Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΣΙΤΟΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ
  • [03] ΕΜΑΝΟΥΗΛ ΣΙΤΗΡΑ
  • [04] ΣΙΤΗΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [05] ΚΥΠΡΙΣ ΣΙΤΟΣ
  • [06] ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • [07] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΣΕΙΣ
  • [08] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
  • [09] ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑ
  • [10] ΒΟΜΒΑ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ
  • [11] ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
  • [12] ΝΑΠΑ ΣΦΑΓΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [13] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΖΙΝΟ
  • [14] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΠΟΡΤΑ
  • [15] ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΤΟΧΗ
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
  • [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ Δευτέρα 18/08/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Δεν πέρασαν τελικά έως την ώρα αυτή τα δύο τουρκοκυπριακά φορτηγά που θα παρέδιδαν τριάντα τόννους σιτηρών από τη Λουρουτζίνα στην Επιτροπή σιτηρών. Ετοιμες πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον απαιτούμενο έλεγχο και την παραλαβή τους. Αντιδράσεις από την Παγκύπρια Επιτροπή Σιτοπαραγωγών. Το κατοχικό καθεστώς παρεμβάλλει εμπόδια στους Τουρκοκύπριους που επιθυμούν να παραδώσουν τα σιτηρά τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Κόμματα ευνοούν τη σύγκληση της Βουλής για εξέταση τρόπων διάθεσης των 742 θέσεων στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας.

    Ερευνα ζητεί η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων για τη δολοφονία Παιλαιστίνιου εικονολήπτη στη Βαγδάτη. Οι Αμερικανοί δικαιολογούνται ότι εξέλαβαν την κάμερα για χειροβομβίδα.

    [02] ΣΙΤΟΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ

    Ετοιμες είναι οι υπηρεσίες της Δημοκρατίας να παραλάβουν ποσότητα σιτηρών απο τουρκοκυπρίους της περιοχης Λουρουτζίνας. Στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου μετέβη το πρωι κλιμάκιο λειτουργών του Υπουργείου Γεωργίας για τον απαραίτητο φυτουγειονομικό έλεγχο. Οι επιθεωρητές αποχώρησαν ωστόσο γύρω στο μεσημέρι, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα περάσουν σήμερα στις ελεύθερες περιοχές τα φορτηγά με το φορτίο των σιτηρών. Συμφωνα με πληροφοριες, τριάντα τόνοι σιτηρών θα μεταφέρονταν στις ελευθερες περιοχες με δύο τουρκοκυπριακά φορτηγά, τα οποία εχουν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αδειες διακίνησης, από τις αρχες της Δημοκρατίας. Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Γεωργίας είναι έτοιμοι να επανέλθουν στο οδόφραγμα εάν περάσουν τελικά τα φορτηγά των Τουρκοκυπρίων.

    [03] ΕΜΑΝΟΥΗΛ ΣΙΤΗΡΑ

    Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Σιτηρών, Αιμίλιος Εμανουήλ, δήλωσε το πρωί στο Τρίτο ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα παραδώσουν σήμερα σιτηρά τουρκοκύπριοι σιτοπαραγωγοί από την Λουρουτζίνα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, πρόσθεσε, είναι ότι μετά τις άδειες που δόθηκαν στα δύο τουρκοκυπριακά φορτηγά, αυτά θα περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για να μεταφέρουν το κάθε ένα 15 τόνους κλιθάρι. Πρόσθεσε ότι τα σιτηρά θα υποβληθούν στον απαιτούμενο φυτοϋγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Επιτροπή Σιτηρών οπου θα γίνουν ελέγχοι από το τμήμα επιθεώρησης της Επιτροπής. Εφόσον τα αποτελέματα είναι θετικά, τότε τα σιτηρά θα παραληφθούν.

