Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-01-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΣΥΛΛΟΥ-ΤΟΡΝΑ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΘΚΙΑ
  • [05] ΦΑΝΤΗΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΧΙ
  • [07] ΕΡΤΟΓΑΝ
  • [08] ΜΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ
  • [09] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΤΩ
  • [10] ΑΣΦΥΞΙΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

    Ο Αλέκος Μαρκίδης θα δώσει σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που ηγέρθησαν σε σχέση με την υποψηφιότητά του. Ο κυριος Μαρκίδης αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ξεκαθαρίσει εάν θα παραμείνει στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ή εάν θα παραιτηθεί. Το θέμα της συμμετοχής του στη διαπραγματευτική ομάδα έχει ήδη αποσαφηνιστεί, αφού ο Πρόεδρος Κληρίδης του ζήτησε να παραμείνει στην ομάδα. Η δημοσιογραφική διάσκεψη του κυρίου Μαρκίδη, που θα αρχίσει στις πέντε το απόγευμα, θα μεταδίδεται απευθείας απο το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ.

    [02] ΣΥΛΛΟΥ-ΤΟΡΝΑ ΤΡΙΤΟ

    Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού απέρριψαν τα περι συγκρότησης μετώπου υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέκου Μαρκίδη, αλλά δεν κρύβουν την αγωνία τους για τον κίνδυνο να κατέλθει διασπασμένος ο Δησύ στις εκλογές. Οι βουλευτές Δημήτρης Συλλούρης και Νίκος Τορναρίτης, μιλώντας στο τρίτο, είπα ότι η συμμετοχή επτά βουλευτών του Δησύ σε δείπνο χθες βράδυ σε γνωστό κέντρο της πρωτεύουσας σχετιζόταν με σύναξη για την γιορτή του συναδέλφου τους Πρόδρομου Προδρόμου. Μαζί τους ήταν επίσης οι Ιωνάς Νικολάου, Σωτήρης Σαμψών, Χριστόδουλος Ταραμουντάς και Αντώνης Καράς. Στο δείπνο, είπαν, όπως ήταν φυσικό, ήταν διάχυτος ο προβληματισμός για το γεγονός ότι δύο ιστορικά στελέχη του Δησύ ήταν υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι δικαίωμα του καθενός μέχρι τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κόμματος το προσεχές Σάββατο να εκφράζει τις απόψεις του για τις προεδρικές εκλογές. Μετά, πρόσθεσε, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κύριος Αναστασιάδης ο οποίος μετέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό δείπνο μεταξύ στελεχών του Δησύ ανέφερε ότι δεν έχει υπόψην να αποφάσισαν οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που υπαγορεύει η ιστορικότητα των στιγμών.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΘΚΙΑ

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αντρέας Χρήστου κατηγόρησε τον Δησύ για αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία και έκανε λόγο για κρίση ηγεσίας και πολιτικής και για πολιτικά παιγνίδια. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι το κόμμα του εκτιμά ότι δεν προδιαγράφονται ραγδαίες εξελίξεις και ότι στόχος αυτών που τίς επικαλούνται είναι για να δικαιολογούν την υποψηφιότητα Κληρίδη. Κατηγόρησε επίσης την κυβερνητική παράταξη ότι με επικοινωνιακή τακτική προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα εσωτερικής πολιτικής. Ο κύριος Χρήστου εξέφρασε την άποψη ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μπορέσει με περισσότερη ευρηματικότητα καί αξιοσύνη να διαπραγματευθεί όλα τα θέματα καί να πετύχει κάποια διευθέτηση.

    [05] ΦΑΝΤΗΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φάντης εξέφρασε την άποψη ότι τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε να συναινέσουν ώστε ο Πρόεδρος Κληρίδης να είναι εκείνος που θα θέσει την υπογραφή του σε μια αποδεκτή συμφωνία για το Κυπριακό. Ο κύριος Φάντης ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη είπε ότι αυτό θα ήταν μια ηθική, δίκαιη αναγνώριση και ανταμοιβή στη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Εθνικό μας θέμα. Ο κύριος Φάντης είπε ότι ο ίδιος και όπως πιστεύει και όλος ο κυπριακός λαός, θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΧΙ

    Σε αποκάλυψη- βόμβα προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς δηλώνοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση στο Κυπριακό. Με τίτλο "η Τουρκία δεν βλέπει το έγγραφο ως βάση" η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί αναφέρεται σε τηλεοπτική συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και γράφει ότι ο κύριος Γιακίς είπε ότι η Τουρκία είναι ικανοποιημένη από τη στάση του Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό, το οποίο, ωστόσο, πρόσθεσε δεν είναι θέμα του τουρκοκύπριου ηγέτη αλλά όλων.

    [07] ΕΡΤΟΓΑΝ

    Αντίθετα με τον Γιασάρ Γιακίς, ο ηγέτης του Κομματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, δήλωσε ότι απαιτείται διαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο κύριος Ερτογαν είπε ότι για να επιτευχθεί συμφωνία και για να μετατραπεί η Κύπρος σε νησί ειρήνης, θα πρέπει να υπάρχει θέληση για συνεννόηση και από τις δύο πλευρές και θα πρέπει το σχέδιο Αναν να τύχει διαπραγμάτευσης προκειμένου να φθάσουμε κάπου. Ο κύριος Ερτογαν ισχυρίστηκε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς είναι υπέρ των συνομιλιών και εξέφρασε την ευχή να προκύψει απ' αυτές κάποιο αποτέλεσμα. Επανέλαβε επίσης ότι δεν πιστεύει στην τακτική του "δώσε και ξεμπέρδευε".

    [08] ΜΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

    Ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν άλλους δυο παλαιστινίους στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας καθώς συνεχίζονται επιχειρήσεις εναντίον των παλαιστινίων ύστερα από τις τελευταίες δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, στις οποίες σκοτώθηκαν είκοσι δύο ισραηλινοί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ένα από τα θύματα πυροβολήθηκε σε εβραϊκό οικισμό στη Γάζα καθώς παρακολουθούσε τους ισραηλινούς στρατιώτες. Ο δεύτερος πυροβολήθηκε την ώρα που ο ισραηλινός στρατός γκρέμιζε σπίτι παλαιστινίου στη πόλη Τουλκάρεμ της Δυτικής Οχθης.

    [09] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΤΩ

    Ανακοινώθηκε στο Ντουμπάϊ ότι η Οργάνωση πετρελαιοπαραγωγών χωρών συνέρχεται έκτακτα στη Βιέννη στις 12 Ιανουαρίου για να αποφασίσει για το ποσοστό αύξησης της παραγωγής πετρελαίου ώστε να επιτευχθεί μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου. Ο Υπουργός Πετρελαίου του Κουβέϊτ Σεϊχης Αλ Σαμπάχ δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά ένα με ενάμιση εκατομμύριο βαρέλια.

    [10] ΑΣΦΥΞΙΑ

    Τραγικό θάνατο από ασφυξία βρήκε ψες κάτοικος Λάρνακας, ηλικίας σαράντα δύο χρόνων, ο Μάριος Χίννης, ο οποίος διέμενε μόνος σε διαμέρισμα. Η ασφυξία προήλθε από καπνό που δημιουργήθηκε όταν μια πολυθρόνα άρπαξε φωτιά από αναμμένη θερμάστρα. Ανδρες της Πυροσβεστικής παραβίασαν την είσοδο του διαμερίσματος, όταν διαπιστώθηκε ότι από αυτό έβγαινε καπνός, έσβησαν την καιόμενη πολυθρόνα και προσπάθησαν να συνεφέρουν τον Μάριο Χίννη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά λόγω αυξημένης υγρασίας στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας τοπικά θα δημιουργηθούν παροδικές νεφώσεις, καθώς και αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί μέτριοι, τριών και παροδικά στις προσήνεμες περιοχές έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 8 January 2003 - 20:19:00 UTC