Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [03] ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [06] ΜΗΤΣΟ- ΗΜΙ
  • [07] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [08] ΟΜΗΡΟΥ ΗΜΙ
  • [09] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [10] ΠΕΡΔΙΚΗΣ
  • [11] ΚΟΥΤΣΟΥ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [12] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΠΕ
  • [13] ΕΦΚΑΦ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
  • [14] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡ
  • [15] ΣΑΝΤΑΜ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ
  • [16] ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΚΡΗΞΗ
  • [17] ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΠΑΟΥΕΛ
  • [18] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 20ΧΡΟΝΟΣ
  • [19] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/08/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Εκπροσωπούνται όλοι οι κομματικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου και του Δησύ στα διοικητικά συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών δήλωσε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης

    Τα κόμματα καθόρισαν ή καθορίζουν αργότερα σήμερα τη θέση τους έναντι των νέων Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών

    Οι αλλαγές στο σχέδιο Ανάν πρέπει να αφορούν στη λειτουργικότητα του κράτους, ώστε η Κύπρος να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ πρέπει να συντμηθούν τα χρονοδιαγράμματα επιστροφής των προσφύγων, δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας

    Αμερικανική φάλαγγα δέχθηκε το πρωί επίθεση με αντιαρματικές ρουκέτες με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πολλοί αμερικανοί στρατιώτες

    Το εξωφρενικό ποσό των πεντακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, διεκδικεί το Εβκάφ από την Κυπριακή Δημοκρατία

    Στα ΚΕΝ πραγματοποιείται στις έξι και τριάντα το απόγευμα η ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων Οπλιτών

    [02] ΕΚΠΡΟ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι στα διοικητικά συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών εκπροσωπούνται όλοι οι κομματικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου και του Δησύ. Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς του Δησύ ότι στα συμβούλια διορίστηκαν δυσαρεστημένα μέλη του κόμματος, τονίζοντας ότι τον πρόεδρο δεν ενδιαφέρουν οι σχέσεις των μελών με το κόμμα καί πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν περιφραγμένες ιδιοκτησίες. Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι υπήρξε δυστοκία στη λήψη απόφασης για τα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών.

    [03] ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Τα κόμματα καθόρισαν ή καθορίζουν αργότερα σήμερα τη θέση τους έναντι των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών που διορίστηκαν χθες βράδυ από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το Ακέλ πήρε συνολικά την προεδρία τεσσάρων Ημικρατικών Οργανισμών, το Δημοκρατικό Κόμμα τριών, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ δύο και οι Οικολόγοι- περιβαλλοντιστές μία. Κοινής Αποδοχής θεωρούνται οι προεδρίες του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο Γενικός Γραμματέας του Ακέλ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε την ώρα που έπρεπε στο διορισμό των συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, με βάση το κριτήριο του συμφέροντος του τόπου και έδωσε το μήνυμα ότι δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα στενόκαρδα. Επέλεξε, είπε, ανθρώπους που έχουν τα αναγκαία ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, ενώ λήφθηκαν υπόψη και πολιτικά κριτήρια. Υπάρχει, πρόσθεσε, πλουραλισμός. Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι το Ακέλ δεν διεκδίκησε θέσεις ανάλογα με τα ποσοστά του και απέρριψε τη θέση ότι το κόμμα του πήρε τη μερίδα του λέοντος. Αν ήμαστε, είπε, στενόκαρδοι, θα έλεγα ότι το Ακέλ είναι αδικημένο, αλλά, όταν παίρνεις μια μόνο προεδρία περισσότερη από το δεύτερο κόμμα, τα ποσοστά του οποίου είναι πολύ πιο κάτω, γιατί, διερωτήθηκε, πρέπει να λέγεται ότι το Ακέλ πήρε τη μερίδα του λέοντος. Ο κύριος Χριστόφιας εξέφρασε άγνοια κατά πόσο υπάρχει γκρίνια εξαιτίας των διορισμών, αλλά, είπε, εάν υπάρχει, θα φανεί.