    [04] ΣΙΤΗΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Στο μεταξύ, τα μέλη της Παγκύπριας Επιτροπής Σιτοπαραγωγών, αντιδρώντας στην παραλαβή σιτηρών από Τουρκοκυπρίους, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Επιτροπής Σιτηρών στη Λευκωσία, όπου και θα παραμείνουν έως τις δύο και τριάντα οπότε θα κλείσουν οι αποθήκες. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Θεοφάνους δήλωσε ότι οι σιτοπαραγωγοί είναι αποφασισμένοι να φράξουν ακόμα και με τα σώματά τους τις αποθήκες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου, υπέδειξε ότι αυτή η ενέργεια συνεπάγεται είτε παρακώλυση της ελεύθερης διακίνησης είτε παρεμπόδιση άλλων πολιτών στην άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους. Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στην αστυνομία, η οποία θα περιφρουρήσει τόσο την ελεύθερη διακίνηση όσο και τα δικαιώματα των άλλων πολιτών. Ωστόσο, δεδομένου ότι μάλλον δεν θα έρθουν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι σιτοπαραγωγοί, οι άνδρες της ομάδας "Ζήτα" που βρίσκονταν έξω από τις αποθήκες, αποχώρησαν, αφήνοντας μόνο μερικούς αστυνομικούς για να φρουρούν τις εισόδους.

    [05] ΚΥΠΡΙΣ ΣΙΤΟΣ

    Το κατοχικό καθεστώς φαίνεται ότι παρεμβάλλει εμπόδια στους Τουρκοκύπριους που επιθυμούν να μεταφέρουν τα σιτηρά τους στις ελεύθερες περιοχές. Οπως γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις" οι Τουρκοκύπριοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν την παραγωγή τους στους Ελληνοκυπρίους, αντιμετωπίζουν όμως πρόβλημα μεταφοράς, αφού οι κατοχικές αρχές δεν επιτρέπουν σε φορτηγά να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές. Σύμφωνα με την "Κίπρις", το πρωί οι σιτοπαραγωγοί επρόκειτο να συναντηθούν με τον ψευδο-υπουργό Γεωργίας Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος, όπως αναφέρεται, δεν είναι γνωστό πώς θα αντιδράσει στο θέμα της μεταφοράς 30 τόνων σιτηρών στις ελεύθερες περιοχές.

    [06] ΒΟΥΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Η Βουλή πιθανόν να συγκληθεί εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη για να συζητήσει πρόταση νόμου σχετικά με το θέμα των 742 αδιάθετων θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Νωρίτερα θα συνέλθει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Πρόταση νόμου έχει ετοιμάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, ενώ παρόμοια πρόταση επεξεργάζεται και το ΑΚΕΛ. Η πρόταση του ΔΗΣΥ προνοεί ότι εκτάκτως για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά οι θέσεις πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι σκοπός είναι να ξεπερασθεί το νομικό κώλυμα και να διατεθούν φέτος οι θέσεις. Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι οι 742 θέσεις μπορούν να κατανεμηθούν με βάση τις εξετάσεις που έγιναν, αφού αφορούν κλάδους σπουδών για τους οποίους οι υποψήφιοι έχουν εξετασθεί. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας Γιάννος Λαμάρης, σε δηλώσεις επίσης στο ΡΙΚ, τόνισε ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να βρει τρόπους ώστε να μην χαθούν αυτές οι θέσεις. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ επεξεργάζεται πρόταση νόμου και τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης, ακόμη και αύριο, της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, στην οποία να προσκληθούν όλοι οι αρμόδιοι για να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

    [07] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΣΕΙΣ

    Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης διατύπωσε την άποψη ότι η αντισυνταγματικότητα, για την οποία αποφάνθηκε η Γενική Εισαγγελία στο θέμα της διάθεσης των 742 θέσεων, μπορεί να αρθεί με την αρχή της αναλογικότητας. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι το δικαίωμα της εκπαίδευσης προστατεύεται από το σύνταγμα, αλλά και από την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες συμβάσεις που έχει κυρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Αρα, πρόσθεσε, αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να αναζητηθεί μια διοικητική λύση. Ο κύριος Αγγελίδης ζήτησε επανεξέταση του θέματος και κάλεσε τους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να καταλάβουν θέση από την πρώτη κατανομή, να ζητήσουν επίμονα από το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το θέμα με βάση αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων.

    [08] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

    Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Ηλίας Δημητρίου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι προωθείται σύγκληση της Βουλής. Αυτό και μόνο, είπε, αποδεικνύει ότι υπάρχει σ αυτό τον τόπο κάποια ευαισθησία, που θα μετατρέψει σε πραγματικότητα τις ελπίδες 742 παιδιών. Ο κύριος Δημητρίου επιβεβαίωσε πάντως τις πληροφορίες ότι έξι γονείς ζήτησαν από τους δικηγόρους τους να καταχωρήσουν αγωγή. Σύμφωνα με τον κύριο Δημητρίου, από τις 742 θέσεις, μόνο έντεκα θα απωλεσθούν, αφού αφορούν νέο μάθημα για το οποίο τα παιδιά δεν διαγωνίσθηκαν.

