Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΡΓΟ
  • [04] ΕΚΠΡΟ ΑΝΑΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [06] ΛΕΥΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  • [07] ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • [08] ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΚΥΠΡΙΑ
  • [09] ΒΟΥΛΗ 1200
  • [10] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [11] ΚΑΥΚΑΡΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
  • [12] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΟΔΙΚΟ
  • [13] ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΝΕΚΡΟΙ
  • [14] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΕΚΡΗΞΗ
  • [15] ΕΔΕΚ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [16] ΧΑΚ ΠΕΜΠΤΗ
  • [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 10/07/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από δημοσκόπηση για το έργο της.Ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη δημοτικότητα του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.Μηδενιστική η στάση της αντιπολίτευσης τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Η κυβέρνηση επιτελεί συστηματικά και με συνέπεια έργο το οποίο θα διαπιστώσουν σύντομα οι πολίτες τονίζει ο Ανδρέας Χρίστου σχολιάζοντας επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

    Αν ο ΔηΣύ ενδιαφερόταν για την ενότητα θα συμμετείχε στο παγκύπριο συλλαλητήριο καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τονίζει ότι το συλλαλητήριο θα στείλει το μήνυμα της συμφιλίωσης και της ανάγκης για ειρήνη στην Κύπρο.

    Για πρώτη φορά χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι συμμετείχαν σε χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο για την ειρήνη στην κατεχόμενη Λεύκα.

    Εκατόν - οκτώ νομοσχέδια θα ψηφίσει σήμερα η Βουλή σε μαραθώνια συνεδρία.Το πρωί ψήφισε κατά πλειοψηφία νομοσχέδιο για παροχή τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών στα ποδοσφαιρικά σωματεία.

    Εντεκάμισι κιλά κάνναβης ανακάλυψε η αστυνομία σε διαμέρισμα στη Λευκωσία.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    Η κυβέρνηση, λαμβανομένου υπόψη ότι έχει ζωή μόλις τεσσάρων μηνών, είναι ικανοποιημένη από τη δημοσκόπηση για το έργο της, που δημοσιεύεται σήμερα στον πρωϊνό Τύπο, ιδιαίτερα από το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος, ωστόσο, διευκρίνησε ότι η δημοσκόπηση αυτή δεν διενεργήθηκε κατ' εντολή της κυβέρνησης.

    Οι δημοσκοπήσεις, είπε, αποτελούν εργαλείο για μελέτη, προσθέτοντας ότι υπάρχει προβληματισμός για κάποια θέματα και ότι σταδιακά, τα αποτελέσματα του έργου της κυβέρνησης θα γίνουν στους επόμενους μήνες, πιο ορατά στον κυπριακό λαό.

    Νέες έρευνες, ανέφερε, θα δείξουν ακόμη περισσότερη ικανοποίηση του κυπριακού λαού.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης χαρακτήρισε ταυτόχρονα μηδενιστική τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία, είπε, εκδηλώνει τη συνεχιζόμενη αμηχανία της, λόγω της αλλαγής στη διακυβέρνηση.

    Οσον αφορά την εκτίμηση ότι κυβερνά ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο κύριος Χρυσοστομίδης επεσήμανε ότι, με βάση τη δημοσκόπηση, τα τέσσερα πέμπτα του 45 τοις εκατό των ερωτηθέντων, προέρχονται από το χώρο του ΔηΣύ, ενώ μεγάλο ποσοστό από τους υπόλοιπους είναι οπαδοί του Ακέλ, οι οποίοι θεωρούν θετικό το γεγονός ότι συμμετέχει το κόμμα τους στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Σι-Ες-Μπι, για λογαριασμό της εφημερίδας "Η Σημερινή", το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της Δημοκρατίας φτάνει το 67 τοις εκατό. Ομως, ποσοστό 52,5 τοις εκατό δηλώνει μη ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 11 και 29 Ιουνίου, σε δείγμα χιλίων διακοσίων ατόμων.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΡΓΟ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν προσπαθεί να πωλήσει στο λαό εντυπώσεις και περιτυλίγματα, κατά την έκφρασή του, αλλά τόνισε κάμνει έργο υποδομής συστηματικά και με συνέπεια, κάτι το οποίο, είπε, θα διαπιστώσουν σύντομα οι πολίτες.

