Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
  • [02] ΣΕΖΕΡ ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΕΥΡΩΠΗ ΓΚΙΟΥΡΕΛ
  • [04] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ
  • [05] ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΙΧΜΗ
  • [06] ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΟΠΗ
  • [07] ΙΡΑΚ ΜΠΟΥΣ ΜΠΛΕΡ
  • [08] ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  • [09] ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης, αναχωρώντας το πρωί για το Παρίσι, διευκρίνισε ότι ο Κόφι Ανάν δεν πρόκειται να καταθέσει στη συνάντηση του Παρισιού οποιοδήποτε έγγραφο, ούτε και θα προβεί σε προφορικές ή γραπτές εισηγήσεις για λύση του Κυπριακού.

    Στόχος του γενικού γραμματέα, εέιπε ο πρόεδρος Κληρίδης, είναι να ακούσει και τις δύο πλευρές, προκειμένου να εκτιμήσει πού βρίσκονται οι δυσκολίες για λύση του Κυπριακού.

    Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο πρόεδρος Κληρίδης είπε ακόμη ότι ο Κόφι Ανάν θα έχει την Παρασκευή δύο χωριστές συναντήσεις μαζί του και με τον Ραούφ Ντενκτάς και στη συνέχεια θα γίνει κοινή συνάντηση, παρουσία και του Αλβαρο Ντε Σότο.

    Από το Παρίσι ο Κόφι Ανάν θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη να ορισθεί ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, αλλά υπό όρους.

    [02] ΣΕΖΕΡ ΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό και τη συνάντηση στο Παρίσι συζήτησε στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αχμέτ Σεζέρ.

    Ο Κόφι Ανάν ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση στο Παρίσι θα πληροφορηθεί από τους δύο ηγέτες την πορεία των απευθείας συνομιλιών, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις περί δύο κυριαρχων κρατών.

    Ο Σεζέρ είπε ακόμη ότι οι ελληνοκύπριοι έχουν ενθαρρυνθεί για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό δεν συμβάλλει στις προσπάθειες για λύση.

    [03] ΕΥΡΩΠΗ ΓΚΙΟΥΡΕΛ

    Μεγάλη θα είναι η απογοήτευση του τουρκικού λαού αν στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης δεν δοθεί οριστική ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαικής Ενωσης με την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    Ο Γκιουρέλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ακόμη ότι ο μή καθορισμός ημερομηνίας θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Σε συνέντευξη στο περιοδικό Ανατολού, ο Γκιουρέλ, είπε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση αν από αυτή απουσιάζει η Τουρκία.

    [04] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ

    Σε δηλώσεις στην Αθήνα, ύστερα από συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο Τόμας Γουέστον εξέφρασε την άποψη ότι εάν δεν λυθεί το Κυπριακό έως τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να αναζητηθούν από τον γενικό γραμματέα του OHE εναλλακτικοί τρόποι για την επίλυσή του.

    Η Ουάσιγκτον, πρόσθεσε, εκτιμά ότι η επίλυση του Κυπριακού επείγει σήμερα παρά ποτέ, ενόψει και της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και επανέλαβε το αυξημένο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για επίτευξη λύσης.

    Είπε επίσης ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον συνεργάζονται στενά και ότι διαπιστώνεται ταυτότητα εκτιμήσεων ως προς την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

    [05] ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΙΧΜΗ

    Ο Σύνδεσμος Τραπεζών αποφασίζει εντός της ημέρας αν θα αποδεχθεί ή όχι τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

    Η πρόταση Μουσιούττα έγινε ήδη αποδεκτή από την Ετύκ, ενώ ο Σύνδεσμος Τραπεζών εξαντλεί όλα τα χρονικά περιθώρια για να δώσει την απάντησή του, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχουν προβλήματα στην αποδοχή της πρότασης.

    Η πρόταση, ωστόσο, δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση, οπότε ενδεχόμενη άρνηση αποδοχής της από τις Τράπεζες, θα οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο.

    Σημείο αιχμής στην πρόταση θεωρείται από τις Τράπεζες το φιλοδώρημα, το οποίο κρίνουν ασύμφορο.

    [06] ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

    Διαρρήκτες άνοιξαν χρυσοχοείο στη Λεμεσό και έκλεψαν δεκαπέντε ρολόγια πολυτελείας συνολικής αξίας 45 χιλιάδων λιρών. Η διάρρηξη έγινε τις αυγινές ώρες.

    Το χρυσοχοείο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου, ανήκει στον Βάσο Ηλιάδη.

    Εξάλλου η αστυνομία συνέλαβε το πρωί δεκαεννιάχρονο σε σχέση με διάρρηξη περιπτέρου και κλοπή. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν τρείς γεμιστήρες στρατιωτικού τυφεκίου, τις οποίες όπως ανέφερε στην αστυνομία έκλεψε από μονάδα, στην οποία υπηρετούσε στην επαρχία Λάρνακας, τον Ιούνιο.

    [07] ΙΡΑΚ ΜΠΟΥΣ ΜΠΛΕΡ

    Ο πρόεδρος Μπους θα συζητήσει σήμερα με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου και της Γερουσίας τα σχέδιά του για ανατροπή του ιρακινού προέδρου Σάνταμ Χουσέιν.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπους δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα προχωρήσει, αλλά έχει δεσμευθεί να διαβουλευθεί με το Κογκρέσο και τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέρ δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν στην δημοσιότητα έγγραφα, που θα αποδεικνύουν ότι το Ιράκ κατασκευάζει όπλα μαζικής καταστροφής.

    Το Ιράκ, πρόσθεσε, αποτελεί μια πραγματική και μοναδική απειλή για την ασφάλεια της περιοχής και για τον υπόλοιπο κόσμο.

    [08] ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

    Νέες τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται το απόγευμα στην Αττική.

    Χθες βράδυ καταιγίδα που ξέσπασε στην Αθήνα προκάλεσε νέα υπερχείλιση του ποταμού Κηφισού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και υποστατικά, κυρίως στις περιοχές Ρέντη και Μοσχάτου.

    Από το πρωί συνεργεία καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από το ποτάμι.

    Στα σημεία όπου υπερχείλισε ο ποταμός, παραμένουν άνδρες του στρατού και της πυροσβεστικής.

    [09] ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

    Ο Δήμος Κερύνειας διοργανώνει και φέτος τον Εσπερινό της Παναγίας της Γλυκιώτισσας.

    Η γιορτή θα τελεστεί στην εκκλησία της Γλυκιώτισσας, στον λόφο των Πολεμιδιών στη Λεμεσό, το Σάββατο, στις έξι το απόγευμα.

    Στον εσπερινό θα προστεί ο μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, που ενδέχεται να φέρουν λίγες βροχές.

    Η θερμοκρασία, 32 βαθμοί στο εσωτερικό, 31 στα παράλια και 23 στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά έως ταραγμένη. //

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 βαθμούς στα παράλια και στους 15 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 4 September 2002 - 19:46:56 UTC