    [05] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Για μεθόδους της δεκαετετίας του εξήντα και παλαιοκομματικές συμπεριφορές έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας τη σύνθεση των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών. Ο κύριος Αναστασιάδης μιλούσε μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματός του με τους Οικολόγους Περιβαλλοντιστές.

    [06] ΜΗΤΣΟ- ΗΜΙ

    Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα μελετήσει τη σύνθεση των νέων Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών καί θα τοποθετηθεί εντός της ημέρας. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Μητσόπουλος είπε ότι θα γίνει αξιολόγηση κατά πόσον τα άτομα που διορίστηκαν ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες, τα κριτήρια καί τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται. Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έγιναν διορισμοί διαφωνούντων, δυσαρεστημένων και αποστασιοποιημένων από τον Δησύ, ο κύριος Μητσόπουλος ανέφερε ότι μια τέτοια λογική δεν κτίζει αλλά δυναμιτίζει τις γέφυρες επικοινωνίας. Παρατήρησε επίσης ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε καμμιά επικοινωνία με την ηγεσία του Δησύ για το θέμα.

    [07] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπήρξε δυσφορία στο κόμμα από τους διορισμούς των νέων μελών των νέων συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών. Ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι στην απογευματινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος θα γίνει ενημέρωση, εκτίμηση, ανάλυση καί ανταλλαγή απόψεων για τους διορισμούς. Ο κύριος Κλεάνθους απέρριψε τον ισχυρισμό ότι στα συμβούλια των Ημικρατικών έχουν διορισθεί αποστασιοποιηθέντες και δυσαρεστημένοι από τον Δησύ καί πρόσθεσε ότι μεταξύ των διορισθέντων περιλαμβάνονται μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου καί αναπληρωτές περιφερειακοί γραμματείς. Σε ερώτηση γιατί ο Πρόεδρος δεν είχε επικοινωνία με την ηγεσία του Δησύ για το θέμα ο κυριος Κλεανθους κατηγόρησε την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι ακολούθησε πορεία απομάκρυνσης. Ο τρόπος που χειρίστηκαν ορισμένα θέματα, είπε, θύμισαν άλλες εποχές, και τυφλωμένοι από πάθος καί μίσος, κατά την έκφρασή του, έχασαν κάθε ίχνος αντικειμενικότητας.

    [08] ΟΜΗΡΟΥ ΗΜΙ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι τα νέα συμβούλια φέρουν τη σφραγίδα της ανανέωσης και της ποιοτικής αναβάθμισης. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι υπάρχει ορθή αντιπροσώπευση στα Συμβούλια, και αντανακλάται όλο το κομματικό καί πολιτικό φάσμα καί η κοινωνία των πολιτών. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση από το διορισμό νέων ανθρώπων καί σημαντικού αριθμού γυναικών καθώς και από το γεγονός ότι τηρήθηκαν τα κριτήρια της αξίας, της ικανότητας καί της γνώσης.

    [09] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Διαφωνία με τη φιλοσοφία των διορισμών στα διοικητικά συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου. Διαφωνούμε κάθετα, είπε, με τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι Ημικρατικοί Οργανισμοί αποτελούν προέκταση της κυβέρνησης. Τα κριτήρια, πρόσθεσε, πρέπει να είναι τεχνοκρατικά και όχι πολιτικά. Επεξήγησε ακόμη ότι οι Εδή δεν έδωσαν στον πρόεδρο Παπαδόπουλο ονόματα ατόμων για διορισμό στα συμβούλια των Ημικρατικών, λόγω ακριβώς της διαφωνίας αυτής και διατύπωσε τη θέση ότι το γυναικείο φύλο δεν εκπροσωπείται επαρκώς στα νεοδιορισθέντα συμβούλια.

    [10] ΠΕΡΔΙΚΗΣ

    Ικανοποιημένο είναι το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τη συμμετοχή μελών του στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών. Ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιώργος Περδίκης εντόπισε πρόβλημα στον τρόπο διορισμού.