    Ο κύριος Χρίστου σχολιάζε από την Πάφο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, τις αναφορές της αντιπολίτευσης για ανυπαρξία κυβερνητικού έργου.

    Τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν κτίζει πάνω σε εντυπώσεις, αλλά επιζητεί την πρόοδο δια του ορθολογιστικού τρόπου επίλυσης των προβλημάτων.

    Συνθήματα και εντυπώσεις, είπε ο κύριος Χρίστου, δεν αφήνουν τίποτε πίσω τους, για αυτό και η προηγούμενη Κυβέρνηση, πρόσθεσε, απομακρύνθηκε τελικά με την ψήφο του λαού.

    [04] ΕΚΠΡΟ ΑΝΑΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι, εάν ο ΔηΣύ ενδιαφερόταν για την ενότητα, θα συμμετείχε στο παγκύπριο συλλαλητήριο καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής, στις 17 Ιουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, με ομιλητή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου του ΔηΣύ ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ενοχληθούν οι Τουρκοκύπριοι από τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι η διαγραφή της ιστορίας δεν θα οδηγήσει σε λύση.

    Τα μηνύματα στο συλλαλητήριο, πρόσθεσε, θα είναι ενωτικά, συμφιλίωσης και συνεργασίας, στο πλαίσιο της ένταξης μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μάλιστα ότι θα ήταν καλό σε αυτό το συλλαλητήριο να συμμετάσχουν και Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι επίσης είναι θύματα του πραξικοπήματος, της εισβολής και κατοχής.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι το συλλαλητήριο της δεκάτης- εβδόμης Ιουλίου έχει ως στόχο να διακηρύξει την αποφασιστικότητα όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, να επέλθει η συμφιλίωση και η ειρήνευση στον τόπο.

    Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα πρέπει να καταδικαστεί το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής.

    Σε δηλώσεις το πρωί στους δημοσιογράφους ο κύριος Χριστόφιας υπέδειξε ότι είναι δικαίωμα κάθε κόμματος να κάμει τις επιλογές του.

    Απαντώντας σε επικρίσεις του ΔΗΣΥ ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατοχή για να επιδείξουμε σεμνότητα.

    Ο κύριος Χριστόφιας ανακοίνωσε ότι στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν επίσης το Κίνημα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης και η Έπαλξη για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου.

    [06] ΛΕΥΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

    Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται σήμερα στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ειρήνη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κατεχόμενη Λεύκα.

    Η "Ορτάμ", σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, με τίτλο " Ανοίξτε όλες τις πόρτες ", γράφει ότι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι, Λατίνοι, Μαρωνίτες και Αρμένιοι, κραύγασαν, στα τουρκικά και ελληνικά, υπέρ της ειρήνης.

    Το συλλαλητήριο οργάνωσε χθες βράδυ η ομάδα πρωτοβουλίας για την ειρήνη, της περιοχή Λεύκας.

    [07] ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Με σύνθημα " Οχι στα διαβατήρια, όχι στη Σταχτοπουτική ώρα, όχι φραγμούς στις φιλίες " Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες συμμετείχαν χθες βράδυ σε εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, την πρώτη, που έγινε μςε πρωτοβουλία της γυναικείας οργάνωσης "Χάντς ακκρός δε Ντιβάϊτ".

    Οι Ελληνοκύπριες και οι Τουρκοκύπριες διατράνωσαν την αντίθεσή τους τόσο στην εμμονή του κατοχικού καθεστώτος για επίδειξη διαβατηρίων από Ελληνοκύπριους που περνούν το οδόφραγμα, όσο και στους ελέγχους, στους οποίους υπόκεινται οι Τουρκοκύπριοι από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

    [08] ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΚΥΠΡΙΑ

    Σοβαρό λάθος και υπέρβαση εξουσίας από πλευράς κάποιων χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση σε Τουρκοκυπρία να εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο κύριος Χρίστου είπε ότι η Κυβέρνηση στηλίτευσε αυτή την υπέρβαση εξουσίας με τον ποιό έντονο τρόπο και με το διορισμό ερευνώντος λειτουργού.