    [09] ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑ

    Την διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας για τις συνθήκες της δολοφονίας του Παλαιστινίου εικονολήπτη του Ρόιτερ Μάζεν Ντάνα στη Βαγδάτη, ζήτησε η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων. Ο Ντάνα πυροβολήθηκε από στρατιώτες μέσα από αμερικανικό άρμα μάχης, ενώ κινηματογραφούσε έξω από την φυλακή Αμπού Γκράιμπ στη δυτική Βαγδάτη. Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Ντάνα ήταν ένας από τους πιο πεπειραμένους πολεμικούς ανταποκριτές. Είχε τιμηθεί με το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου το 2001 από την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων για τη δουλειά του στη Χεβρών, όπου είχε τραυματιστεί και ξυλοκοπηθεί επανειλημμένα. Η Επιτροπή τονίζει ότι ο Μάζεν, με αυτοθυσία και εργαζόμενος συχνά ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, επεδίωκε πάντοτε να πληροφορεί τη διεθνή κοινή γνώμη για τα γεγονότα στη Δυτική Οχθη και πρόσφατα στο Ιράκ. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν έχουν ως αποστολή τους να σημαδεύουν δημοσιογράφους και εάν τους πυροβολούν, υποστήριξε, είναι γιατί υπήρξε κάτι που τους οδήγησε σε λανθασμένη αναγνώριση. Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες εξέλαβαν την κάμερα ως εκτοξευτήρα χειροβομβίδας. Οι τελευταίες εικόνες που κατέγραψε ο γενναίος Παλαιστίνιος, είναι συγκλονιστικές καθώς δείχνουν ένα αμερικανικό όχημα να κινείται προς το μέρος του, ενώ ρίχνονται εναντίον του πυροβολισμοί, λίγο προτού η κάμερά του πέσει στο έδαφος.

    [10] ΒΟΜΒΑ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ

    Στο Τελ Αβίβ, μια γυναίκα σκοτώθηκε και πέντε άτομα τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο. Η Ισραηλινή αστυνομία, εκτιμά ότι πρόκειται μάλλον για τρομοκρατική ενέργεια, αφού στο χώρο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών. Ωστόσο, δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον ανελκυστήρα του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο.

    [11] ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα να συμπεριφερθεί ανεύθυνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε δύο ολυμπιακά έργα στον Αγιο Κοσμά και το Δέλτα Φαλήρου, όπου αύριο αρχίζουν δοκιμαστικοί αγώνες, τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2004 θα είναι έτοιμη και ασφαλής. Τα Ολυμπιακά Εργα, είπε, θα ολοκληρωθούν και οι Ελληνες θα νοιώθουν υπερήφανοι για την επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων.

    [12] ΝΑΠΑ ΣΦΑΓΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Υπέκυψε χθες βράδυ στα τραύματά του ο Μιχάλης Καραγιάννης 21 ετών, ο οποίος είχε δεχθεί μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα στη διάρκεια συμπλοκής την περασμένη Παρασκευή εξω από μπυραρία στην Αγία Νάπα.

    Ο Καραγιάννης εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας σε νυκτερινό κέντρο. Ως ύποπτος για απόπειρα φόνου συνελήφθη συνάδελφός του, 30 ετών, ο Μιχάλης Χατζηκώστας από τη Λάρνακα, ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση.

    Μετά το θάνατο του Καραγιάννη, ο Χατζηκώστας θεωρείται πλέον ύποπτος για φόνο. Η κηδεία του Καραγιάννη θα γίνει στις τέσσερις το απόγευμα, ενώ ο Δήμος Αγίας Νάπας κήρυξε 40ήμερο πένθος στη μνήμη του, ακυρώνοντας όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Δώρος Θεοδώρου σχολιάζοντας τη δολοφονία του νεαρού, δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αποτραπούν τυχόν πράξεις εκδίκησης, ενώ ο ύποπτος μεταφέρθηκε στη Λευκωσία. Σχολιάζοντας εξάλλου τα δυσμενή σχόλια του ξένου τύπου για την κατάσταση στην Αγία Νάπα, ο κύριος Θεοδώρου είπε ότι η αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα στην περιοχή και ότι επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν από τη Λευκωσία.

