Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΠΟΜΑΚ
  • [03] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [04] ΝΙΩΤΗΣ ΠΟΜΑΚ
  • [05] ΣΟΦΟΚΛΕΙΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [06] ΠΟΜΑΚ ΧΑΙΡΕ
  • [07] ΤΑΣΣΟΣ ΤΟΥΡΚΟΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΑΝΑΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΕΚΛΟΓΕΣ
  • [09] ΤΣΕΒΙΚΕΛ ΡΑΟΥΦ ΤΥΡΡΑΝΟΣ
  • [10] ΤΑΣΣΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [11] ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [12] ΠΕΥΚΙΟΣ ΘΕΣΕΙΣ
  • [13] ΙΝΔΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [14] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [15] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΈΡΑ 25/8/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Δέσμευση Τάσσου Παπαδόπουλου για λύση με βάση το σχέδιο Ανάν και βελτιώσεις εναρμονισμένες με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Καμμιά προοπτική για λύση αν στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα κερδίσουν τα κόμματα που υποστηρίζουν το Ραούφ Ντενκτάς.

    Κοινή η πορεία της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, τονίζει ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Μαγκριώτης. Το σχέδιο Ανάν, αν και χρήζει τροποποιήσεων, είναι η μόνη σοβαρή πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δηλώνει ο Γρηγόρης Νιώτης.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απορρίπτει την αξίωση για καταβολή αποζημιώσεων από πρόσφυγα που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί άλλους διακόσιους. Συζητήσιμο το θέμα της παγοποίησης των χρεών.

    Σκληρή επίθεση του αρχηγού των εποίκων εναντίον Ντενκτάς. Δηλώνει ότι για σαράντα χρόνια τρέφεται εμπορευόμενος το αίμα που έχυσαν οι νεκροί.

    Σαράντα νεκροί στη Βομβάη από εκρήξεις με θρησκευτικά ελατήρια.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΠΟΜΑΚ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος επανέλαβε την αμετακίνητη δέσμευσή του ότι θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις του και θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, για μια σωστή λύση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων, στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Δεκάτου Τρίτου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων στη Λευκωσία, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι θα επιδιώξει βελτιώσεις επί του σχεδίου Ανάν που θα επιτρέπουν όχι μόνο την τυπική συμμόρφωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή της Κύπρου στη λήψη αποφάσεων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

    Εκφράζοντας βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού αργά ή γρήγορα θα γίνουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν θα επιδιώξει ριζική αλλαγή του σχεδίου Ανάν, αλλά τροποποιήσεις και βελτιώσεις που θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών στην Κύπρο και σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστούν αφαίρεση δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Ο κύριος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών συμφωνεί ότι οι παρατηρήσεις που γραπτώς του υπεβλήθησαν για κάποια σημεία και πρόνοιες, είναι μέσα στο πλαίσιο και τις παραμέτρους του σχεδίου του.

    Επειγόμαστε, τόνισε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, αλλά δεν πρέπει να συρθούμε σε μια εύθραυστη διαθέτηση, γιατί τότε θα οδηγηθούμε σε μια ολέθρια περιπέτεια.

    Σ' αυτό το δίκαιο αγώνα, κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, η ελληνική κυπριακή πλευρά έχει συμπαραστάτη την Ελλάδα και ολόκληρο τον Ελληνισμό.

    [03] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Μαγκριώτης έδωσε τη διαβεβαίωση της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να βρουν ανταπόκριση η άρνηση του Ραούφ Ντενκτάς να επανέλθει σε συνομιλίες στο Κυπριακό με βάση το σχέδιο Ανάν, η προσπάθεια του να απομακρύνει τις διαπραγματεύσεις από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και να δημιουργήσει συγχύσεις με τα υποτιθέμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, .

    Προσφωνώντας το συνέδριο της ΠΟΜΑΚ στη Λευκωσία, ο κύριος Μαγκριώτης τόνισε ότι η κοινή πορεία της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης και οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, δεν πρόκειται να μετακινηθούν.

