Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΕΚΠΡΟ ΒΑΣΙΛΑΣ
  • [04] ΟΛΟΙ ΒΑΣΙΛΑΣ
  • [05] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [06] ΜΑΡΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟ
  • [07] ΑΜΥΝΑΣ ΕΦ
  • [08] ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ ΙΡΑΚ
  • [09] ΜΠΛΕΡ ΚΕΛΙ
  • [10] ΙΡΑΚΙΝΑ
  • [11] ΑΜΥΝΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • [12] ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑ
  • [13] ΚΑΖΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ
  • [14] ΕΔΕΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
  • [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/07/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δηλώσεις Ερντογαν και Ντενκτάς κατά τη χθεσινή επέτειο της εισβολής αποδεικνύουν σκλήρυνση της τουρκικής στάσης.

    Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα στην Κερύνεια από Ελληνοκύπριο. Καταδίκη από την Ενωση Συντακτών και κόμματα.

    Για στασιμότητα, σε ό,τι αφορά τα θέματα των αγνοουμένων, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση οι συγγενείς τους.

    Το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς θα διατηρηθεί από τη στιγμή που δεν παρατηρείται οποιαδήποτε μείωση του τουρκικού κατοχικού στρατού, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας Κούλης Μαυρονικόλας.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Τουρκία να αποστείλει στρατεύματα στο Ιράκ, ως μέρος της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης. Πέφτει κάθετα η δημοτικότητα του Βρετανού πρωθυπουργού λόγω του θανάτου του επιστήμονα Ντέιβιτ Κέλι.

    Πάνω από χίλιοι εκατόν οπλίτες διεκδικούν θέση δοκίμου ή υπαρξιωματικού. Δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στις εξετάσεις, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δηλώσεις Ερντογαν και Ντενκτάς κατά τη χθεσινή επέτειο της εισβολής αποδεικνύουν ότι η στάση της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό έχει σκληρήνει περισσότερο και ο Ραούφ Ντενκτάς ενισχύεται από την επίσημη Τουρκία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός της εισβολής ως ειρηνευτικής επιχείρησης από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογαν είναι αντίθετη με κάθε αρχή διεθνούς δικαίου και δεν διαφέρει σε τίποτε από τις δηλώσεις της εποχής Ετζεβίτ. Επεσήμανε επίσης ότι οι δηλώσεις Ερντογαν ενισχύουν τη θέση Ντενκτάς στο Κυπριακό απέναντι στα αντιπολιτευόμενα κόμματα στα κατεχόμενα.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι οι δηλώσεις Ντενκτάς για ξεχωριστή κυριαρχία αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό και καμιά απολύτως αλλαγή της τουρκικής στάσης.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δηλώσεις αποτελούν πρόκληση προς τη διεθνή κοινότητα, την οποία κάλεσε να τις λάβει σοβαρά υπόψη και να ασκήσει πιέσεις, αν πράγματι υπάρχει επιθυμία για επανέναρξη συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    [03] ΕΚΠΡΟ ΒΑΣΙΛΑΣ

    Η Κυβέρνηση αποδοκίμασε έντονα το επεισόδιο σε βάρος του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα, που δέχθηκε χθες επίθεση από άγνωστο μέχρι στιγμής Ελληνοκύπριο στο λιμάνι της Κερύνειας. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης επεσήμανε ότι ενώ η Κυβέρνηση συμβούλευσε τους πολίτες να μη μεταβούν στα κατεχόμενα κατά την επέτειο της εισβολής, προειδοποιώντας για ενδεχόμενα επεισόδια από Τούρκους, αποδείχθηκε τελικά ότι επεισόδια προκάλεσε Ελληνοκύπριος σε βάρος Ελληνοκύπριου.

    [04] ΟΛΟΙ ΒΑΣΙΛΑΣ

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου καταδίκασε έντονα την κακοποίηση του Πάμπου Βάσιλα.

    Η Ενωση Συντακτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια σε βάρος λειτουργού του Τύπου και καλεί τις αρχές να ενεργήσουν αποφασιστικά για να ανακαλυφθεί και να οδηγηθεί ο δράστης ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σημειώνοντας πως συνιστά μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη που πλήττει το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Αποδεικνύει ταυτόχρονα, αναφέρει ο Δησύ, ότι κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι συμπολίτες μας, δεν έχουν συμφιλιωθεί με βασικές αρχές λειτουργίας μιας ανοιχτής, δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας.

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ καταδίκασε ως επονείδιστη πράξη την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση.

