Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-01-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΠΡΙΓΚΙΝ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [03] YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
  • [04] ΚΑΤΣΟΥ ΚΙΣΟΣ
  • [05] ΜΙΧΟΣ ΟΛΑ
  • [06] ΘΕΡΜΑΝΣΗ
  • [07] ΣΥΛΛΑΛΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΧΟ
  • [08] ΑΓΓΛΟΣ ΑΠΑΤΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΛΒΑΡΟ ΑΘΗΝΑ

    Εντονη διπλωματική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Αθήνα για το Κυπριακο. Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος μετέβη χθες το βράδυ στην ελληνική πρωτεύουσα συναντάται το απόγευμα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου. Συνάντηση με τον κύριο Παπανδρέου θα έχει σήμερα και ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Κύπρο νωρίς το απόγευμα. Στην Αθήνα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τζιζόφ, ο οποίος θα συναντηθεί στις έξι το απόγευμα με τον Ελληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Ο κύριος Τζιζόφ αναμένεται να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και με τον Αλβαρο ντε Σότο.

    Ο ντε Σότο επιστρέφει στην Κύπρο αύριο το πρωί και το απόγευμα θα παραστεί στη νέα συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    [02] ΠΡΙΓΚΙΝ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Την υποστήριξη της Ρωσίας στην εξεύρεση δίκαιης και μόνιμης λύσης του Κυπριακού εξέφρασε το πρωϊ στον Πρόεδρο Κληρίδη ο ειδικός αντιπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για το Κυπριακό Βλαδιμίρ Πρίγκιν. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κύριος Πρίγκιν είπε ότι η όποια λύση θα πρέπει να είναι στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα όλων των Κυπρίων και να διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής Κυβέρνησης προς τη Ρωσική για την συμπαράσταση που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει για επίλυση του Κυπριακού.

    [03] YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

    Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνει στο ξενοδοχείο Χίλτον από τις εννέα το πρωϊ μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Υποψηφιότητες θα υποβάλουν ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο Πρόεδρος του Δήκο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού και ο Αλέκος Μαρκίδης. Αναμένεται επίσης ότι θα υποβληθούν και άλλες ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Το πρώτο Κανάλι της τηλεόρασης του ΡΙΚ θα συνδεθεί με το ξενοδοχέδιο Χίλτον από τις εννέα το πρωϊ για απ ευθείας μετάδοση της υποβολής των υποψηφιοτήτων.

    [04] ΚΑΤΣΟΥ ΚΙΣΟΣ

    Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης ανέφεε ότι η συστράτευση του Κισός με τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου για αλλαγή και εκσυγχρονισμό στην κυπριακή κοινωνία, αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη.

    [05] ΜΙΧΟΣ ΟΛΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι έχει καί δικαίωμα αλλά καί υποχρέωση να υπερασπίζεται την κυβέρνηση. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει ανοίξει οποιοδήποτε θέμα, απλώς απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Ο κύριος Παπαπέτρου απέρριψε τις επικρίσεις για την χθεσινή του δήλωση ότι αν εκλεγεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα οριστικοποιηθεί η ντε φάκτο διχοτόμηση, και επανέλαβε ότι η εκτίμησή του βασίζεται στο πολιτικό παρελθόν του Προέδρου του Δήκο, ο οποίος έχει απορρίψει όλα τα σχέδια τα οποία είχαν παρουσιαστεί κατα καιρούς. Σε άλλες δηλώσεις ο κύριος Παπαπέτρου χαρακτήρισε αχρείαστες απρέπειες τις πρωϊνές δηλώσεις στο Τρίτο του Ρικ του πρώην βουλευτή του Κισός Δημήτρη Ηλιάδη με τις οποίες είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνη τη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό. Ο εκπρόσωπος αντέκρουσε επίσης τους ισχυρισμούς του Τάσσου Παπαδόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός του σκληροπυρηνικού που του αποδίδεται, περιέχεται σε άρθρο κύπριου δημοσιογράφου που αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του "Μπι-Μπι-Σι" και ανέφερε ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται στον κύριο Παπαδόπουλο από δημοσιογράφο του "Μπι-Μπι-Σι".

    [06] ΘΕΡΜΑΝΣΗ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία την πρόταση του Υπουργείου Εμπορίου για το πετρέλαιο θέρμανσης. Με βάση την πρόταση θα κατατεθεί σχετικός κανονισμός στη βουλή για μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά επτά σεντ το λίτρο συν ένα σεντ που αντιστοιχεί για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Ετσι από τα 31 κόμμα 6 σεντ το λίτρο που πωλείται σήμερα το πετρέλαιο, θα πωλείται 23 κόμμα 6 σεντ.

    [07] ΣΥΛΛΑΛΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΧΟ

    Τρακόσια μέχρι επτακόσια άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακο τύπο, στο χθεσινό εθνικιστικό συλλαλητήριο που δοργάνωσε το Εθνικο Λαϊκό Κίνημα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ο Τύπος γράφει, επίσης, ότι το σημερινό συλλαλητήριο που προγραμματίστηκε από το ίδιο Κίνημα στην κατεχόμενη Μόρφου αναβλήθηκε. Η Κύπρις γράφει ότι τα περισσότρα άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αμμοχώστου ήταν μέλη της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.

    [08] ΑΓΓΛΟΣ ΑΠΑΤΗ

    Βρετανός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, συνελήφθη για διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης ποσού πέραν του μισού εκτομμυρίου λιρών, με απάτη. Σύμφωνα με καταγγελία δύο πολιτών από τη Λάρνακα και τη Λεμεσό, ο ύποπτος εισέπραξε από αυτούς πεντακόσιες πέντε χιλιάδες στερλίνες και τρακόσιες χιλιάδες δολλάρια, αντίστοιχα, κατά τα χρόνια 1999 έως 2003, για να τα επενδύσει στο εξωτερικό. Ο βρετανός, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, διέθεσε τα χρήματα για δικούς του σκοπούς και παρουσίαζε στις συναλλαγές με τους δυο παραπονούμενους πλαστά έγγραφα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί μέτριοι, τριών και παροδικά τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια και ανατολικά παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους επτά στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και σε μερικές περιοχές, αναμένεται να σχηματισθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους οκτώ στα παράλια και στον ένα βαθμό στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 16 January 2003 - 13:13:13 UTC