Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-03-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΕΚΧΑΡΝΤ ΣΧΕΔΙΟ
  • [03] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΡΗΝΗ
  • [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  • [05] ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ
  • [06] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • [07] ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΚΡΟΙ
  • [08] ΒΗΘΛΕΕΜ ΝΕΚΡΟΣ
  • [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΑΛΙ ΝΕΟ
  • [10] ΕΚΡΗΞΗ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [11] ΚΟΦΙΝΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ
  • [12] ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΨΕ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΑΘΗΝΑ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντάται αυτή την ώρα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Κύριο θέμα της συνάνατησης είναι η απάντηση που θα δώσει η Ελληνική κυπριακή πλευρά στον Κόφι Αναν, την ερχόμενη Δευτέρα, στη Χάγη.Αν δέχεται δηλαδή ή όχι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις τριάντα Μαρτίου, για την αποδοχή ή την απόρριψη του σχεδίου Αναν.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του, χθες βράδυ, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος περιορίστηκε να αναφέρει ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δήλωσε στο γενικό γραμματέα ότι στις δέκα Μαρτίου θα βρίσκεται στη Χάγη και η απάντηση θα δοθεί εκεί.

    Είπε επίσης ότι είχε ζητήσει από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να μη τοποθετηθούν στη χθεσινή συνεδρία, γιατί δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Κύπρου να γίνει γνωστή από πριν η στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυπριακή πλευρά.

    [02] ΕΚΧΑΡΝΤ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, αναμένει ότι στη Χάγη, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα είναι έτοιμοι να δηλώσουν εάν αποδέχονται ή όχι τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για το σχέδιο Ανάν, υπό την παρούσα, αναθεωρημένη του μορφή. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Φρετ Εκχαρντ, απαντώντας σε ερώτηση του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή κατά πόσο το σχέδιο Ανάν επιδέχεται αλλαγές. Ο κύριος Εκχαρντ είπε ότι ένας από τους λόγους της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα ήταν να γίνουν οι όποιες ρυθμισεις απαιτουνται για να καταλήξουν κάπου οι διαπραγματεύσεις.

    [03] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΡΗΝΗ

    Στην Τουρκία, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διαβεβαίωσε μέλη της πλατφόρμας Ειρήνη για την Κύπρο, ότι ο Ταγίπ Ερτογαν είναι αποφασισμένος να λύσει το Κυπριακό. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι αν ενταχθεί η Κύπρος χωρίς να λυθεί το Κυπριακό, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην Τουρκία αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

    Εθνικιστικοί σύνδεσμοι στα κατεχόμενα οργανώνουν αύριο συλλαλητήριο υπέρ της πολιτικής του Ραούφ Ντενκτάς, την ώρα που αυτός θα επιστρέφει από την Αγκυρα. Το συλλαλητήριο θα προσφωνήσει ο ίδιος ο Ντενκτάς, ο οποίος θα αναφερθεί στις αποφάσεις που λήφθηκαν με τους Τούρκους στρατιωτικούς και πολιτικούς για το δημοψήφισμα. Γονείς μαθητών κατήγγειλαν ότι ασκούνται πιέσεις και απειλές για πειθαρχικές ποινές σε περίπτωση που τα παιδιά τους δεν συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ στρατιωτικοί διατάχθηκαν να συμμετάσχουν με πολιτική περιβολή. Στο μεταξύ η πλατφόρμα Αυτή η χώρα είναι δική μας πραγματοποίησε χθες νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της αδιάλλακτης πολιτικής του Ντενκτάς.

    [05] ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ

    Δικοινοτική αιμοληψία για να σωθεί πεντάχρονη Τουρκοκύπρια που χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών άρχισαν το πρωί στο Λήδρα Πάλλας τουρκοκύπριοι και ελληνοκύπριοι. Η αιμοληψία, η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες, διοργανώνεται από δικοινοτικές ομάδες επαναπροσέγγισης, ενω την όλη προσπάθεια στηρίζουν τα Ηνωμένα Εθνη, οι Γιατροί του Κόσμου και το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα. Η πεντάχρονη Τζιαλέ Σακάογλου πάσχει απο λευχαιμία και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Οι αιμοδότες πρέπει να είναι ηλικίας δεκαοκτώ ως σαρανταπέντε χρόνων. Οπως ανέφεραν οι αρμόδιοι, όσοι εθελοντές έδωσαν δείγμα αίματος στο παρελθόν, είναι ήδη καταχωρημένοι στο αρχείο και δέν χρειάζεται να δώσουν ξανά αίμα.

