Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-11-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
  • [02] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [05] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
  • [06] ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΑΦΑΤ
  • [07] ΙΡΑΚ ΒΟΥΛΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιεί ο πρόεδρος Κληρίδης, ενόψει της υποβολής το απόγευμα του σχεδίου Ανάν για λύση του Κυπριακού. Νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σύσκεψη με τους στενούς του συμβούλους, Αλέκο Μαρκίδη, Ιωάννη Κασουλίδη, Μιχάλη Παπαπέτρου και Παντελή Κούρο. Της σύσκεψης, διάρκειας μιας ώρας, ακολούθησε δεύτερη στην παρουσία αυτή τη φορά και του πρεσβευτή της Ελλάδας Χρίστου Παναγόπουλου. Στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος Κληρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το σχέδιο Ανάν θα επιδοθεί στον πρόεδρο Κληρίδη στις πέντε το απόγευμα από τον Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, αναμένεται στην Κύπρο γύρω στις δύο μετά το μεσημέρι. Την ίδια ώρα ο βοηθός γενικός γραμματέας σερ Κίραν Πρέντερκαστ θα επιδώσει το σχέδιο στο σύμβουλο του Ντενκτάς, Εργκιούν Ολγκιούν, στη Νέα Υόρκη. Το σχέδιο θα επιδοθεί και στους μονίμους αντιπροσώπους των τριών εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Το ΡΙΚ θα μεταδώσει από τις τέσσερις και πενήντα έως τις έξι το απόγευμα έκτακτο επικαιρικό πρόγραμμα με απευθείας συνδέσεις με το Προεδρικό Μέγαρο.

    [02] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τόνισε ότι Λευκωσία και Αθήνα προβαίνουν στις τελευταίες προετοιμασίες εν όψει της υποβολής του σχεδίου λύσης του Κυπριακού. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπισθεί με υπομονή, ψυχραιμία και σταθερότητα. Είναι ώρα ευθύνης και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Ο κύριος Παπαπέτρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετα την υποβολή του σχεδίου θα δοθεί χρόνος για διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα είναι απεριόριστος. Είπε επίσης ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας για μελέτη του σχεδίου και τοποθέτηση. Ο Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν η τουρκική πλευρά δεν εμμείνει στις αδιάλλακτες θέσεις της, οι 28 ημέρες που απομένουν έως την διάσκεψη κορυφής της Κοπεγχάγης είναι αρκετές για επίτευξη συμφωνίας, αφού όλα τα θέματα έχουν συζητηθεί κατά κόρον.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη είχε το πρωί ο πρόεδρος της Επαλξης για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πληροφορίες για το περιεχόμενο του σχεδίου Ανάν, ο κύριος Χρυσοστομίδης χαρακτήρισε κρίσιμη την καμπή την οποία διέρχονται το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Συνέστησε ενότητα και ομοψυχία, ούτως ώστε, σε συνεργασία και με την Ελλάδα, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει ο Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, σήμερα αναμένεται ότι θα του αφαιρεθεί και το δεύτερο σωληνάκι, που συσσωρεύει τα υγρά στους πνεύμονες. Ο στενός σύμβουλος του Ντενκτάς, Εργκιούν Ολγκιούν, ερωτηθείς για το σχέδιο Ανάν, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες στον τύπο υπάρχουν σημεία που δεν ικανοποιούν την τουρκική πλευρά. Ο Ολγκιούν ανέφερε πως ο Ντενκτάς θα αρχίσει να το μελετά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στα κατεχόμενα, με αρμοδίους της Τουρκίας, της ψευδοκυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

    [05] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

    Αεροπορική τραγωδία στις Φιλιππίνες. Δεκαοκτώ άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε συντριβή μικρού εροσκάφους, ένα μόλις χιλιόμετρο από τις ακτές της Μανίλας. Τα συνεργεία διάσωσης κατόρθωσαν να ανασύρουν βαρειά τραυματισμένους 16 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος τύπου Φόκερ, με 29 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι λίγο μετά την απογείωσή του αεροσκάφους από το αερδρόμιο της Μανίλας, είδαν να βγαίνει καπνός από τον αριστερό του κινητήρα.

    [06] ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΑΦΑΤ

    Την απέλαση του Γιάσερ Αραφατ ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Μετά τη χθεσινή δολοφονία πέντε Ισραηλινών από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να εξορίσει τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, διότι, όπως είπε, ενθαρρύνει την τρομοκρατία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό θα μπορεί να γίνει στον κατάλληλο χρόνο. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η εκδίωξη του Αραφατ θα γίνει όταν η εκστρατεία για την εκδίωξη του Σανταμ Χουσέιν θα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Ο πρωθυπουργός Αριέλ Σιαρόν πάντως υποσχέθηκε στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι δεν θα βλάψει τον Γιάσερ Αραφατ.

    [07] ΙΡΑΚ ΒΟΥΛΗ

    Το Κοινοβούλιο του Ιράκ συνέρχεται το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρία, για να μελετήσει το νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θέτει προθεσμία μιας εβδομάδας στην ιρακινή κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στην αξίωση για παράδοση των όπλων μαζικής καταστροφής. Η Ουάσιγκτον έσπευσε για μια ακόμη φορά χθες να προειδοποιήσει τη Βαγδάτη ότι σε περίπτωση που απορρίψει τους όρους που τίθενται, η πολεμική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Πάντως ο Αιγύπτιος υπουργός εξωτερικών, ύστερα από έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, δήλωσε ότι η Βαγδάτη φαίνεται να προσανατολίζεται σε αποδοχή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί, πέντε μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης. Η θερμοκρασία, 23 βαθμοί στο εσωτερικό και τα παράλια και 10 στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά αργά τη νύκτα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 5 στα ψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε ολες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 11 November 2002 - 22:27:40 UTC