    [11] ΚΟΥΤΣΟΥ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Αναχρονιστικό χαρακτήρισε το σύστημα διαμοιρασμού και επιλογής των μελών στα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών, ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού και έκανε λόγο για ένδειξη κομματοκρατίας. Είπε ακόμη ότι σε τρεις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Παπαδοπόπουλο για το θέμα του είχε ζητήσει κατάλογο υποψηφίων για διορισμό στους Ημικρατικούς. Αλλά, είπε, δεν διορίστηκε πρόσωπο από τους Νέους Ορίζοντες και διερωτήθηκε γιατί ζητήθηκαν τα ονόματα εφόσον ο Πρόεδρος δεν είχε πρόθεση να διορίσει πρόσωπα από τους Νέους Ορίζοντες. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ψευδή την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι στα Συμβούλια, διορίστηκαν πρόσωπα απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

    [12] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΠΕ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας έθεσε τις παραμέτρους για τις αλλαγές που επιδιώκει η Ελληνική πλευρά στο σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι πρέπει να αφορούν στη λειτουργικότητα του κράτους, ώστε η Κύπρος να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παράλληλα, είπε, θα πρέπει να συντμηθούν τα χρονοδιαγράμματα επιστροφής των προσφύγων. Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι οι αλλαγές αυτές επιβάλλονται από τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η εμπειρία από "το ειρηνικό, μαζικό συναπάντημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων". Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι οι "εκλογές" στα κατεχόμενα τον ερχόμενο Δεκέμβριο δυνατό να ενισχύσουν τις δυνάμεις που θέλουν λύση. Εξ άλλου, δήλωσε ότι υπάρχει ένας ανοικτός διάλογος με τα τουρκοκυπριακά κόμματα που δεν συμμερίζονται τα διχοτομικά οράματα του Ραούφ Ντενκτάς και καταβάλλεται προσπάθεια αξιοποίησης των κοινών θέσεων. Ομως εξέφρασε διαφωνία προς ορισμένες θέσεις που εκφράζει τελευταίως το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και αποδοκίμασε την προσπάθεια εξίσωσης του Προέδρου Παπαδοπούλου με το Ραούφ Ντενκτάς και τις κατηγορίες περί ρατσισμού των Ελληνοκυπρίων πολιτικών. Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων θα ενταθούν το Φθινόπωρο, αλλά ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών παρουσιάζεται διστατικός να καλέσει συνομιλίες, γιατί είναι αποθαρρυμένος από την αρνητική στάση του Ραούφ Ντενκτάς.

    [13] ΕΦΚΑΦ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

    Το εξωφρενικό ποσό των πεντακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, διεκδικεί ο Τουρκοκυπριακός θρησκευτικός οργανισμός Εβκάφ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ως συνολικές αποζημιώσεις για τη χρησιμοποίηση της πηγής νερού Μπεκίρπασα στη Λάρνακα. Στο αίτημα κάνει σήμερα αναφορά ο τουρκοκυπριακός Τύπος, υπενθυμίζοντας ότι σε πρώτη φάση η διεύθυνση του οργανισμού απαιτεί 173 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις. Η περιουσία του Εφκάφ προστατεύεται απο το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος του Εβκάφ Τανέρ Ντερβίς δήλωσε ότι εκπονήθηκε σχέδιο για την περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου και ότι σχεδιάζεται το άνοιγμα της πόλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, με το άνοιγμα της πόλης θα αυξηθεί κατά εκατόν τοις εκατόν το λεγόμενο εισόδημα του ψευδοκράτους και θα δημιουργηθούν θέσεις για απασχόληση 15 χιλιάδων ατόμων.

    [14] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡ

    Αμερικανική φάλαγγα δέχθηκε το πρωί επίθεση κοντά στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πολλοί στρατιώτες. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν αντιαρματικές ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας δυτικά της Φαλούτζα. Στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού πήραν φωτιά ενώ οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ και πιστόλια εναντίον των αμερικανών στρατιωτών. Στο μεταξύ, φλέγεται ο πετρελαιαγωγός διϋλιστηρίων βόρεια της Βαγδάτης.