    Σημείωσε όμως πως αυτό δεν πρέπει να επισκιάσει την τεράστια εργασία όλων των κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες, πρόσθεσε, μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει τριάντα-πέντε χιλιάδες Τουρκοκύπριους.

    Απορρίπτουμε, τόνισε, αυτή την προσπάθεια καπήλευσης από πλευράς Ντενκτάς ή κάποιων άλλων που δεν βλέπουν το δάσος, κρυβόμενοι πίσω από το δέντρο.

    Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκοκύπρια δεν θα κινήσει τελικά αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας.

    Συναφώς προανήγγειλε ότι αύριο θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον πατέρα της Τουρκοκύπριας και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα πεισθεί να επανέλθει στην Κύπρο δια της κανονικής οδού την οποία, όπως παρατήρησε ο κύριος Χρίστου, επέλεξε η ίδια.

    [09] ΒΟΥΛΗ 1200

    Εκατόν-οκτώ νομοσχέδια, προτάσεις νόμου και κανονισμούς αναμένεται να ψηφίσει σήμερα η Βουλή στην τελευταία τακτική της συνεδρία, πριν από τις θερινές διακοπές.

    Τα περισσότερα νομοθετήματα αφορούν την εναρμόνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο λόγω της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή θα ασχοληθεί με τόσα πολλά νομοσχέδια.

    Η συνεδρία, που άρχισε το πρωί, θα συνεχισθεί το απόγευμα.

    Μεταξύ άλλων η Βουλή ψήφισε, κατά πλειοψηφία, νομοσχέδιο περί συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που προνοεί την παροχή τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών στα ποδοσφαιρικά σωματεία για να εναρμονισθούν με τα κριτήρια της Ουέφα.

    Πριν από τη ψήφιση του νομοσχεδίου διεξήχθη συζήτηση στην οποία πήραν μέρος βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

    Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη όπως τα ποδοσφαιρικά σωματεία προβούν σε ριζικές αλλαγές για εξυγίανση των οικονομικών τους και επιβίωση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

    Αναφέρθηκε επίσης ότι το συνολικό χρέος των σωματείων ανέρχεται στα 24 εκατομμύρια λίρες.

    Της συνεδρίας της Βουλής προεδρεύει ο βουλευτής Βάσος Λυσσαρίδης.

    [10] ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Δύο αδέρφια από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας συνελήφθησαν χθες βράδυ για υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, συνολικού βάρους εντεκάμισι σχεδόν κιλών.

    Προηγήθηκε αστυνομική έρευνα στην κατοικία ενός από τους δύο συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε στους αστυνομικούς πλαστική σακούλα, μέσα στην οποία υπήρχαν δύο νάιλον σακουλάκια, που περιείχαν ποσότητα φυτικής ύλης, που μοιάζει με κάνναβη.

    Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα του αδερφού του υπόπτου και στο πατάρι εντοπίστηκαν δύο κιβώτια, μέσα στα οποία υπήρχαν ορθογώνια τεμάχια συμπιεσμένης φυτικής ύλης, που επίσης μοιάζει με κάνναβη.

    Αρχικά συνελήφθησαν και τα δύο αδέρφια, για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση, αλλά ο δεύτερος αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε το ενοχοποιητικό εναντίον του.

    [11] ΚΑΥΚΑΡΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Προσήχθη πριν από λίγο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο Ανίκητος Αλεξάνδρου Παναγή, γνωστός ως Καυκαρής, ο οποίος συνελήφθη το πρωί ως ύποπτος για το φόνο του νυκτοφύλακα Σάββα Βασιλείου, πρίν απο τέσσερις ημέρες στο Αγρόκτημα Λανίτη, στο Φασούρι Λεμεσού.

    Ο Καυκαρής εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στο χωριό Ασώματος ύστερα από συνδυασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας Λεμεσού και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης.

    Ο ύποπτος βρισκόταν σε καλά καμουφλαρισμένη κρύπτη.

