Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [02] ΚΟΣΗΣ
  • [03] ΚΟΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [04] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ
  • [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [06] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [07] ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ
  • [08] ΟΠΑΔΟΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
  • [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΑΕΚ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Ο Αρχηγός της Αστυνομίας υπέβαλε στον Πρόεδρο Κληρίδη την παραίτηση του το πρωϊ. Κληθείς να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι αυτοί αναφέρονται στην επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο. Ο Αρχηγός Αστυνομίας απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο επέδωσε στον Πρόεδρο Κληρίδη φάκελο με κατηγορίες εναντίον του παραιτηθέντος Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Κόση. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κύριος Αγγελίδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή παραίτηση του κυρίου Κόση και τα τεκταινόμενα στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα. ''Δεν έχω να πω τίποτα'', είπε. Ερωτηθείς αν είναι ''ευτυχής'' για την παραίτησή του ο κύριος Αγγελίδης είπε: ''Είμαι ευτυχέστατος γιατί το μέτωπο μου είναι καθαρό σαν κρύσταλλο''. Ο κύριος Αγγελίδης μετέβη στο Προεδρικό λίγο πριν από τις οκτώ το πρωϊ και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκεσε πάνω από μια ώρα.

    [02] ΚΟΣΗΣ

    Χθες υπέβαλε την παραίτηση του και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικος Κόσης, αλλά οι λόγοι της παραίτησης του παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστοι. Σύμφωνα ωστόσο με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παραίτηση φαίνεται, μεταξύ άλλων, να σχετίζεται με στοιχεία που παρέδωσε χθες στο Προεδρικό ο αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης και τα οποία αφορούν τον κύριο Κόση και μέλος της οικογένειάς του.

    [03] ΚΟΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο ίδιος κύριος Κόσης απέφυγε να αποκαλύψει τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Επί του παρόντος, είπε, δεν πρόκειται να δώσει τους λόγους ή να αφήσει υπονοούμενα, λέγοντας ότι εναπόκειται στον Πρόεδρο Κληρίδη αν θα τους κοινοποιήσει.

    [04] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ

    Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας αναφορικά με το σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα ανέφερε με πρωϊνές δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης. Ο κύριος Μαρκίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί πλήρως. Πρόσθεσε ότι θα αποτελούσε λύση απελπισίας ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για το σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα, και τόνισε ότι λόγω της φύσης της υπόθεσης είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της αστυνομίας και των τελωνείων, υπό την εποπτεία της Γενικής Εισαγγελίας, για εξιχνίασή της. Ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι είναι θέμα τιμής για το αστυνομικό σώμα να εξιχνιάσει την υπόθεση, καθώς, όπως είπε, στην πλειοψηφία τους τα μέλη της αστυνομικής δύναμης είναι αφοσιωμένα στο καθήκον τους.

    [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Στο μεταξύ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων για την υπόθεση με τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ, και ότι εντοπίστηκε ακόμα ένα ύποπτο αυτοκίνητο. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι έρευνες έγιναν σε δύο χώρους, ανακρίθηκαν πολλά άτομα και κατασχέθηκε άλλο ένα αυτοκίνητο και πολλά έγγραφα.

    [06] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Ο υπουργός υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστός ο χρόνος επιστροφής στην Κύπρο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Σαββίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει, είτε το απόγευμα είτε αύριο το πρωί, με νοσοκομειακό αεροπλάνο. Ανέφερε επίσης ότι άρχισε και η σύσταση της ομάδας γιατρών, νοσηλευτών και φυσιοθεραπευτών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη συνέχιση της θεραπείας του Μακαριωτάτου στην Αρχιεπισκοπή.

    [07] ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ

    Εξακολουθεί να απουσιάζει από την οικία της η Αννα Μιλτιάδου Σολωμού, εβδομήντα-πέντε ετών, από το Ζακάκι. Οπως καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, η Σολωμού θεάθηκε για τελευταία φορά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, έξω από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι. Εχει ύψος ένα και εξήντα, και είναι εύσωμη, μελαχρινή, με σγουρά γκρίζα μαλλιά μέχρι τον ώμο και καστανά μάτια. Χαρακτηριστικό της είναι ότι στο πάνω μέρος της κεφαλής φέρει ένα εξόγκωμα σε σχήμα καρυδιού. Η Σολωμού έχει πρόβλημα μνήμης.

    [08] ΟΠΑΔΟΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Μακάμπι Χάϊφα. Σύμφωνα με την αστυνομία γύρω στη μία τα ξημερώματα, πριν οι οπαδοί αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους, δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις και αψιμαχίες μεταξύ τους. Η άμεση παρέμβαση των ανδρών της Αστυνομικής Δύναμης απέτρεψε επέκταση των επεισοδίων χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Νίκος Στέλικος απέρριψε παράπονα των Ισραηλινών φιλάθλων για ελλιπή μέτρα ασφάλειας. Η Μακάμπι νίκησε χθες βράδυ στο ΓΣΠ τον Ολυμπιακό με τρία - μηδέν στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [09] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΑΕΚ

    Η ΑΕΚ Αθηνών αντιμετωπίζει απόψε στο γήπεδο Νίκος Γκούμας την ιταλική Ρόμα σε αγώνα για την πρώτη φάση των ομίλων του Τσιάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας, που αρχίζει στις εννέα και σαράντα πέντε, θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ Ενα. Από το Ρικ Ενα θα μεταδοθούν επίσης εκτενή στιγμιότυπα από τους άλλους επτά αγώνες.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και απόψε. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 19 στα νότια και ανατολικά και στους 15 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγίες είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 25 September 2002 - 12:14:56 UTC