Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΤΗΚ ΤΕΛΗ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΛΙΜΟ
  • [03] ΚΟΣΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ
  • [04] ΑΒΕΡΩΦ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ
  • [05] ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [06] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • [07] ΚΑΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ
  • [08] ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [09] ΟΧΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΑΤΗΚ ΤΕΛΗ

    Δραστικές μειώσεις στα τέλη της διεθνούς και της κινητής τηλεφωνίας έως και εβδομήντα-οκτώ τοις εκατόν ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Από την πρώτη Οκτωβρίου οι κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα στην Κύπρο προς σταθερά στην Ελλάδα θα παρουσιάζουν μείωση 44 τοις εκατόν, για τη Βρετανία 50 τοις εκατόν, τη Γερμανία 60 τοις εκατόν, τις Ηνωμένες Πολιτείες 50 τοις εκατόν και την Αυστραλία μείωση 78 τοις εκατόν. Επιπλέον το τέλος κλήσης της προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας '' Σόου Ιζι '' προς κινητό μειώνεται από 10 σεντ το λεπτό σε 8,6, και προς σταθερό μειώνεται από 10 σέντ σε 8 σέντ το λεπτό. Σημαντικές μειώσεις ανακοινώθηκαν και για τη συνδρομητική κινητή τηλεφωνία. Από κινητό προς σταθερό στη χαμηλή χρήση, μείωση κατά εβδομήντα τοις εκατόν, ενώ στην κανονική χρήση μείωση κατά 52 τοις εκατόν. Από κινητό προς κινητό στη χαμηλή μείωση 12 τοις εκατόν και στην κανονική 28 τοις εκατόν. Για τα γραπτά μηνύματα Ες-Εμ-Ες της συνδρομητικής κινητής τηλεφωνίας θα παραχωρούνται τριάντα μηνύματα το μήνα δωρεάν. Πέραν αυτών η χρέωση θα είναι ένα σέντ ανά μήνυμα. Το εθνικό τέλος κλήσης, εξάλλου, μειώνεται από σταθερό σε κινητό σε 1,8 σέντ το λεπτό. Παράλληλα απο την πρώτη Οκτωβρίου αυξάνονται τα τέλη τηλεφωνίας προς κινητά δίκτυα της Ελλάδας και της Βρετανίας. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα και σε ώρες αιχμής αυξάνονται από 11 σέντ το λεπτό σε 14, ενώ για τη Βρετανία από 12 σέντ το λεπτό σε δεκαέξι. Οσο αφορά τις ώρες μη αιχμής για την Ελλάδα τα τέλη αυξάνονται από 9 σέντ σε 13 και για τη Βρετανία από 10 σεντ σε 16.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΛΙΜΟ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τις πρακτικές δυσκολίες που υπάρχουν, θα εξιχνιαστεί πλήρως το σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα πολυτελή αυτοκίνητα. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Κληρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ξετυλίγεται τό κουβάρι της υπόθεσης. Είπε επίσης ότι η ροή πληροφοριών είναι συνεχής καί ότι εξετάζονται λεπτομερώς όλα τα στοιχεία. Ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι τόσο η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας όσο και το Τμήμα Τελωνείων εργάζονται ασταμάτητα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Αναφερόμενος στην πορεία των ερευνών ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι χθες υποβλήθηκαν σε ανάκριση οι δύο συλληφθέντες, και ότι για σήμερα έχουν προγραμματισθεί κάποιες ενέργειες, τις οποίες απέφυγε να αποκαλύψει.

    [03] ΚΟΣΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης καί Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης χαρακτήρισε πρωτοφανή καί απαράδεκτη την εμπλοκή μελών της αστυνομικής δύναμης και λειτουργών υπουργείων, στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα πολυτελή αυτοκίνητα. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κόσης ανέφερε ότι το θέμα των ερευνών χειρίζονται ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας σε συνεργασία με την Αστυνομία. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κύριος Κόσης ανέφερε ότι από την ενημέρωση της οποίας έτυχε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση καί άλλα μέλη της αστυνομίας

    [04] ΑΒΕΡΩΦ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών καί Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι διεξάγεται ενδοϋπηρεσιακή έρευνα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για την υπόθεση με τα συναρμολογημένα πολυτελή αυτοκίνητα. Σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο ο κύριος Νεοφύτου επανέλαβε ότι δεν μπορεί να έγινε η κομπίνα χωρίς εμπλοκή λειτουργών του δημοσίου και πρόσθεσε ότι σκοπός της ενδουπηρεσιακής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν οι εμπλεκόμενοι εκμεταλλεύονταν πιθανά κενα στο νόμο. Είπε επίσης ότι έχει αποκαλυφθεί πως οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν κενό στο νόμο που αφορά την ολοκληρωτική καταστροφή αυτοκινήτου.