    [06] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Αδιέξοδο φαίνεται να σημειώνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα του Ιράκ. Η Βρετανία υπέβαλε συμβιβαστική πρόταση, η οποία όμως θεωρήθηκε τέχνασμα, για να πεισθούν τα αναποφάσιστα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συνταχθούν με το αμερικανο-βρετανικό σχέδιο. Η Βρετανία προτείνει να δοθεί πρόσθετος χρόνος στο Ιράκ για να αφοπλιστεί, με την προυπόθεση να υιοθετηθεί απόφαση που θα ανοίγει τον δρόμο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης. Αντίθετα η Κίνα δεν θεωρεί απαραίτητη την υιοθέτηση νέας απόφασης για το Ιράκ και συντάσσεται με την κοινή διακήρυξη Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας, η οποία δεν δίδει πράσινο φως για πόλεμο κατά του Ιράκ.

    [07] ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΚΡΟΙ

    Ενδεκα παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατόν σαράντα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα, κατα την διάρκεια εισβολής του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για το πρακτορείο Ρόιτερ. Συμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί αφού η κατάσταση τριάντα τραυματιών θεωρείται κρίσιμη. Η εισβολή διενεργήθηκε σε αντίποινο για τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στη Χάϊφα, από την οποία σκοτώθηκαν δεκαπέντε πολίτες και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα.

    [08] ΒΗΘΛΕΕΜ ΝΕΚΡΟΣ

    Στο μεταξύ άλλος ένας παλαιστίνιος μέλος της Τζιχάντ σκοτώθηκε το πρωί στην Βηθλεέμ στην διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποίησαν εκκαθαριστική επιχείρηση σε συνοικία της πόλης με στόχο να συλλάβουν τον παλαιστίνιο.

    [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΑΛΙ ΝΕΟ

    Κατασβέστηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε στις αποθήκες παιγνιδιών της εταιρείας Σοφοκλή Ηλιάδη, στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η πυρκαγιά ξέσπασε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα και λόγω της έκτασής της δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπο έλεγχο, παρά μόνο στις πέντε το πρωί.

    Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Οι ζημιές δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί. Το εργοστάσιο καλύπτεται από ασφάλεια.

    [10] ΕΚΡΗΞΗ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Εκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε χθές βράδυ στη Λεμεσό, προκάλεσε αρκετές ζημιές στο αυτοκίνητο του Ανδρέα Σολωμού, 43 ετών, πωλητή σάντουϊτς. Η αυτοσχέδια βόμβα, τύπου υδροσωλήνα, τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα του Σολωμού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στην οδό Αγίας Φυλάξεως. Ελαφρές ζημιές υπέστη και δεύτερο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στον ίδιο χώρο.

    [11] ΚΟΦΙΝΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

    Εμπρησμός σημειώθηκε το πρωί και σε αυτοκίνητο στην Κοφίνου. Αγνωστοι έβαλαν φωτιά στο ημιφορτηγό του Γιάννη Γιάγκου, από την Μακράσυκα, κρεοπώλη και ειδικού πυροσβέστη. Στη σκηνή βρέθηκε εύφλεκτη ύλη και άλλα στοιχεία που εξετάζονται από την αστυνομία.

    [12] ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΨΕ

    Διεξάγεται αποψε στο στάδιο Ελευθερία ο τελικός του Φάιναλ Φόρ για το κύπελλο καλαθόσφαιρας ανδρών. Ο αγώνας θα αρχίσει στις οκτώ και άμεση ραδιοφωνική περιγραφή του θα μεταδίδεται απο το Τρίτο πρόγραμμα του Ρίκ.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 6 στα υψηλότερα ορεινά. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 75 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 60.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 6 March 2003 - 16:20:58 UTC