    [05] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Για στασιμότητα, σε ό,τι αφορά τα θέματα των αγνοουμένων, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση οι συγγενείς τους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνουμένων Νίκος Θεοδοσίου δήλωσε ότι εδώ και πέντε μήνες η Κυβέρνηση ενώ υπόσχεται ότι θα τους δεχθεί, δεν έχει ορίσει ακόμη συνάντηση μαζί τους. Αρκετοί συγγενείς αγνοούμενων, ανέφερε ο κύριος Θεοδοσίου, στην προσπάθειά τους να μάθουν περισσότερα για την τύχη των αγαπημένων τους, μετέβησαν στα κατεχόμενα. Από τουρκοκύπριους, πρόσθεσε, πληροφορήθηκαν ότι ορισμένοι αγνοούμενοι θεάθηκαν ένα με δύο χρόνια μετά το 1974, ενώ σύμφωνα πάντα με τους Τουρκοκύπριους, υπήρξαν και εκτελέσεις κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι τάφηκαν σε ομαδικούς τάφους. Η Κυβέρνηση, είπε ο κύριος θεοδοσίου, έχει καθήκον να μεριμνήσει για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    [06] ΜΑΡΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟ

    Αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν τόσο οι δαπάνες όσο και τα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2004, λόγω του νέου συστήματος που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος. Ο υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού, σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο θα επιτρέπει την ηλεκτρονική επόπτευση, παρακολούθηση καί έλεγχο των δαπανών. Για το νέο σύστημα ο κύριος Κυπριανού ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ετοιμασία του προϋπολογισμού. Ορισμένες εκκρεμότητες που υπάρχουν αναμένεται να εξαλειφθούν σε επαφές του Υπουργού με συναδέλφους του, ώστε ο προϋπολογισμός να κατατεθεί στη Βουλή πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο κύριος Κυπριανού δήλωσε εξ άλλου ότι στόχος είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος, το οποίο όμως δεν είναι δυνατό να πέση κάτω από το τρία τοις εκατόν.

    [07] ΑΜΥΝΑΣ ΕΦ

    Το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς θα διατηρηθεί από τη στιγμή που δεν παρατηρείται οποιαδήποτε μείωση του τουρκικού κατοχικού στρατού, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κούλης Μαυρονικόλας. Κατά τη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση στα κατεχόμενα, σημείωσε ο κύριος Μαυρονικόλας, υπήρξε μια πολύ δυνατή και οργανωμένη παρουσία του κατοχικού στρατού με τη συμμετοχή και μαχητικών αεροσκαφών. Ο Υπουργός Αμυνας είπε επίσης ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα πρέπει να μείνουν μακριά από τα Μέσα Ενημέρωσης.

    [08] ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ ΙΡΑΚ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Τουρκία να αποστείλει στρατεύματα στο Ιράκ, ως μέρος της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που έκαμε τη σχετική ανακοίνωση, δεν ανέφερε κατά πόσο η Αγκυρα θα ανταποκριθεί στο Αμερικανικό αίτημα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν νωρίτερα αξιώσει την αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών του Πε-Κα-Κα από τις περιοχές του Ιράκ όπου έχουν καταφύγει.

    Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος μίας προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο συμμάχων του Νάτο, ύστερα από την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί στη διάρκεια της επίθεσης στο Ιράκ.

    Στρατεύματα για να συνδράμουν την εποπτεία στο Ιράκ έχουν συμφωνήσει να αποστείλουν η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ρουμανία.

    [09] ΜΠΛΕΡ ΚΕΛΙ

    Σοβαρό πλήγμα έχει δεχθεί η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ενώ η εμπιστοσύνη των Βρετανών στην Κυβέρνηση μειώνεται συνεχώς, μετά το θάνατο του επιστήμονα Ντέϊβιντ Κέλι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Ντέϊλι Τέλεγκραφ" το εξήντα οκτώ τοις εκατόν των βρετανών πιστεύει ότι η Κυβέρνηση Μπλερ δεν είναι αξιόπιστη και ειλικρινής. Το σαράντα επτά τοις εκατόν των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Κυβέρνηση ευθύνεται για τον θάνατο του καθηγητή, ενώ το εβδομήντα ένας τοις εκατόν θεωρεί ότι ήταν λάθος της Κυβέρνησης που άφησε να διαρρεύσει το όνομά του στον Τύπο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ που είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας του για τον πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε στην εφημερίδα Ιντηπένταντ ότι πρέπει να ξεκινήσει έρευνα όχι μόνο για τον θάνατο του καθηγητή Κέλι, αλλά και για τους λόγους που μετείχε η Βρετανία στον πόλεμο. Εντονες επικρίσεις δέχεται παράλληλα και το Μπι-Μπι-Σι για τους χειρισμούς του στο θέμα, ιδιαίτερα μετά την επίσημη παραδοχή ότι ο Ντέϊβιντ Κέλι ήταν η βασική πηγή των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση Μπλερ είχε παραποιήσει τα στοιχεία για το ιρακινό οπλοστάσιο.

