Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-02-14

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΝ ΚΑΘΟΔΟΣ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΝ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΡΙΚ
  • [04] ΠΡΟΕΚΛΟ ΤΕΛΟΣ
  • [05] ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [06] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [07] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [08] ΚΟΥΤΣΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [09] ΛΥΣΗ ΔΩΡΗΤΕΣ
  • [10] ΗΠΑ ΙΡΑΚ ΕΝΙΣΧ
  • [11] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
  • [12] ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΠ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΝΑΝ ΚΑΘΟΔΟΣ

    Οριστικοποιήθηκε για το τέλος Φεβρουαρίου η κάθοδος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνων Κόφι Ανάν στην Κύπρο, όπως επιβεβαίωσε ψες στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπός του, Φρεντ Εκχαρτ. Ο κύριος Εκχαρντ δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία επίσκεψης του γενικού γραμματέα, αλλά το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο Κόφι Ανάν θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα βρίσκεται στην περιοχή από τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε θα επισκεφθεί την Αγκυρα, ενώ στις 25 του ιδίου μηνός θα μεταβεί στην Αθήνα. Ο κύριος Εκχαρτ είπε ότι η επίσκεψη Ανάν στην περιοχή γίνεται με την προοπτική να φέρει την αναζήτηση μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού σε αποφασιστική ολοκλήρωση, έως τις 28 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπεται στο αναθεωρημένο του σχέδιο της δεκάτης Δεκεμβρίου.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΝ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι παρά τις δραματικές εξελίξεις στο Ιράκ, ο Κόφι Ανάν θεωρεί το Κυπριακό τόσο σοβαρό θέμα, ώστε θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 26 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι ο Κόφι Ανάν, δεν έρχεται για διακοπές, κατά την έκφρασή του, αλλά, για να διαπραγματευθεί επίλυση του Κυπριακού.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΡΙΚ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δεν είναι γεγονός που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είπε επισης ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, είναι έτοιμος να συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα και να διαπραγματευθεί μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλούσε σε διακαναλική συνέντευξη που μεταδόθηκε ψες από το ΡΙΚ, το Μέγα και τον Αντέννα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα έχει στόχο να κάμψει την αδιαλλαξία του Ραούφ Ντενκτάς.

    [04] ΠΡΟΕΚΛΟ ΤΕΛΟΣ

    Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία, ενόψει των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Απο τα μεσάνυχτα απαγορεύονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, η πολιτική διαφήμιση και γενικά όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες.

    [05] ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας ή εκπρόσωποί τους προέβησαν το πρωί σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ. Ο Χρίστος Στυλιανίδης, εκ μέρους της κίνησης στήριξης της υποψηφιότητας του προέδρου Κληρίδη, τόνισε ότι τις εξελίξεις που παρουσιάζονται σήμερα τίς περιμέναμε με αγωνία για τριάντα χρόνια και εξέφρασε λύπη που κάποιοι λόγω των εκλογών προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν. Αντίθετα, σημείωσε ο κύριος Στυλιανίδης, μπροστά στα γεγονότα αυτά, ο λαός θα ήθελε την πολιτική ηγεσία μονιασμένη.

    [06] ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Νίκος Κατσουρίδης εκ μέρους του Τάσσου Παπαδόπουλου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κύριος Παπδόπουλος, είπε ο κύριος Κατσουρίδης, είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και έχει δεσμευτεί ότι η λύση του κυπριακού θα είναι η πρώτη καί σταθερή επιδίωξή του. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ανάν ο κύριος Κατσουρίδης ανέφερε ότι είναι καλοδεχούμενη. Σημείωσε ωστόσο ότι από μόνη της η επίσκεψη δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως λύση.

    [07] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί μια καινούργια επιλογή, η οποία προσφέρει συνέχεια σωστής στρατηγικής στο κυπριακό πρόβλημα. Ταυτόχρονα, είπε, προσφέρει προσπάθεια για έγκαιρη προετοιμασία της οικονομίας και της κοινωνίας για την επερχόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ανάν είπε ότι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι αμετάθετος στόχος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Γενικού Γραμματέα είναι να επιτύχουν λύση εντός των προσεχών ημερών.

    [08] ΚΟΥΤΣΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία, Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού χαρακτήρισε ιστορικές τις εκλογές γιατί βάζουν μπροστά μας δύο στρατηγικές για λύση του Κυπριακού. Η μια επιλογή, είπε, είναι η επίλυση του κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, ενώ η άλλη επιλογή είναι να λύσουμε το Κυπριακό μέσα από την ένταξή μας ως Κυπριακή Δημοκρατία, με την ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ευρωπαϊκών αρχών, εντάσσοντας και τους Τουρκοκύπριους σε μια ενωμένη Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατό.

    [09] ΛΥΣΗ ΔΩΡΗΤΕΣ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης δωρητών για χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού. Την πρόθεση των Δεκαπέντε να στηρίξουν την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για παροχή οικονομικής βοήθειας στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο, ανακοίνωσαν χθες βράδυ η ελληνική προεδρία και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα. Εξέφρασαν ταυτόχρονα την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να οργανώσει αυτή τη διάσκεψη, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού.

    [10] ΗΠΑ ΙΡΑΚ ΕΝΙΣΧ

    Συνεχίζεται η αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου. Μοίρα μαχητικών Εφ-15, στην οποία μετέχουν δεκαοκτώ ως εικοσιτέσσερα αεροσκάφη, αναχωρεί απόψε από την αεροπορική βάση της Βιρτζίνια, με σκοπό να ενισχύσει τις υπόλοιπες αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στο Ιράκ, ενόψει του πολέμου κατά της Βαγδάτης.

    [11] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

    Θρίαμβος για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Η Αέλ κατέκτησε ψες τον τίτλο της πρωταθλήτριας νότιας περιφέρειας Ευρώπης, κερδίζοντας στον τελικό, που διεξήχθη στη Λεμεσό, την Ιγκογκέα Βοσνίας με ενενήντα δύο - ογδόντα δύο. Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ομάδα που κερδίζει ευρωπαϊκό τίτλο. Στην ίδια διοργάνωση, ο Απόλλων κατέκτησε την τρίτη θέση, αφού νίκησε στο μικρό τελικό τη Γουέστ Πετρόμ Ρουμανίας με εβδομήντα εννέα - εξήντα πέντε.

    [12] ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΠ

    Η Ρωσία κατέκτησε το 7ο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργάνωσε η ΚΟΠ, νικώντας ψες στον τελικό, στο Τσίρειο στάδιο, τη Ρουμανία με 4-2. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Σλοβακία η οποία νίκησε το απόγευμα στον μικρό τελικό στο ΓΣΖ την Εθνική Κύπρου με 3-1.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά θα πέσουν βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, στους 15 στα νότια και τα δυτικά και στους τρείς στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα εμφανίζονται τοπικές νεφώσεις.

    Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 40 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 30.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 14 February 2003 - 16:06:56 UTC