    [13] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΖΙΝΟ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου προειδοποίησε ότι η αστυνομία θα δράσει σε περίπτωση που Τουρκοκύπριοι περάσουν στις ελεύθερες περιοχές και δημιουργήσουν επεισόδια με αφορμή ακάλυπτες επιταγές που δίδονται σε καζίνο στα κατεχόμενα. Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση συνηθισμένη μεταξύ παθιασμένων ανδρών της πράσινης Τσόχας, ο κύριος Θεοδώρου είπε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ούτε και καταγγελία. Ο κύριος Θεοδώρου υπενθύμισε ότι υπάρχει πρόταση από βουλευτή για ποινικοποίηση της μετάβασης στα καζίνο των κατεχομένων.

    [14] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΠΟΡΤΑ

    Αντικείμενο ενδοϋπηρεσιακής έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι η πίσω πόρτα του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε ξεκλείδωτη στη διάρκεια του τριημέρου του Δεκαπενταυγούστου.

    Ερευνα διεξάγεται επίσης για τα γραφεία του τέταρτου ορόφου που βρέθηκαν επίσης ξεκλείδωτα.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο, η Υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου ανέφερε ότι θα μελετήσει το θέμα με τους διοικητικούς λειτουργούς, για να διακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο η πόρτα έμεινε ανοικτή.

    Σημείωσε μάλιστα ότι το κτίριο ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα, αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη φρούρηση.

    [15] ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΤΟΧΗ

    Σειρά εκδηλώσεων υπό την ονομασία Ημέρα Μνήμης Μόρφου πραγματοποιεί σήμερα ο Δήμος της κατεχόμενης κωμόπολης. Το πρωί οι Μορφίτες επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των πέντε χωρών, μονίμων μελών του Συμβουλιου Ασφαλείας και στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το μεσημέρι η αντιπροσωπεία των Μορφιτών έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, και αργότερα επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Στις επτά το βράδυ θα τελεστεί, στην εκκλησία Φανερωμένης, μνημόσυνο για τους πεσόντες Μορφίτες κατά την τουρκική εισβολή και θα αναπεμφθεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων. Θα ακολουθήσει αντικατοχική συγκέντρωση στις οκτώ απόψε στο τέρμα της οδού Λήδρας. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, που φέτος είναι αφιερωμένη στους Μορφίτες αιχμαλώτους και τραυματίες κατά την τουρκική εισβολή, θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου.

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Πέθανε σήμερα ξαφνικά, σε ηλικία 52 ετών, από ανακοπή καρδίας ο Νικόλας Οικονόμου, γνωστός δικηγόρος από το Παραλίμνι. Ηταν ευρύτατα γνωστός στο δικηγορικό επάγγελμα και έχαιρε γενικής εκτίμησης στην πόλη του. Καταλείπει σύζυγο και τρία παιδιά. Η κηδεία του θα γίνει στις πέντε το απόγευμα από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

    [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Δεν πέρασαν τελικά έως την ώρα αυτή τα δύο τουρκοκυπριακά φορτηγά που θα παρέδιδαν τριάντα τόννους σιτηρών από τη Λουρουτζίνα στην Επιτροπή σιτηρών. Ετοιμες πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον απαιτούμενο έλεγχο και την παραλαβή τους. Αντιδράσεις από την Παγκύπρια Επιτροπή Σιτοπαραγωγών. Το κατοχικό καθεστώς παρεμβάλλει εμπόδια στους Τουρκοκύπριους που επιθυμούν να παραδώσουν τα σιτηρά τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Κόμματα ευνοούν τη σύγκληση της Βουλής για εξέταση τρόπων διάθεσης των 742 θέσεων στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας.

    Ερευνα ζητεί η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων για τη δολοφονία Παιλαιστίνιου εικονολήπτη στη Βαγδάτη. Οι Αμερικανοί δικαιολογούνται ότι εξέλαβαν την κάμερα για χειροβομβίδα.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα ειναι αίθριος, με ασθενείς μέχρι μέτριους θαλάσσιους ανέμους, τριών έως τεσσαρων μποφόρ, και η θάλασσα γενικά λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασια, στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά α και στους 30 στα ψηλότερα ορεινά Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ κατά τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενδέχεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, σε παράλιες περιοχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μοφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λιγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νοτια και ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και στους 21 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 18 August 2003 - 22:30:03 UTC