Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-02-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ
  • [03] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΠΙΟΣ
  • [05] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  • [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΡΕΝΟ
  • [07] ΚΟΡΕΑ ΝΕΚΡΟΙ
  • [08] ΧΑΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • [09] ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  • [10] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [11] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ
  • [12] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
  • [13] ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο Αλβαρο ντε Σότο δεν αποκλείει κατάθεση τρίτου σχεδίου Ανάν, συστήνει όμως υπομονή. Σε δηλώσεις στην Αγκυρα, ύστερα από συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ουγούρ Ζιγιάλ, ο Περουβιανός διπλωμάτης είπε ότι ο Γενικός Γρμματέας των Ηνωμένων Εθνών ελπίζει να υπάρξει αποτέλεσμα κατά την περιοδεία του στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα και το Κυπριακό να λυθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο κύριος Ντε Σότο επανέλαβε ότι δεν αναμένει πως η αλλαγή στην ηγεσία των Ελληνοκυπρίων θα επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ

    Το αργότερο ως αύριο, το Δημοκρατικό Κόμμα θα δώσει στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, τον κατάλογο με τα ονόματα που εισηγείται για υπουργοποίηση. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους, ύστερα από συνάντηση με τον κύριο Παπαδόπουλο, δήλωσε ότι διακαής επιθυμία του ΔΗΚΟ είναι η εικόνα της νέας κυβέρνησης να προσφέρει την πρώτη γεύση της αλλαγής, να ικανοποιεί το δημόσιο αίσθημα και να είναι αντάξια αυτών που ψήφισαν και αυτών που προσδοκούν πολλά. Ενα από τα στοιχεία της νέας κυβέρνησης, είπε, θα είναι η υπουργοποίηση πολιτικών, νεαρής ηλικίας. Ο κύριος Κλεάνθους διευκρίνησε εξάλλου ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να υπουργοποιηθεί.

    [03] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Επιστολή παραίτησης από τα καθήκοντα του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση απέστειλε χθες ο Γιώργος Βασιλείου στο Τάσσο Παπαδόπουλο. Σε δηλώσεις στο Τρίτο του Ρικ, ο κύριος Βασιλείου διευκρίνησε ότι είχε γνωστοποιήσει την απόφαση του να παραιτηθεί, πριν από ένα μήνα, ανεξαρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς το διαπραγματευτικό του έργο έχει τελειώσει. Ο κύριος Βασιλείου εξέφρασε ωστόσο ετοιμότητα, εάν του ζητηθεί, να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αφού το έργο της εναρμόνισης δεν έχει ολοκληρωθεί.

    [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΠΙΟΣ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στη χθεσινοβραδυνή συνεδρία του πολιτικού γραφείου του κόμματος δεν έθεσε θέμα διαγραφής στελεχών. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι επικράτησε η άποψη ότι θα πρέπει να συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο όπου θα γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, με βάση έκθεση που θα καταθέσει ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, και θα αξιολογηθούν τα αίτια καί τα αιτιατά.

    [05] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

    Ο βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα καί συναίνεση και όχι οι κυρώσεις και οι διαγραφές. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί είτε με διαγραφές, οπότε θα έχουμε την ενότητα των υπολοίπων, είτε μέσα από τη βάσανο της κριτικής με συναίνεση καί συμφιλίωση. Είπε επίσης ότι στη χθεσινοβρασυνή συνεδρία του πολιτικού γραφείου δόθηκε η εντύπωση ότι είχει διαγραφεί το θέμα των διαγραφών, καί ζήτησε να ξεκαθαριστεί το θέμα πρίν από τη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου.

    [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΡΕΝΟ

    Ο Αλέκος Μαρκίδης απέρριψε τις επικρίσεις του Προέδρου του Δησύ ότι ευθύνεται για την εκλογική αποτυχία του Γλαύκου Κληρίδη. Αντιστρέφοντας τα πυρά ο κύριος Μαρκίδης κατηγόρησε τον κύριο Αναστασιάδη για λανθασμένες επιλογές καί χειρισμούς. Αναφερόμενος στα επόμενα βήματά του ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι τα πρώτα μηνύματα δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του ζητούν συνέχεια του κινήματος, αλλά για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνουν συσκέψεις και μετά να ληφθούν αποφάσεις.

    [07] ΚΟΡΕΑ ΝΕΚΡΟΙ

    Στους εκατόν τριάντα τέσσερις έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πόλης Ταεγκού στη Νότιο Κορέα. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς ενενήντα εννέα ατόμων αγνοείται η τύχη. Εκατόν τριάντα έξι άτομα έχουν τραυματισθεί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι η πυρκαγιά τέθηκε από άτομο με ψυχικές διαταραχές. Μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι ένας άνδρας γύρω στα πενήντα θεάθηκε να βάζει φωτιά σε χάρτινο κουτί με εύφλεκτη ύλη και στη συνέχεια να το ρίχνει στο εσωτερικό του μετρό.