    Στέλνοντας μήνυμα προς την Αγκυρα, ο Ελληνας υφυπουργός είπε πως η τουρκική κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω. Η υπογραφή συμφωνίας για τελωνειακή σύνδεση, είπε, δημιουργεί θεσμικές εμπλοκές και οδηγεί την Τουρκία μακριά από το στόχο της έναρξης του διαρθρωμένου ενταξιακού της διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κορυφής της Ελληνικής προεδρίας πριν απο δύο μήνες, ο κύριος Μαγκριώτης επεσήμανε ότι με βάση αυτές, η ένταξη της Κύπρου δημιουργεί ευνοϊκές προυποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού και πρέπει η Αγκυρα και η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων να λάβουν υπόψη σοβαρά αυτό το μήνυμα.

    Πρόσθεσε ακόμη, ότι ο Δεκέμβριος του 2004 είναι πολύ κοντά και η Τουρκία έχει να εκπληρώσει μεγάλες ιστορικές δεσμεύσεις.

    [04] ΝΙΩΤΗΣ ΠΟΜΑΚ

    Ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων Γρηγόρης Νιώτης, σε ομιλία του τόνισε ότι το σχέδιο Ανάν, αν και χρήζει τροποποιήσεων, δεδομένου ότι ορισμένες διατάξεις του έχουν ξεπερασθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις, είναι η μόνη σοβαρή πρόταση που παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Προειδοποίησε ότι τυχόν εγκατάλειψη του σχεδίου Ανάν εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη του Κυπριακού. Γι αυτό, συνέχισε ο κύριος Νιώτης, η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει τη συνέχιση της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Εξέφρασε επίσης την υποστήριξη της Αθήνας στις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Είπε επίσης ότι η υπογραφή της συμφωνίας πλαισίου τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας-ψευδοκράτους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών αρχών και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Παρόλα ταύτα, ο κύριος Νίωτης εξέφρασε την ελπίδα το φθινόπωρο η τουρκική πλευρά να παρουσιάσει μια ενισχυμένη εικόνα της διεθνούς προσπάθειας για επανάληψη των συνομιλιών.

    Ο κύριος Νιώτης στην ομιλία του μετέφερε προς τους αποδήμους χαιρετισμό του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολου Κακλαμάνη, ενώ διαβεβαίωσε για το αρραγές μέτωπο Αθηνών-Λευκωσίας.

    [05] ΣΟΦΟΚΛΕΙΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων Χάρης Σοφοκλείδης, εξέφρασε εκ μέρους της Πόμακ αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του τόπου, για επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερο στρατηγικό συντονισμό και στενότερη συνεργασία με κυβερνητικούς ή μη, φορείς, για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων όλων των αποδήμων και παλινοστούντων.

    Ο πρόεδρος της Πόμακ χαιρέτισε την εκ μέρους της κυβέρνησης εξαγγελία για ενίσχυση της υπηρεσίας αποδήμων.

    [06] ΠΟΜΑΚ ΧΑΙΡΕ

    Στην εναρκτήρια συνεδρία απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Αντριου Αθενς και ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, καθώς και οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Επίσκοπος Κύκκου, Νικηφόρος. Μετά το τέλος των χαιρετισμών, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου ενημέρωσε τους συνέδρους για την παρούσα φάση του Κυπριακού και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο Συνέδριο συμμετέχουν διακόσιοι αντιπρόσωποι κυπριακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο.

    [07] ΤΑΣΣΟΣ ΤΟΥΡΚΟΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι εάν στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα κερδίσουν τα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική του Ραούφ Ντεντκάς, τότε δεν υπάρχει προοπτική για λύση του Κυπριακού.

    Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί ο Ραούφ Ντενκτάς επιθυμεί να εφαρμόσει το όραμά του για χωριστές οντότητες, κάτι οποίο αποτελεί εφιάλτη για την ελληνική κυπριακή πλευρά. Εξ άλλου, επεσήμανε ότι ουσιαστικός συνομιλητής είναι η Αγκυρα και ότι οι μέχρι τώρα θέσεις της δεικνύουν ότι στηρίζουν το Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε σε σκοπιμότητες τις δηλώσεις ηγετών της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης για τα θέματα των εποίκων και των αποζημιώσεων.

    Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε, θέλει να εξασφαλίσει τις ψήφους των εποίκων. Απαντώντας στις δηλώσεις των Μουσταφά Ακκιντζί και Αλί Ερέλ ότι θα αναγκασθεί να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του σχεδίου Ανάν, είπε ότι ήδη έχει τοποθετηθεί ξακάθαρα μετά τη Χάγη. Εξ άλλου, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διέψευσε δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση έχει αναθέσει σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες τη διεξαγωγή μελέτης επί των οικονομικών πτυχών του σχεδίου Ανάν. Η μελέτη, είπε, γίνεται από ομάδα Κυπρίων εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με Ελληνες, ενώ έχουν προσληφθεί ειδικοί για διάφορες άλλες πτυχές του σχεδίου.

    [08] ΑΝΑΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΕΚΛΟΓΕΣ

    Ανησυχία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης για τις δηλώσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο θέμα των εποίκων και των περιουσιών.

    Η μεταμόρφωσή του, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, προκαλεί ανησυχία. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα αυτή η μεταφόρμωση να είναι για χάριν των ψευδοεκλογών.

    Για το ενδεχόμενο συμμετοχής Τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ προβληματίζεται κατά πόσον θα τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του.

    Είπε, ωστόσο, ότι το θέμα είναι ευρύτερο και θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο.

    [09] ΤΣΕΒΙΚΕΛ ΡΑΟΥΦ ΤΥΡΡΑΝΟΣ

    Σκληρή επίθεση εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του συνδέσμου των εποίκων στα κατεχόμενα Νουρί Τσεβίκελ, ο οποίος τον παρομοίασε με άγριο τύρρανο που για 40 χρόνια τρέφεται εμπορευόμενος το αίμα που έχυσαν οι νεκροί.

    Οπως αναφέρεται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε γραπτή του δήλωση, ο Τσεβίκελ έπλεξε επίσης το εγκώμιο του τουρκικού στρατού.

    Η εφημερίδα Ορτάμ προβάλλει, εξ άλλου, δηλώσεις του Τσεβίκελ με τις οποίες καλεί την Τουρκία και ειδικότερα τον τουρκικό στρατό να αποφύγουν ανάμιξη στις λεγόμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο, είπε, θα ήταν καταστροφή γιατί θα αποτελούσε αιτία να απομακρυνθούν οι Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό.

    [10] ΤΑΣΣΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιστολής από Ελληνοκύπριο εκτοπισμένο, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί άλλα διακόσια άτομα, απειλεί ότι αν η Κυβέρνηση δεν παγοποιήσει τα δάνεια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, τότε θα προσφύγει στο Ραούφ Ντενκτάς για αποζημιώσεις. Είπε, επίσης, ότι η παγοποίηση των δανείων είναι μεγάλο θέμα, το οποίο θα συζητηθεί. Πάντως, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο νομοθετικών μέτρων αποτροπής προσφυγών στο κατοχικό καθεστώς για αποζημιώσεις, λέγοντας ότι είναι μέγα σφάλμα τακτικής και πολιτικής να επιβάλλονται περιορισμοί στα δικαιώματα των πολιτών. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει στην επιστολή του Χριστάκη Πολυκάρπου, που ζητούσε αποζημιώσεις και μάλιστα σε ξένο συνάλλαγμα για την περιουσία του στα κατεχόμενα. Εξ άλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την επιστολή εκτοπισμένου προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο είπε ότι εάν αφαιρεθεί το σκέλος του εκβιασμού, τότε το θέμα των παγοποιήσεων των χρεών μπορεί να μελετηθεί.