    [10] ΙΡΑΚΙΝΑ

    Το Συμβούλιο προσωρινής διακυβέρνησης του Ιράκ συνεδριάζει σήμερα στη Βαγδάτη κεκλεισμένων των θυρών, για να αποφασίσει τη δημιουργία των υπουργείων και να καταρτίσει το κατάλογο των υπουργών. Ο αμερικανός πολιτικός διοικητής του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, δήλωσε χθες στην Ουάσινγκτον ότι είναι δυνατό να καταρτισθεί νέο σύνταγμα σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών και ύστερα από εκλογές να οι Ιρακινοί να σχηματίσουν κυβέρνηση σε ένα χρόνο. Στο μεταξύ, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, μετέδωσε το πρωί ότι αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα, δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της πόλης Φαλούτζα, που αποτελεί προπύργιο των υποστηρικτών του Σάταμ Χουσέϊν, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

    [11] ΑΜΥΝΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Ο Υπουργός Αμυνας Κούλης Μαυρονικόλας δήλωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης οποιωνδήποτε στις εξετάσεις των δοκίμων και των υπαξιωματικών, που διεξήχθησαν σήμερα. Ο κύριος Μαυρονικόλας μιλούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στην Αθαλάσσα, ύστερα από την κλήρωση των θεμάτων της έκθεσης ιδεών, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι βαθμοφόροι. Οι εξετάσεις έγιναν στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και σ' αυτές παρακάθησαν δύο χιλιάδες εκατόν δεκαέξη υποψήφιοι για τις θέσεις δοκίμων και υπαξιωματικών.

    [12] ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑ

    Αρχίζει από σήμερα η διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι σε πρώτο στάδιο τα φορτηγά θα πρέπει να περάσουν από το νενομισμένο τεχνικό έλεγχο και τη διαδικασία εξασφάλισης άδειας προσωρινής κυκλοφορίας, που θα ισχύει για δύο μήνες. Ο κύριος Καζαμίας, σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανέφερε ότι τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στις ελεύθερες περιοχές θα υπόκεινται στον ίδιο έλεγχο με όλα τα φορτηγά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και σε περίπτωση παραβάσεων θα επιβάλλονται ποινές. Διευκρίνισε επίσης ότι τα φορτηγά θα μεταφέρουν εμπορεύματα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές καί όχι από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.

    [13] ΚΑΖΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

    Η κυβέρνηση μελετά μέτρα που θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών των καινούργιων αυτοκινήτων. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο υπουργός Συγκοινωνιών καί Εργων Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι μια από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι η επιβολή φορολογίας επί του κυβισμού. Είπε επίσης ότι το υπουργείο του έχει ετοιμάσει εμπεριστατωμένη μελέτη, την οποία θα παρουσιάσει σε συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού. Ο κύριος Καζαμίας τόνισε την ανάγκη καθιέρωσης συνολικής πολιτικής διαχείρισης των οχημάτων, ώστε να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις μεταξύ μεταχειρισμένων καί καινούργιων. Από τη στιγμή, είπε, που θέλουμε τα οχήματα να κινούνται με καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον, δεν μπορούμε να επιχορηγούμε τις άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων 15-20 χρόνων καί πάνω. Είπε επίσης ότι έν όψει του γεγονότος ότι από την πρώτη Μαίου του 2004 ο καθένας θα καθένας θα μπορεί εισάγει όχημα οποιασδήποτε ηλικίας, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε η Κύπρος να μην καταστεί το νεκροταφείο αυτοκινήτων της Ευρώπης.

    [14] ΕΔΕΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ εξέφρασε βαθιά λύπη για τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι χειρίστηκαν το θέμα της τέλεσης μνημοσύνου στη Λεμεσό, για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή.

    Σε ανακοίνωσή της, η Εδέκ σημειώνει ότι η αλλαγή του χώρου τέλεσης του μνημοσύνου χωρίς ενημέρωση όσων είχαν προσκληθεί να παραστούν, είναι σοβαρό ζήτημα και πράξη που δεν τιμά κανένα.

    [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι οι δηλώσεις Ερντογαν και Ντενκτάς κατά τη χθεσινή επέτειο της εισβολής αποδεικνύουν σκλήρυνση της τουρκικής στάσης.

    Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Πάμπου Βάσιλα στην Κερύνεια από Ελληνοκύπριο. Καταδίκη από την Ενωση Συντακτών και κόμματα.

    Για στασιμότητα, σε ό,τι αφορά τα θέματα των αγνοουμένων, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση οι συγγενείς τους.

    Το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς θα διατηρηθεί από τη στιγμή που δεν παρατηρείται οποιαδήποτε μείωση του τουρκικού κατοχικού στρατού, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας Κούλης Μαυρονικόλας.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Τουρκία να αποστείλει στρατεύματα στο Ιράκ, ως μέρος της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης. Πέφτει κάθετα η δημοτικότητα του Βρετανού πρωθυπουργού λόγω του θανάτου του επιστήμονα Ντέιβιτ Κέλι.

    Πάνω από χίλιοι εκατόν οπλίτες διεκδικούν θέση δοκίμου ή υπαρξιωματικού. Δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στις εξετάσεις, δηλώνει ο Υπουργός Αμυνας.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα. Στα ορεινά θα σχηματισθούν τοπικές νεφώσεις, που δυνατό να φέρουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια παροδικά, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά ενδέχεται σε κάποιες παράλιες περιοχές να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές κατευθύνσεις, ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 21 στα δυτικά και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 21 July 2003 - 13:25:17 UTC