    [08] ΧΑΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Οργάνωσης Χαμάς πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες, στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Οχθη. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι ο Μοχάμεντ Μουρ, μέλος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι στρατιώτες περικύκλωσαν το σπίτι του Παλαιστίνιου και τον καλούσαν να παραδοθεί. Οταν όμως αρνήθηκε να το πράξει οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

    [09] ΔΡΟΜΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Ενταση και μικροεπεισόδια προκλήθηκαν το πρωί στον κυκλικό κόμβο Κοφίνου. Αιτία η αποκοπή των αυτοκινητόδρομων Λεμεσού και Λευκωσίας προς Λάρνακα απο τους συγγενείς των αδελφών Νικόλα και Κυριάκου Συνέση, τριάντα-ενός και είκοσι-επτά ετών αντίστοιχα, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από το περασμένο Σάββατο. Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η αστυνομία δέν έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες και δέν έχει διαθέσει όλα τα μέσα που διαθέτει για τον εντοπισμό των αγαπημένων τους προσώπων. Μικροεπεισόδια προκλήθηκαν όταν άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να απομακρύνουν τα οχήματα και τα τρακτέρ. Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα, ενω ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω απο την περιοχή. Η διακοπή της κυκλοφορίας άρχισε στις ένδεκα το πρωί και διήρκησε τριάντα περίπου λεπτά.

    [10] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Εβδομηντάχρονος από τον Πωμό, ο Θεόδωρος Ηροδότου σκοτώθηκε στις επτάμιση το πρωί στο δρόμο Πόλης Χρυσοχούς - Πωμού, σε νέο οδικό δυστύχημα. Ο Ηροδότου επέβαινε μοτοποδηλάτου το οποίο κάτω απο συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το οποίο ερχόταν απο την αντίθετη κατεύθυνση και το οποίο οδηγούσε ο Ανδρέας Χρήστου πενήντα χρόνων απο τη Λεμεσό.

    [11] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ

    Απεβίωσε σε ηλικία εξηντα - εννέα ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Νίκος Μουστάκας, από το Παραλίμνι. Η κηδεία του θα γίνει στις δύο και τριάντα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι. Σε ηλικία ενενήντα ετών απεβίωσε επίσης η αγωνίστρια Ελένη Παπακώστα απο τη Χλώρακα. Η κηδεία της για γίνει στις τρείς το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα. Εξάλλου στις τρείς το απόγευμα θα τελεστεί στο Πεντάκωμο και η κηδεία της Κυριακής Ιατρού μητέρας του αγωνιστή Λουκά Ιατρού απο το Λευκόνοικο. Η Κυριακή Ιατρού απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία ογδονταέξι ετών.

    [12] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    Επαναρχίζει απόψε το Τσιάμπιονς λήγκ, μετά τη διακοπή της διοργάνωσης λόγω του χειμώνα. Το ΡΙΚ ΕΝΑ θά μεταδώσει απ'ευθείας τον αγώνα Ρόμα-Βαλένθια, που αρχίζει στις 9 καί 45. Εξάλλου γύρω στα μεσάνυκτα, θα προβληθούν στιγμιότυπα από τους αλλους τρείς αγώνες της διοργάνωσης.

    [13] ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ

    Με τη διεξαγωγή τεσσάρων συναντήσεων αρχίζει σήμερα η τέταρτη αγωνιστική του Ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Κύπρου. Οι συναντήσεις είναι: Τσίρειο στάδιο: Απόλλων-ΑΕΚ στάδιο ΓΣΠ: ΑΠΟΕΛ-Αρης Γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος: Ανόρθωση- Εθνικός Ασσιας και Δημοτικό στάδιο Παραλιμνίου: Ενωση Νέων Παραλιμνίου-ΠΑΕΕΚ Κερύνειας. Οι αγώνες αρχίζουν στις επτά το βράδυ εκτός από τον αγώνα Ενωσης Νέων Παραλιμνίου-ΠΑΕΕΚ, που αρχίζει στις 3 καί 30 το απόγευμα. Αμεση ραδιοφωνική περιγραφή όλων των αγώνων θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, πέντε έως έξι μποφόρ και η θάλασσα θα είναι κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους οκτώ στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και θα πέσουν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ισχυροί, έως πολύ ισχυροί, πέντε έως έξι μποφόρ και κατά διαστήματα έως επτά μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους οκτώ στα παράλια και στο μηδέν στα υψηλότερα ορεινά.

    Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 40 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 30.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 18 February 2003 - 14:46:17 UTC