αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι πολύ μεγάλος.

    [09] ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η διασφάλιση των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπής Μονίμων Αντικπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και το θέμα της προτεραιότητας της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στο Συμβούλο της Ευρώπης, Χαράλαμπος Πετεινός, επιβεβαίωσε ότι έχουν υποβληθεί δύο ερωτήσεις από τον εισηγητή για τη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ολλανδό Ερικ Γιούρκενς. Ο κύριος Γιούρκενς καλεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω απο το θέμα των περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και κατά πόσον έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα από την Τουρκία για τη διασφάλιση του δικαιώματος ιδιοκτησίας. Για το θέμα της συμμόρφωσης της Τουρκίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνωνω Δικαιωμάτων, ο κύριος Γιούρκενς επισημαίνει ότι η Αγκυρα οφείλει να συμμορφωθεί προς 400 περίπου αποφάσεις και διατυπώνει το ερώτημα ποιες είναι οι πλέον σημαντικές, ούτως ώστε να εξετασθούν κατά προτεραιότητα. Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η εξέταση της αίτησης της Τουρκίας για την εξάνλτηση των λεγόμενων εσωτερικών ενδίκων μέσων για τις περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    [10] ΝΑΔΙΡ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Οι βρετανικές αρχές είναι αποφασισμένες να συλλάβουν τον Τούρκο φυγόδικο Ασίλ Ναδίρ, εάν επιστρέψει στη Βρετανία. Εκπρόσωπος του βρετανικού γραφείου σοβαρών περίπτωσεων δόλου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι αν ο Ασίλ Ναδίρ βρεθεί σε έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για τις σε βάρος του κατηγορίες κλοπής. Η εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του δικηγόρου του Ναδίρ ότι ο πελάτης του θα ζητήσει να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση. Ο Ασίλ Ναδίρ είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει στη Βρετανία μέσα στις επόμενες δύο με τέσσερις εβδομάδες, έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την εκδίκαση της εναντίον του υπόθεσης. Ο Ασίλ Ναδίρ κατηγορείται ότι είχε αποσπάσει με δόλο τεράστια χρηματικά ποσά από τον Οργανισμό "Πόλλυπεκ", του οποίου ήταν πρόεδρος. Ο οργανισμός οδηγήθηκε σε χρεωκοπία.

    [11] ΑΥΤΟ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

    Η Αστυνομία πιστεύει ότι έχει εξιχνιασθεί πλήρως το ποινικό μέρος της υπόθεσης της κλοπής αυτοκινήτου από τον περίβολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και του εμπρησμού του. Εγκυρες αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι έχουν συλλεγεί όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για τη στήριξη ποινικής δίωξης των δραστών. Το όχημα πιστεύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη διαρρήξεων και άλλων παράνομων πράξεων. Ωστόσο, συνεχίζεται η διεξαγωγή συμπληρωματικής έρευνας ως προς τις πειθαρχικές ευθύνες, που δυνατό να φέρουν μέλη της Αστυνομικής Δύναμης για την πλημμελή φύλαξη του αυτοκινήτου και των τεκμηρίων που βρίσκονταν σ' αυτό.

    [12] ΦΟΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔ

    Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις επτά Οκτωβρίου, παραπέμφθηκε ο Μιχάλης Χατζηκώστας 30 ετών από τη Λάρνακα, κατηγορούμενος για εκ προμελέτης φόνο του Μιχάλη Καραγιάννη, εικοσιενός ετών από την Αγία Νάπα. Ο Χατζηκώστας θα παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση. Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, οι Χατζηκώστας και Καραγιάννης καυγάδισαν στις 16 περασμένου Αυγούστου, έξω από μπυραρία της Αγίας Νάπας για ασήμαντη αφορμή, και ο διαπληκτισμός έληξε με παρέμβαση τρίτων. Ο Χατζηκώστας μεταφέρθηκε για περίθαλψη σε διπλανή μπυραρία από όπου πήρε λίγα λεπτά αργότερα ένα μαχαίρι με το οποίο κτύπησε στην κοιλιακή χώρα τον Καραγιάννη. Ο Καραγιάννης υπέκυψε το επόμενο βράδυ στα τραύματά του, στο Νοσοκομείο Λάρνακας όπου νοσηλευόταν. Ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι διαφωνεί με τα γεγονότα όπως έχουν παρουσιασθεί και υποστήριξε ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα.

    [13] ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ

    Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο Χριστάκης Κυριάκου, 29 ετών από τη Λεμεσό, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για τη ληστεία που διαπράχθηκε χθες το πρωί σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στην Αγία Φύλα. Στην κατοχή του Κυριάκου βρέθηκε το ποσό των οκτώ περίπου χιλιάδων λιρών που είχε κλαπεί από την τράπεζα. Εντοπίστηκε επίσης το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ομοίωμα.

    [14] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Νάπα για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Πρόκειται για δύο Αγγλοκυπρίους αδελφούς 33 και 29 χρόνων και ένα Βρετανό. Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν, ενώ έφευγε από την οικία του αδελφού του μετά τα μεσάνυκτα ψες, χίλια οκτακόσια έντεκα χάπια έκστασυ και 400 γραμμάρια κοκαίνης. Ο Βρετανός που συνελήφθη είχε πάει στην οικία του ενός από τους αδελφούς την ώρα που Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών έκαμναν έρευνα.

    [15] ΚΥΠΡΙΑ ΜΗΔΕΙΑ

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ψες η θεατρική παράσταση του έργου "Μήδεια" του Μποστ, με το οποίο άνοιξε τις πύλες του το Διεθνές Φεστιβάλ "Κύπρια". Το έργο ανέβασε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και η πρεμιέρα δόθηκε στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών. Η Μήδεια θα ανεβάζεται μέχρι και το Σάββατο. Παραστάσεις θα δοθούν και στις υπόλοιπες επαρχίες. Τα Κύπρια, ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός στη Κύπρο, θα διαρκέσουν φέτος πέντε εβδομάδες και περιλαμβάνουν θέατρο, όπερα, χορό, μουσική και κινηματογράφο. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Μετάβαση αξιωματούχων του στα κατεχόμενα για μελέτη προβλημάτων των εγκλωβισμένων αποφάσισε ο ΔΗΣΥ. Η ΕΔΕΚ εκφράζει αντίθεση στις επισκέψεις πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων.

    Ο Τόμας Γουέστον πραγματοποιεί επαφές με επισήμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό.

    Ο Υπουργός Αμυνας επιβεβαιώνει ότι διεξάγεται έλεγχος για το ενδεχόμενο όπλα της Εθνικής Φρουράς να έχουν περιέλθει στην κατοχή του Αττίλα.

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναμένεται να ασχοληθεί σήμερα με το θέμα της διασφάλισης των περιουσιών των Ελλήνων στα κατεχόμενα.

    Εξιχνιασθείσα θεωρεί η Αστυνομία την υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα, με παροδικές νεφώσεις, που πιθανό να φέρουν πολύ μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στα ορεινά, ενώ η αραιή ομίχλη θα επιμένει σε μερικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια και στους 30 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στο εσωτερικό, στα παράλια και στα υψηλότερα ορεινά στους 22 βαθμούς.

    Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 3 September 2003 - 16:47:38 UTC