    [11] ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Αριστοφάνης Γεωργίου συνέστησε στους εκτοπισμένους αυτοσυγκράτηση και να μην κάνουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    Το θέμα των χρεών στο Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, είπε κύριος Αριστοφάνης, μπορεί να συζητηθεί. Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση πως εάν παγοποιηθούν τα χρέη υπάρχει κίνδυνος, όσοι αναμένουν δάνεια από το Φορέα, να μην μπορούν να τα εξασφαλίσουν.

    [12] ΠΕΥΚΙΟΣ ΘΕΣΕΙΣ

    Με τη διαδικασία τρίτης κατανομής θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους οι επτακόσιες-επτά αδιάθετες θέσεις, στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η οποία συνήλθε το πρωί εκτακτώς. Ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, δήλωσε ότι δικαίωμα διεκδίκησης των θέσεων θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν παρακαθήσει στις φετινές εξετάσεις και εξετάστηκαν στα μαθήματα του κύκλου στον οποίο διεκδικούν θέσεις. Είπε ότι οι θέσεις θα κατανεμηθούν με διαδικασία ανάλογη με εκείνη της τρίτης κατανομής, ενώ οι υποψήφιοι που δεν επιθυμούν αλλαγή στη θέση που ήδη έχουν εξασφαλίσει δεν θα επηρεαστούν καθόλου. Η διαδικασία κατανομής των θέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μεταξύ δεκαπέντε και είκοσι Σεπτεμβρίου. Ο Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, δήλωσε ότι σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

    [13] ΙΝΔΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Στη Βομβάη της Ινδίας, σαράντα τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατόν εικοσιπέντε τραυματίστηκαν, από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, η πρώτη στην Πύλη της Βομβάης, ένα πολυσύχναστο μνημείο στην είσοδο της πόλης και η δεύτερη κοντά στον ινδουιστικό ναό Μούμπα Ντέβι.

    Κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι εκρήξεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας ήταν συνολικά τέσσερις και συνέβησαν περίπου την ίδια ώρα, αλλά η αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο τις δύο.

    Τα αιματηρά επεισόδια θρησκευτικής βίας, που ταλανίζουν συχνά τη Βομβάη, αποδίδονται τις περισσότερες στο θρησκευτικό φανατισμό μουσουλμάνων και ινδουϊστών.

    [14] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Δέσμευση Τάσσου Παπαδόπουλου για λύση με βάση το σχέδιο Ανάν και βελτιώσεις εναρμονισμένες με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Καμμιά προοπτική για λύση αν στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα κερδίσουν τα κόμματα που υποστηρίζουν το Ραούφ Ντενκτάς.

    Κοινή η πορεία της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, τονίζει ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ιωάννης Μαγκριώτης. Το σχέδιο Ανάν, αν και χρήζει τροποποιήσεων, είναι η μόνη σοβαρή πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δηλώνει ο Γρηγόρης Νιώτης.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απορρίπτει την αξίωση για καταβολή αποζημιώσεων από πρόσφυγα που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί άλλους διακόσιους. Συζητήσιμο το θέμα της παγοποίησης των χρεών.

    Σκληρή επίθεση του αρχηγού των εποίκων εναντίον Ντενκτάς. Δηλώνει ότι για σαράντα χρόνια τρέφεται εμπορευόμενος το αίμα που έχυσαν οι νεκροί.

    Σαράντα νεκροί στη Βομβάη από εκρήξεις με θρησκευτικά ελατήρια.

    [15] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά έως ισχυροί, πέντε μποφόρ στα νότια παράλια.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια, στους τριάντα ένα στα δυτικά και στους 30 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ στις παράλιες περιοχές, είναι πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ για να τραπούν αργότερα δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ.

    Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εικοσιένα βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 25 August 2003 - 21:48:20 UTC