    [15] ΣΑΝΤΑΜ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ

    Ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ Σάνταμ Χουσέϊν, φέρεται να καλεί τους συμπατριώτες του να εκδιώξουν τους κατακτητές της χώρας του, σε νέο ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα. Στο μήνυμα που αποδίδεται στον Σάνταμ Χουσέϊν, ο καταζητούμενος πρώην πρόεδρος προτρέπει τους Ιρακινούς να μην αφήσουν το φόβο να τους κυριεύσει και να πολεμήσουν.

    [16] ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΚΡΗΞΗ

    Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί σε κέντρο εκπαίδευσης του υπουγείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας στην Αγκυρα με αποτέλεσμα να τραυματισθούν έξι αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο σοβαρά. Σε πρόσφατες εκρήξεις στην Τουρκία είχαν αναμειχθεί μέλη κουρδικών και αριστερών μαχητικών οργανώσεων.

    [17] ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΠΑΟΥΕΛ

    Η κατασκευή του τείχους ασφαλείας ανάμεσα στη Δυτική Οχθη και το Ισραήλ απειλεί να τορπιλλίσει τον οδικό χάρτη για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μααρίβ ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κόλιν Πάουελ. Ο αμερικανός Πρόεδρος, είπε ο Κόλιν Πάουελ, ανησυχεί πολύ γιατί το θέμα αυτό δημιουργεί ένα τετελεσμένο γεγονός και χαράσσει τα σύνορα ενός παλαιστινιακού κράτους.

    [18] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 20ΧΡΟΝΟΣ

    Σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στον παλιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού, τραυματίστηκε κρίσιμα ο εικοσάχρονος Λουκάς Ζίττης, από το Γέρι. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στη μία και σαράντα μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στη βιομηχανική περιοχή Δαλιού, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός, παρεξέκλινε της πορείας του και ανατράπηκε. Ο οδηγός, ο οποίος δεν ήταν προσδεδεμένος με ζώνη ασφαλείας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

    [19] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

    Στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών πραγματοποιείται στις έξι και τριάντα το απόγευμα η ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2003 Βήτα Εσσό. Η τελετή στο ΚΕΝ Λάρνακας θα γίνει ενώπιον του Υπουργού Αμυνας Κυριάκου Μαυρονικόλα και σ' αυτήν θα παραστεί ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος. Το Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι στην ορκωμοσία μπορούν να παραστούν οι συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, τριάντα λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής. Μετά την ορκωμοσία θα δοθεί στους οπλίτες άδεια μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Εκπροσωπούνται όλοι οι κομματικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου και του Δησύ στα διοικητικά συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών δήλωσε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης

    Τα κόμματα καθόρισαν ή καθορίζουν αργότερα σήμερα τη θέση τους έναντι των νέων Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών

    Οι αλλαγές στο σχέδιο Ανάν πρέπει να αφορούν στη λειτουργικότητα του κράτους, ώστε η Κύπρος να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ πρέπει να συντμηθούν τα χρονοδιαγράμματα επιστροφής των προσφύγων, δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας

    Αμερικανική φάλαγγα δέχθηκε το πρωί επίθεση με αντιαρματικές ρουκέτες με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πολλοί αμερικανοί στρατιώτες

    Το εξωφρενικό ποσό των πεντακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, διεκδικεί το Εβκάφ από την Κυπριακή Δημοκρατία

    Στα ΚΕΝ πραγματοποιείται στις έξι και τριάντα το απόγευμα η ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων Οπλιτών

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Εποχιακή χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή της Κύπρου. Το απόγευμα, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος, με μέτριους θαλάσσιους ανέμους, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά παράλια και στους 29 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε, ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, με ενδεχόμενο να σχηματισθεί σε μερικές παράλιες περιοχές αραιή ομίχλη.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 1 August 2003 - 20:52:55 UTC