    [05] ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος αποκάλυψε ότι συγγενείς του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου προγραμμάτιζαν τη σύγκληση ιατροσυμβουλίου, με στόχο την έκδοση απόφασης για μεταφορά του Μακαριωτάτου στην Κύπρο το Σάββατο. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε ότι η προσπάθεια των συγγενών ναυάγησε ύστερα από την άμεση παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου και την άρνηση του υπουργείου Υγείας να αποδεχθεί το αίτημά τους. Είπε επίσης ότι ο Μακαριότατος θα επιστρέψει σύντομα στην Κύπρο, καθώς οι γιατροί στο θεραπευτήριο Υγεία, έχουν δηλώσει ότι έχουν κάμει όσα έπρεπε για βελτίωση της κατάστασης της υγείας του. Αναφερόμενος στη συνάντηση των μελών της Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Υγείας, ο Πάφου Χρυσόστομος ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο στις δέκα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή καί ότι θα παραστούν όλοι πλην του Τριμιθούντος Βασίλειου ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Νωρίτερα ο Πάφου Χρυσόστομος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη, με τον οποίο θα συζητήσουν αποκλειστικά θέματα που αφορούν την Μητρόπολη Πάφου.

    [06] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

    Νέα συνάντηση είχαν το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη συνάντηση θα συνεχιζόταν η συζήτηση θεμάτων της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας του κεντρικού κράτους.

    [07] ΚΑΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε ότι παρά την καλή βούληση και αποφασιστικότητα του προέδρου Κληρίδη στις απευθείας συνομιλίες, η τουρκική πλευρά δεν έχει δείξει διάθεση αλλαγής της αδιάλλακτης στάσης της στο Κυπριακό. Ο κύριος Κασουλίδης προσφωνούσε Υπουργική Συνάντηση του Κινήματος των Αδεσμεύτων, στη Νέα Υόρκη, που έγινε χθες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την τουρκική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία και να ακούσει το κάλεσμα της διεθνούς κοινότητας να εργασθεί με την ελληνική κυπριακή πλευρά για επίτευξη συμφωνίας, η οποία, θα βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [08] ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Φρικτό θάνατο βρήκε χθες βράδυ δεκαπεντάχρονος μοτοσικλετιστής, ο Λευτέρης Ζάνου, από τη Λάρνακα, μηχανικός αυτοκινήτων, σε φοβερό δυστύχημα που έγινε στην πόλη. Το δυστύχημα συνέβη, όταν ο Ζάνου συγκρούστηκε βίαια με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Κώστας Φιλίππου, 46 ετών, επίσης από τη Λάρνακα. Ο Ζάνου κατευθυνόταν κατά μήκος της λεωφόρου Παττίχη, από την Πυροσβεστική προς τις Καμάρες, όταν παρά τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Φανερωμένης, που ελέγχεται από φώτα τροχαίας, και υπό συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του Φιλίππου που έστριβε αριστερά. Από τη σύγκρουση η μοτοσυκλέττα του δεκαπεντάχρονου εκτινάχθηκε και ανεφλέγη. Ο Ζάνου ο οποίος δεν έφερε προστατευτικό κράνος βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου Κώστας Φιλίππου τραυματίστηκε ελαφρά και κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λάρνακας.

    [09] ΟΧΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ

    Φωτιά τέθηκε κακόβουλα λίγο πριν από τις τέσσερις την αυγή σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της Μαρίνας Κουτσούδη, 34 χρονών Φαρμακευτικής επισκέπτριας, από τη Λεμεσό. Η πυρκαγιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο όχημα επεκτάθηκε και στο αυτοκίνητο της Αγγέλας Σιαμπή, κτηνιατρικής επιθεωρήτριας, που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο αυτοκίνητο της Κουτσούδη. Τα δύο οχήματα βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης του οικισμού Τέσσερα Φανάρια, στην οδό Μπαγιαζίτ, στη Λεμεσό, όπου διαμένουν οι δύο γυναίκες. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να φέρουν λίγες βροχές στο εσωτερικό και τα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 21 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 19 September 2002 - 15:55:06 UTC