    Στην σκηνή εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως παπούτσια, τα οποία παραλήφθηκαν από την αστυνομία για επιστημονικές εξετάσεις.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων τεκμηρίων που πιθανόν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

    [12] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΟΔΙΚΟ

    Στη Βρετανία, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν το πρωί σε φοβερή καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων, νοτίως του Μάντσεστερ.

    Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Το τραγικό δυστύχημα συνέβη όταν συγκρούστηκαν μικρό λεωφορείο και τρία αυτοκίνητα.

    [13] ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΝΕΚΡΟΙ

    Στο Χόνγκ Κόνγκ, διώροφο λεωφορείο γεμάτο με μαθητές και εργαζόμενους έπεσε από γέφυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εικοσι-ένας άνθρωποι και να τραυματισθούν είκοσι.Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

    Το δυστύχημα έγινε σε πολυσύχναστο δρόμο του Χονγκ Κονγκ.

    Το λεωφορείο προσέκρουσε αρχικά σε νταλίκα, ξέφυγε από την πορεία του, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της γέφυρας και έπεσε από ύψος πενήντα μέτρων.

    Τμήμα του λεωφορείου σφηνώθηκε στη γη και τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκε να κόψουν με πριόνια κομμάτια του διαλυμένου σκελετού του, για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες που παγιδεύθηκαν.

    [14] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΕΚΡΗΞΗ

    Στις Φιλιππίνες τουλάχιστον έξι νεκροί και είκοσι τραυματίες, στην πλειονότητα παιδιά, είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί κοντά σε πολυσύχναστη αγορά, στο νότιο τμήμα της χώρας.

    Η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα ενεργοποίησης αυτοσχέδιου μηχανισμού, που τοποθετήθηκε σε υπαίθριο ηλεκτρονικό παιγνίδι.

    Τον Μάιο, και πάλι από έκρηξη βόμβας στην ίδια περιοχή, έχασαν τη ζωή τους δεκατρείς άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

    [15] ΕΔΕΚ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ αποφάσισε όπως το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριό του πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

    Η απόφαση ελήφθη χθες από το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος το οποίο όρισε την οργανωτική επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

    [16] ΧΑΚ ΠΕΜΠΤΗ

    Πτώση μηδέν κόμμα ογδόντα τοις εκατόν σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο αξιών Κύπρου, κλείοντας στις 84 κόμμα πενήντα-οκτώ μονάδες.

    Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις διακόσιες εξήντα χιλιάδες λίρες.

    [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από δημοσκόπηση για το έργο της.Ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη δημοτικότητα του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.Μηδενιστική η στάση της αντιπολίτευσης τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Η κυβέρνηση επιτελεί συστηματικά και με συνέπεια έργο το οποίο θα διαπιστώσουν σύντομα οι πολίτες τονίζει ο Ανδρέας Χρίστου σχολιάζοντας επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

    Αν ο ΔηΣύ ενδιαφερόταν για την ενότητα θα συμμετείχε στο παγκύπριο συλλαλητήριο καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τονίζει ότι το συλλαλητήριο θα στείλει το μήνυμα της συμφιλίωσης και της ανάγκης για ειρήνη στην Κύπρο.

    Για πρώτη φορά χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι συμμετείχαν σε χθεσινοβραδινό συλλαλητήριο για την ειρήνη στην κατεχόμενη Λεύκα.

    Εκατόν - οκτώ νομοσχέδια θα ψηφίσει σήμερα η Βουλή σε μαραθώνια συνεδρία.Το πρωί ψήφισε κατά πλειοψηφία νομοσχέδιο για παροχή τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών στα ποδοσφαιρικά σωματεία.

    Εντεκάμισι κιλά κάνναβης ανακάλυψε η αστυνομία σε διαμέρισμα στη Λευκωσία.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι το απόγευμα ο καιρός.Ωστόσο, νεφώσεις, που θα σχηματισθούν στο εσωτερικό και τα ορεινά, πιθανόν να φέρουν μεμονωμένες βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια παροδικά έως ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια τοπικά έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 26 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Σε μερικές περιοχές ενδέχεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 23 στα νότια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 11 July 2003 - 15:11:09 UTC